Taeler Deer johdatti Kouvottaret sarjakärjen voittoon - "Sanattomaksi vetää"

19.1.2019 20:30 Kouvottaret järjestivät todellisen yllätyksen Martinhallissa, kun sarjakärki Hyvinkään Ponteva kaatui lukemin 84-104. Sarjan pistetiliään pääsivät kierroksella kasvattamaan myös Espoo Basket Team, Forssan Alku, sekä Peli-Karhut.

Taeler Deer tilastoi harvinaisen tripla-tuplan 35/14/11s. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret venyivät todelliseen urotekoon kaatamalla sarjakärki Hyvinkään Pontevan vierashallissa reilusti lukemin 82-104 (15-32). Kouvottaret voivat hyvillä mielin taputtaa itseään olalle, sillä HyPo on kauden aikana hävinnyt kotonaan Martinhallissa vain kerran aiemmin kauden aikana ja kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun Kouvottaret ovat onnistuneet voittamaan HyPon naisten Korisliigassa. Joukkueiden aiempi taisto marraskuussa päättyi selvään sarjakärjen voittoon, mutta nyt hyvinkääläisten viiden ottelun voittokulku sai päätöksensä eikä johtoasema päässyt kasvamaan. Joukkueen suoritus veti Mika Hartosen melkein sanattomaksi:

– Sanattomaksi vetää, uskomaton joukkuesuoritus tänään. Pysyimme pelisuunnitelmassa aivan täydellisesti. Deeriltä uskomaton suoritus, jonka lisäksi pystyimme juoksemaan nopeista hyökkäyksistä koreja. Lamunu onnistui puolustamaan Tuukkasta hyvin. Pelasimme erittäin fiksusti, iso kiitos kuuluu pelaajille.

Pontevan notkahdus tapahtui jo toisen jakson aikana. Camille Zimmerman ja Maria Koskinen laittoivat heti hyvän flown päälle naulaamalla jakson alkuun heti kaksi kolmosta. Vasta seitsemän minuutin kohdalla Taru Tuukkanen vapautti joukkueensa pinteestä avaamalla pistehanan. Kouvolalaisten vire oli kuitenkin jo ehtinyt käymään kuumaksi erän mennessä vieraille 15-32.

Puoliaikaan mennessä Kouvottarien Taeler Deer oli jo nakuttanut peräti 20 pistettä, kun taas Pontevan koritykki Randi Brownille oli suotu vain seitsemän pistettä. Puoliajan jälkeen ottelu sujui kuitenkin tasaisemmissa merkeissä, mutta Kouvottaret onnistuivat pitämään turvallisen johtoaseman pelin loppuun asti ilman notkahduksia. Hyvän puolustuksen lisäksi Kouvottaret rohmusivat reilusti enemmän irtopalloja kotijoukkueeseen nähden, ja viimeistelevät korin läheltä paremmilla tarkkuuksilla. Miikka Sopasen mukaan ottelu ei ratkennut yksittäisiin tekijöihin, vain kaikkiin osa-alueisiin:

– Kouvottaret olivat selkeästi parempia tänään kaikilla osa-alueilla. He ansaitsivat voiton. Deer teki ihan mitä halusi, mutta myös Lamunu pelasi hyvin. Kouvottaret olivat yhtenäisiä ja noudattivat pelisuunnitelmaansa. Me taas emme olleet fiksuja tai tehneet asioita, joita piti. Ei meillä ollut mahdollisuuksia tänään. 

Kouvottarien pelintekijä Taeler Deer oli ottelussa hirmuisessa vedossa. Deer merkautti teholukemakseen 50, ja onnistui viimeistelemään harvinaisen tripla-tuplan. Deer pussitti 35 koria, kahmi 14 levypalloa, syötti 11 kertaa, ja kirsikkana kakun päälle riisti viisi kertaa. Sarjan levypallokuningatar Claire Lamunu oli myös ilmiömäisessä vedossa (25/16). Camille Zimmerman nikkaroi niin ikää hyvää jälkeä (25/16). Taeler Deer oli tyytyväinen omaan ja joukkueen suoritukseen:

– Valmistauduimme fyysisesti ja henkisesti hyvin ja se näkyi. Tänään oli tähän mennessä myös minun kauden paras pelini, mutta pelasimme myös erityisesti joukkueena erittäin hyvin yhteen tänään. Kommunikoimme paljon ja jaoimme palloa. 

