Teemu Rannikko jatkaa vielä yhden kauden, solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa

4.8.2020 14:30 Suomalaisen koripalloilun yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Teemu Rannikko, solmi salolaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tuleva kausi jää pelaajana Rannikon uran viimeiseksi.

Teemu Rannikko paljasti tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että pelaajaura jatkuu yhden kauden ajan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Suomalaiset koripallon ystävät saivat mieluisia uutisia, kun Vilpas Vikings tiedotti solmineensa vuoden mittaisen jatkosopimuksen Teemu Rannikon kanssa. Tuleva kausi on syyskuussa 40 vuotta täyttävälle Rannikolle viides Vilpas-paidassa.

- Rehellisesti sanottuna en ole hirveästi vielä tulevaa kautta miettinyt. Päätös uran jatkosta ei ollut helppo, mutta nyt kun päätös on tehty, uutta kautta pitää alkaa miettimään enemmän, Rannikko avaa Vilppaan tiedotteessa.

Rannikko on pelannut uransa aikana 413 Korisliiga-ottelua 12,8 pisteen, 6,8 koriin johtaneen syötön ja 2,1 levypallon keskiarvolla. Rannikko on 2795 syötöllään Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston ykkönen. 

Viime kaudella Rannikko pelasi 23 ottelua 9,3 pisteen, 5,9 koriin johtaneen syötön ja 1,8 levypallon keskiarvolla. Kausi päättyi Rannikon osalta vuodenvaihteessa. Parhaillaan Rannikko toipuu tammikuisesta sääriluun murtumisesta. Pelikunnossa ”Taikurin” pitäisi omien sanojensa mukaan olla loka-marraskuussa.

- Jalka kestää kohtalaisen hyvin, mutta korista sillä ei vielä pelata. Näin vakavaa loukkaantumista ei uralle ole ennen sattunut ja maltti on valttia mikäli jalka on tarkoitus saada täyteen kuntoon.

Teemu Rannikko ja Vilpas metsästävät ensi kaudella yhdessä seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Teemu Rannikko ja Vilpas metsästävät ensi kaudella yhdessä seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Rannikko myöntää, että tulevaisuuden suhteen hän ei ole ajatuksia suuremmin uhrannut. Kaikki keskittyminen on tulevassa kaudessa.

- Nyt keskitytään ainoastaan jalan kuntoon saamiseen ja siihen, että saan pelattua uran viimeisen kauden kunnialla. Sen jälkeen on aikaa pohtia, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Rannikko avaa.

Vilppaan tuore päävalmentaja Sami Toiviainen ei peittele tyytyväisyyttään Rannikon jatkosopimuksesta.

- Vaikka olen valmentanut melkoisen määrän pelejä Korisliigassa, saan varmasti Teemulta paljon uusia asioita omaan valmennukseeni. Teemun uran jatkuminen on enemmän kuin mahtava asia niin Vilppaan kuin koko suomalaisen koriksen kannalta. Hänen tieto-taito, osaaminen ja johtajuus nostavat kaikkien jokapäiväisen tekemisen laatua. On ollut hienoa seurata, miten Teemu on kuntouttanut itseään vaikean loukkaantumisen jälkeen ja saamme nähdä hänet vielä yhden kauden ajan Vilppaan paidassa, ihastelee Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.


Turusta eurooppalaisiin huippuorganisaatoihin ja takaisin Suomeen

Rannikko nousi 16-vuotiaana SM-sarjajoukkue Piilosetin tukipilariksi – ennen 20-vuotissyntymäpäiviään hänet valittiin kahdesti sarjan parhaimmaksi pelaajaksi.

Turun NMKY:n kasvatin ura Euroopan kentillä hakee vertaistaan, sillä harva pelaaja saa merkitä ansioluetteloonsa seurat Reggio Emilia, Euro Roseto, Scavolini Pesaro ja Cimberio Varese Italiasta, KK Union Olimpija Sloveniasta, Himki BK Venäjältä sekä CB Granada Espanjasta. 

Rannikko oli voittamassa Slovenian mestaruutta sekä cupia ja Venäjän cupia. Rannikko pelasi neljänä kautena Euroliigaa.

Rannikko palasi Euroopasta Suomeen kaudeksi 2013-14. Rannikko pelasi neljä kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa ennen siirtymistään Vilppaaseen kaudeksi 2016-17. Kataja-kausina Rannikko pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta kahdesti. Vilppaassa Rannikon palkintokaappi on täyttynyt SM-hopealla ja cup-mestaruudella.

Rannikko on kuulunut Susijengin kantaviin voimiin ja vuodesta 1997 alkanut ura jatkui 149 maaottelun verran aina 2017 EM-kotikisoihin saakka. Susijengissä piste-ennätykseksi jäi Venäjää vastaan tehdyt 33 pistettä vuonna 2003. Rannikko pelasi maajoukkueuransa aikana kolmet EM-kilpailut ja yhdet MM-kisat.

Rannikon on viidesti valittu vuoden koripalloilijaksi urheilutoimittajien vuotuisissa valinnoissa. Korisliigassa Rannikko on henkilökohtaisesti valittu neljä kertaa sarjan vuoden pelaajaksi, kahdesti finaalien parhaimmaksi pelaajaksi, kerran vuoden kehittyneimmäksi.

Henkilöt

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia