Taeler Deer johdatti Kouvottaret sarjakärjen voittoon - "Sanattomaksi vetää"

19.1.2019 20:30 Kouvottaret järjestivät todellisen yllätyksen Martinhallissa, kun sarjakärki Hyvinkään Ponteva kaatui lukemin 84-104. Sarjan pistetiliään pääsivät kierroksella kasvattamaan myös Espoo Basket Team, Forssan Alku, sekä Peli-Karhut.

Taeler Deer tilastoi harvinaisen tripla-tuplan 35/14/11s. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret venyivät todelliseen urotekoon kaatamalla sarjakärki Hyvinkään Pontevan vierashallissa reilusti lukemin 82-104 (15-32). Kouvottaret voivat hyvillä mielin taputtaa itseään olalle, sillä HyPo on kauden aikana hävinnyt kotonaan Martinhallissa vain kerran aiemmin kauden aikana ja kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun Kouvottaret ovat onnistuneet voittamaan HyPon naisten Korisliigassa. Joukkueiden aiempi taisto marraskuussa päättyi selvään sarjakärjen voittoon, mutta nyt hyvinkääläisten viiden ottelun voittokulku sai päätöksensä eikä johtoasema päässyt kasvamaan. Joukkueen suoritus veti Mika Hartosen melkein sanattomaksi:

– Sanattomaksi vetää, uskomaton joukkuesuoritus tänään. Pysyimme pelisuunnitelmassa aivan täydellisesti. Deeriltä uskomaton suoritus, jonka lisäksi pystyimme juoksemaan nopeista hyökkäyksistä koreja. Lamunu onnistui puolustamaan Tuukkasta hyvin. Pelasimme erittäin fiksusti, iso kiitos kuuluu pelaajille.

Pontevan notkahdus tapahtui jo toisen jakson aikana. Camille Zimmerman ja Maria Koskinen laittoivat heti hyvän flown päälle naulaamalla jakson alkuun heti kaksi kolmosta. Vasta seitsemän minuutin kohdalla Taru Tuukkanen vapautti joukkueensa pinteestä avaamalla pistehanan. Kouvolalaisten vire oli kuitenkin jo ehtinyt käymään kuumaksi erän mennessä vieraille 15-32.

Puoliaikaan mennessä Kouvottarien Taeler Deer oli jo nakuttanut peräti 20 pistettä, kun taas Pontevan koritykki Randi Brownille oli suotu vain seitsemän pistettä. Puoliajan jälkeen ottelu sujui kuitenkin tasaisemmissa merkeissä, mutta Kouvottaret onnistuivat pitämään turvallisen johtoaseman pelin loppuun asti ilman notkahduksia. Hyvän puolustuksen lisäksi Kouvottaret rohmusivat reilusti enemmän irtopalloja kotijoukkueeseen nähden, ja viimeistelevät korin läheltä paremmilla tarkkuuksilla. Miikka Sopasen mukaan ottelu ei ratkennut yksittäisiin tekijöihin, vain kaikkiin osa-alueisiin:

– Kouvottaret olivat selkeästi parempia tänään kaikilla osa-alueilla. He ansaitsivat voiton. Deer teki ihan mitä halusi, mutta myös Lamunu pelasi hyvin. Kouvottaret olivat yhtenäisiä ja noudattivat pelisuunnitelmaansa. Me taas emme olleet fiksuja tai tehneet asioita, joita piti. Ei meillä ollut mahdollisuuksia tänään.

Kouvottarien pelintekijä Taeler Deer oli ottelussa hirmuisessa vedossa. Deer merkautti teholukemakseen 50, ja onnistui viimeistelemään harvinaisen tripla-tuplan. Deer pussitti 35 koria, kahmi 14 levypalloa, syötti 11 kertaa, ja kirsikkana kakun päälle riisti viisi kertaa. Sarjan levypallokuningatar Claire Lamunu oli myös ilmiömäisessä vedossa (25/16). Camille Zimmerman nikkaroi niin ikää hyvää jälkeä (25/16). Taeler Deer oli tyytyväinen omaan ja joukkueen suoritukseen:

– Valmistauduimme fyysisesti ja henkisesti hyvin ja se näkyi. Tänään oli tähän mennessä myös minun kauden paras pelini, mutta pelasimme myös erityisesti joukkueena erittäin hyvin yhteen tänään. Kommunikoimme paljon ja jaoimme palloa.

Pontevan tehokkain oli vasta toista kertaa joukkueen riveissä esiintynyt Jessica January, joka taisteli 15 pistettä, neljä levypalloa sekä kahdeksan syöttöä. Kortensa kekoon kantoi myös Taru Tuukkanen, joka tehtaili joukkueensa korkeimman pistekertymän 20/5.

– Emme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme. Olimme löysiä emmekä pystyneet olemaan niin fyysisisä, kuin olisimme halunneet. Levypallot hävisimme selkeästi, emme sulkeneet tai ottaneet kontaktia, Nea Kuisma analysoi.

Ottelutilastot

Espoo Basket Team katkaisi tappioputkensa

Sarjan kolmatta sijaa pitävä Espoo Basket Team onnistui katkaisemaan alavireisyytensä, sekä jo neljä ottelua kestäneen tappioputkensa. EBT nousi voittoon kotihallissaan suurinumeroisesti 100-78 (47-33) ja katkaisi samalla Vimpelin Vedon lupaavan kahden ottelun mittaisen voittoputken. Voiton myötä EBT sai vakautettua asemiaan kolmostilalla.