Pontevan tehokkain oli vasta toista kertaa joukkueen riveissä esiintynyt Jessica January, joka taisteli 15 pistettä, neljä levypalloa sekä kahdeksan syöttöä. Kortensa kekoon kantoi myös Taru Tuukkanen, joka tehtaili joukkueensa korkeimman pistekertymän 20/5.

– Emme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme. Olimme löysiä emmekä pystyneet olemaan niin fyysisisä, kuin olisimme halunneet. Levypallot hävisimme selkeästi, emme sulkeneet tai ottaneet kontaktia, Nea Kuisma analysoi. 

Ottelutilastot

Espoo Basket Team katkaisi tappioputkensa 

Sarjan kolmatta sijaa pitävä Espoo Basket Team onnistui katkaisemaan alavireisyytensä, sekä jo neljä ottelua kestäneen tappioputkensa. EBT nousi voittoon kotihallissaan suurinumeroisesti 100-78 (47-33) ja katkaisi samalla Vimpelin Vedon lupaavan kahden ottelun mittaisen voittoputken. Voiton myötä EBT sai vakautettua asemiaan kolmostilalla.

EBT onnistui voittamaan kaikki neljä jaksoa, mutta suurta taipumista tai notkahdusta ei Vedolla kuitenkaan tapahtunut missään vaiheessa ja vielä viimeisellä jaksolla Vedolla olisi ollut teoreettisesti mahdollisuus nousta voittoon. EBT onnistui kuitenkin tällä kertaa olemaan parempi monella osa-alueella. Levypallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin, mutta myös heitot upposivat läheltä ja kaukaa paremmilla tarkkuuksilla. Espoolaiset myös käyttivät laajempaa rosteriiaan ja tuoreita jalkoja paremmin, sillä penkiltä avitusta tuli jopa 37 pisteen verran.

EBT:n voiton varmistajana toimi etupäässä kuumassa vireessä oleva Delaney Hodgins, joka upotti kolmosensa erinomaisella 67 prosentin tarkkuudella (27/9). Niin ikää hyvässä vireessä oli sisäpelaaja Kamilah Jackson, jolle onnistumisia tuli monella osa-alueella (14/12/7s).

Vimpelin Vedon tehokkain oli jälleen piste- ja levypallorohmu Alisia Jenkins, joka naulasi vakuuttavan tilastorivin (17/12/5s/6r). Jenkinsin aisaparina toimi jälleen Amy Griffin, joka viimeisteli 22 pistettä ja vei seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Forssan Alku upotti Hongan kaukoheitoilla

Forssan Alku laittoi puntit tasan Tapiolan Hongan kanssa kotihallissaan nappaamalla voiton numeroin 84-49 (39-29). Marraskuun kohtaamisessa Honka takoi yli sata pistettä Alkua vastaan, mutta nyt osat olivat toisinpäin forssalaisten venyessä suurilukuiseen voittoon.

Hongan turmioksi koitui heikko toinen ja viimeinen jakso, sekä huonosti sihdatut heitot. Hongan tähtipelaaja Sidney Cook loukkasi itsensä toisen jakson alussa, ja joutui hetkeksi sivuun. Alku pääsi jo tässä kohtaa repimään eroa ja saamaan hyvän vireen päälle. Forssalaiset pelasivat hyvin yhteen omassa hyökkäyspäädyssään ja sukka heilui kaaren takaa Hanna Vapamaan johdolla tiuhaan. Alku onnistui upottamaan yhteensä 12 kolmosta, kun taas Hongan heitot kolisivat jatkuvasti rautoihin ja pallo painui korin perukoille vain kaksi kertaa. Alku voitti kaikki neljä jaksoa, eikä voittajasta jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä.

Todellisessa korinteko vireessä oli laituri Mia Loyd, joka takoi huimat 31 pistettä, otti kahdeksan levypalloa, sekä jakoi neljä syöttöä. Loydin tukena olivat Hanna Vapamaa (11/9) sekä Emily Kinneston (9/7/5s).

Tapiolan Hongan tehokkain oli tupla-tuplan viimeistellyt Sidney Cook 17/12. Alexyz Vaioletama pussitti 13 pistettä, ja kurotti kuusi levypalloa.

Ottelutilastot

ToPo haastoi PeKaa ennakkoluulottomasti

Sarjan häntäpää ToPo haastoi ennakkoluulottomasti sarjan kakkostilalla olevia Peli-Karhuja. Hyvästä esityksestä huolimatta sarjapisteet matkasivat tälläkin kertaa Kotkaan PeKan napatessa voitto lopulta lukemin 77-93 (43-49). Sarjakärki Hyvinkään Ponteva on näin ollen enää kahden pisteen etumatkan päässä kotkalaisista.

Torpan Pojat saivat taistelua PeKan kanssa rinta rinnan ottelun ensimmäiset kaksi jakso joukkueen saadessa mukavasti onnistumisia laajalla rintamalla. Parissa aiemmassa ottelussa vaisuhkosti esiintynyt Ladondra Johnson oli saanut jälleen peli-ilmeen päälle, ja etenkin Mirka Kilpijärvi onnistui saamaan hyviä onnistumisia hyökkäyksessä.

Kotijoukkueen notkahdus tapahtui vasta kolmannella jaksolla, kun Brittany Starling ja Brooke McCarty pääsivät kunnolla vauhtiin PeKan viedessä kolmannen neljänneksen nimiinsä 15-26, mikä avitti vierasjoukkueen turvalliselle karkumatkalle ottelun loppua kohti. Peli-Karhut onnistuivat olemaan selvästi aktiivisempia levypallopelaamisessa, sekä kolmen pisteen heitoissa, jotka kallistivat ottelun voiton vierasjoukkueen suuntaan.

Kolmen pisteen heittoja joukkueelle upotti etenkin Laura Lehtoranta, joka naulasi näitä peräti kuusi, ja viimeisteli yhteensä 18 pistettä. Brittany Starling (25/10) ja Brooke mcCarty (25/10) olivat  joukkueensa tehokkaimmat.

ToPon rivien tehokkaimpana hääri ylivoimaisesti Ashli Payne, joka viimeisteli 26 pistettä, repi kymmenen levypalloa, ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä. Mirka Kilpijärvi tykitti joukkueelleen 16 pistettä ja Ladondra Johnson heitti 16 koria, sekä haki viisi levypalloa.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava ottelu pelataan 24.1. klo 18.30. Tällöin HBA kohtaa Hyvinkään Pontevan Mäkelänrinteellä. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.
  

 
19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

3.4.2019 22:23 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Catz kiinni finaalipaikassa – välierät katkolla perjantaina

Peli-Karhut sai jälleen suorittaa kovan iltapuhteen Kouvottaria vastaan, mutta edellisensä kaltaisesti illan ottelu ratkesi loppuminuuteilla kotkalaisten eduksi numeroin 86-91. Hyvinkään Ponteva onnistui petraamaan aiempaan peliin nähden, mutta Catzin kova päätösjakson rynnistys ja henkinen kantti piti ottelun loppuun asti kissojen repiessä voitto niukasti lukemin 76-73.

