Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

21.5.2021 14:03 Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Teemu Rannikon ansiokas pelaajaura tuli päätökseen, kun Vilpas juhli Suomen mestaruutta päättyneellä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Upean pelaajauransa kuluneeseen kevääseen lopettanut Teemu Rannikko liittyy Vilppaan valmennusstaffiin kaksivuotisella sopimuksella. 40-vuotias Rannikko aloittaa Vilppaan valmennuksen akatemiavalmentajana kahden vuoden sopimuksella ja hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu rooli edustusjoukkueen ja U19-ikäisten pelaajakehittäjänä ja taitovalmentajana. 

Rannikko aloitti HKVT:n suorittamisen Lohjan Kisakalliossa heti mestaruusjuhlien jälkeen. 

– Päällimmäinen syy oli se, että uran aikana on tarttunut tietoa ja taitoa mukaan, jota haluan jakaa eteenpäin. Päävalmentajan tai apuvalmentajan roolissa sitä ei pystyisi viedä niin hyvin eteenpäin, koska ajatukset olisivat silloin enemmän joukkueen päivittäisessä tekemisessä, kertoo Rannikko Yle Urheilun haastattelussa.

Uransa toisen Suomen mestaruuden pokanneella Sami Toiviaisella oli Vilpas-sopimusta jäljellä vielä tuleva kausi, mutta vuoden lisäjatko oli molemmille osapuolille helppo ratkaisu. Toiviaisen apuna ollut Jere Anttila jatkaa Vilppaan valmennuksessa.

- Suurella ilolla lähdetään tekemään hommia tämän porukan kanssa. Hienoa, että Vilpas panostaa isosti myös valmennuksen kehittämiseen ja nyt pystymme tarjoamaan etenkin nuorille pelaajille enemmän henkilökohtaista valmennusta. Jokainen staffin jäsen täydentää toisiaan ja voimme oppia toisiltamme uusia asioita. Aloitamme uuden treenikauden 31. toukokuuta nuorisokaartin kanssa ja harjoittelua tullaan eriyttämään kesän aikana kunkin tarpeen mukaan, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen seuran tiedotteessa

Uutena nimenä salolaisten valmennuskvintettiin astuu Jussi Savolainen, joka on pelannut pitkän uran Vilppaan ja PeU Basketin riveissä. Keväällä HKVT:ltä valmistunut Savolainen on Peu Basketin uusi päävalmentaja I divisioona B:ssä ja hän tulee työskentelemään myös Vilppaan edustuksen apuvalmentajana sekä seuran U19-poikien valmennusryhmässä.

- Nyt oli oikea aika satsata edustusjoukkueen ohella myös junioritoimintaan ja meillä on jatkossa enemmän käsiä nuorten kehittämiseen. Tällä kokoonpanolla pystymme viemään Vilppaan pelaajapolkua ja koko seuran toimintaa paremmin eteenpäin, avaa Vilppaan manageri Antero Jokinen. 

Kesken viime kauden mestareiden fysiikkapuolelle liittyneen Essi Lindgrenin rooli tulee kasvamaan, kun hän tulee olemaan jatkossa edustusjoukkueen lisäksi mukana myös Vilppaan junioripuolen fysiikkavalmennuksessa.

Jussi Savolainen, Jere Anttila, Sami Toiviainen, Essi Lindgren ja Teemu Rannikko vastaavat Vilppaan valmennuksesta tulevalla kaudella. Kuva: Salon Vilpas
Jussi Savolainen, Jere Anttila, Sami Toiviainen, Essi Lindgren ja Teemu Rannikko vastaavat Vilppaan valmennuksesta tulevalla kaudella. Kuva: Salon Vilpas

- Kyseisessä paketissa on monta erinomaista asiaa. Samin sopimuksen vuoden jatko, Teemun mukaantulo edustuksen kuin myös akatemian valmennukseen, yhteistyön tiivistyminen Peu Basketin kanssa, sekä Essin rooli oheisharjoittelun kehittäjänä, Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi avaa.

- Uskon että näillä stepeillä pystymme kehittämään koko seuramme valmennustoimintaa. Tulevalla kaudella meillä tulee olemaan yhteensä 6 päätoimista valmentajaa, sillä junioripuoli tulee täydentymään vielä yhdellä päätoimisella valmentajalla. Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat jo kirkkaana mielessä ja panostuksia tullaan jatkossakin tekemään junioritoiminnan kehittämiseen. 

Vilpaan valmennus kaudella 2021-22: päävalmentaja Sami Toiviainen, valmentaja Jere Anttila, valmentaja Jussi Savolainen, valmentaja Teemu Rannikko, fysioterapeutti Essi Lindgren, hieroja Timo Lammi, huoltaja Petri Koskinen, joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen, manageri Antero Jokinen. 

Voimassa olevat pelaajasopimukset tulevalle kaudelle: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Onni Mäkynen, Tuukka Juntunen, Niilo Kärkkäinen ja Riku Laine. 

 
20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

Näytä lisää vastaavia