EBT onnistui voittamaan kaikki neljä jaksoa, mutta suurta taipumista tai notkahdusta ei Vedolla kuitenkaan tapahtunut missään vaiheessa ja vielä viimeisellä jaksolla Vedolla olisi ollut teoreettisesti mahdollisuus nousta voittoon. EBT onnistui kuitenkin tällä kertaa olemaan parempi monella osa-alueella. Levypallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin, mutta myös heitot upposivat läheltä ja kaukaa paremmilla tarkkuuksilla. Espoolaiset myös käyttivät laajempaa rosteriiaan ja tuoreita jalkoja paremmin, sillä penkiltä avitusta tuli jopa 37 pisteen verran.

EBT:n voiton varmistajana toimi etupäässä kuumassa vireessä oleva Delaney Hodgins, joka upotti kolmosensa erinomaisella 67 prosentin tarkkuudella (27/9). Niin ikää hyvässä vireessä oli sisäpelaaja Kamilah Jackson, jolle onnistumisia tuli monella osa-alueella (14/12/7s).

Vimpelin Vedon tehokkain oli jälleen piste- ja levypallorohmu Alisia Jenkins, joka naulasi vakuuttavan tilastorivin (17/12/5s/6r). Jenkinsin aisaparina toimi jälleen Amy Griffin, joka viimeisteli 22 pistettä ja vei seitsemän levypalloa.

Forssan Alku upotti Hongan kaukoheitoilla

Forssan Alku laittoi puntit tasan Tapiolan Hongan kanssa kotihallissaan nappaamalla voiton numeroin 84-49 (39-29). Marraskuun kohtaamisessa Honka takoi yli sata pistettä Alkua vastaan, mutta nyt osat olivat toisinpäin forssalaisten venyessä suurilukuiseen voittoon.

Hongan turmioksi koitui heikko toinen ja viimeinen jakso, sekä huonosti sihdatut heitot. Hongan tähtipelaaja Sidney Cook loukkasi itsensä toisen jakson alussa, ja joutui hetkeksi sivuun. Alku pääsi jo tässä kohtaa repimään eroa ja saamaan hyvän vireen päälle. Forssalaiset pelasivat hyvin yhteen omassa hyökkäyspäädyssään ja sukka heilui kaaren takaa Hanna Vapamaan johdolla tiuhaan. Alku onnistui upottamaan yhteensä 12 kolmosta, kun taas Hongan heitot kolisivat jatkuvasti rautoihin ja pallo painui korin perukoille vain kaksi kertaa. Alku voitti kaikki neljä jaksoa, eikä voittajasta jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä.

Todellisessa korinteko vireessä oli laituri Mia Loyd, joka takoi huimat 31 pistettä, otti kahdeksan levypalloa, sekä jakoi neljä syöttöä. Loydin tukena olivat Hanna Vapamaa (11/9) sekä Emily Kinneston (9/7/5s).

Tapiolan Hongan tehokkain oli tupla-tuplan viimeistellyt Sidney Cook 17/12. Alexyz Vaioletama pussitti 13 pistettä, ja kurotti kuusi levypalloa.

ToPo haastoi PeKaa ennakkoluulottomasti

Sarjan häntäpää ToPo haastoi ennakkoluulottomasti sarjan kakkostilalla olevia Peli-Karhuja. Hyvästä esityksestä huolimatta sarjapisteet matkasivat tälläkin kertaa Kotkaan PeKan napatessa voitto lopulta lukemin 77-93 (43-49). Sarjakärki Hyvinkään Ponteva on näin ollen enää kahden pisteen etumatkan päässä kotkalaisista.

Torpan Pojat saivat taistelua PeKan kanssa rinta rinnan ottelun ensimmäiset kaksi jakso joukkueen saadessa mukavasti onnistumisia laajalla rintamalla. Parissa aiemmassa ottelussa vaisuhkosti esiintynyt Ladondra Johnson oli saanut jälleen peli-ilmeen päälle, ja etenkin Mirka Kilpijärvi onnistui saamaan hyviä onnistumisia hyökkäyksessä.

Kotijoukkueen notkahdus tapahtui vasta kolmannella jaksolla, kun Brittany Starling ja Brooke McCarty pääsivät kunnolla vauhtiin PeKan viedessä kolmannen neljänneksen nimiinsä 15-26, mikä avitti vierasjoukkueen turvalliselle karkumatkalle ottelun loppua kohti. Peli-Karhut onnistuivat olemaan selvästi aktiivisempia levypallopelaamisessa, sekä kolmen pisteen heitoissa, jotka kallistivat ottelun voiton vierasjoukkueen suuntaan.

Kolmen pisteen heittoja joukkueelle upotti etenkin Laura Lehtoranta, joka naulasi näitä peräti kuusi, ja viimeisteli yhteensä 18 pistettä. Brittany Starling (25/10) ja Brooke mcCarty (25/10) olivat  joukkueensa tehokkaimmat.

ToPon rivien tehokkaimpana hääri ylivoimaisesti Ashli Payne, joka viimeisteli 26 pistettä, repi kymmenen levypalloa, ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä. Mirka Kilpijärvi tykitti joukkueelleen 16 pistettä ja Ladondra Johnson heitti 16 koria, sekä haki viisi levypalloa.

Naisten Korisliigan seuraava ottelu pelataan 24.1. klo 18.30. Tällöin HBA kohtaa Hyvinkään Pontevan Mäkelänrinteellä. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.