1.4.2019 22:04 Naisten Korisliiga

Catzin ryöstöretki Hyvinkäälle onnistui suvereenisti – Peli-Karhut piti kotiedun Kouvottaria vastaan

Lappeenrannan Catz venyi voittoon ensimmäisessä välieräottelussa vaikean paikan edessä, kun vastaan asettui runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kotiedun turvin. Catzin toteutus toimi nyt molemmissa päissä kenttää ja lappeenrantalaiset nappasivat selvän voiton koriluvuin 69-84. Ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan sai myös Peli-Karhut, joka sai vääntää Kouvottaria vastaan summerin soittoon asti. Lopulta kotkalaiset olivat kuitenkin piirun verran parempia numeroin 70-66.

1.4.2019 10:24 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välieräennakko: HyPo saa vastaansa kestomenestyjä Catzin, PeKa ja Kouvottaret Kymenlaakson paikallisvääntöön

Naisten Korisliigan lopulliset välieräparit selvisivät viime perjantaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva aloittaa välieräurakkansa Martinhallista ja saa vastaansa kestomenestyjäjoukkue Catzin. Hallitseva mestari Peli-Karhut pääsee omaan ottelusarjaansa levänneenä ja kohtaa pitkän puolivälieräurakan käyneen Kouvottaret. Otteluparin sarja aloitetaan Kotkan Karhuvuoresta.

29.3.2019 22:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret taisteli tiensä välieriin: ”Ihan hemmetin hieno fiilis”

Kouvottaret onnistui viimein ottamaan kotivoiton Forssan Alkua vastaan. Otteluparin tunteikas ja tasaväkinen sarja venyi lopulta aina viidenteen otteluun, mutta viimeisessä kohtaamisessa kouvolalaiset olivat selvästi parempia koriluvuin 75-51. Sijoitus on samalla Kouvottarien tähänastisen liigahistorian paras.

27.3.2019 22:17 Naisten Korisliiga

Catz jatkaa välieriin – Kouvottaret venytti ottelusarjan viidenteen peliin

Lappeenrannan Catz nousi voittoon Espoo Basket Teamista polveilevan ottelun päätteeksi kotikentällään koriluvuin 70-64. Otteluparin voitot menivät Catzille lopulta 3-1 ja näin ollen lappeenrantalaiset selvittivät tiensä välieriin. Kouvottaret sai puolestaan taistella pakkovoitosta Feeniksillä aina jatkoajalle asti, mutta lopulta vieraat karvasivat voiton Forssan Alusta 82-87. Otteluparin sarja on nyt 2-2 ja välieräpaikka ratkeaa perjantaina Kouvolassa.

25.3.2019 22:33 Naisten Korisliiga

EBT venytti ottelusarjaa vaikean paikan edessä – Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva puhtaalla saldolla välieriin

Espoo Basket Team pelasi selkä seinää vasten kotikentällään Catzia vastaan, mutta onnistui ottamaan trillerivoiton pisteellä loppusekunneilla. Forssan Alku puolestaan otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Kouvottaret jälleen vieraskentällä. Suoran välieräpaikan 3-0 voitoilla tänään itselleen varmistivat sen sijaan Peli-Karhut sekä Hyvinkään Ponteva. Tapiolan Hongan ja HBA:n kaudet ovat nyt näin ollen taputeltuja.

25.3.2019 11:32 Naisten Korisliiga

Maaliskuun pelaaja Claire Lamunu: ”Toivoisin voivani auttaa lapsia näkemään mahdollisuutensa”

Ugandalaissyntyinen Claire Lamunu aloitti koripallon pelaamiseen vasta teini-iässä, mutta on siitä huolimatta ehtinyt kehittymään valtavasti lyhyen ajan sisällä. Laji on vienyt Lamunun kauas pois kotimaasta, mutta 25-vuotias sisäpelaaja on tarttunut ennakkoluulottomasti haasteisiin ja madollisuuksiin. Kouvottarien seuraava pudotuspelien puolivälieräottelu on tänään maanantaina 25.3. Forssan Alkua vastaan Jatke Areenalla. Selostajana ottelussa toimii Kouvojen Korisliigan otteluista tuttu ääni Simo Pyöriä ja kommentaattorina koripallolegenda Auli Nyman.

Näytä lisää vastaavia