ToPo kiinni kakkossijassa – Catzilla ja Alulla isot panokset päätöskierroksella

19.3.2022 19:09 Naisten Korisliigassa oli viimeistä edellinen pelipäivä jatkosarjojen osalta. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin ToPo:lle ja Peli-Karhuille. Alemmassa jatkosarjassa Catz ja FoA nappasivat voiton ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta huipentuu päätöspäivänä.

Ninni Salmi oli liekeissä FoA:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo tarrasi kiinni kakkossijaan

Torpan Pojat sai illan kierroksella vastaansa kovavireisen Kouvottaret. Kouvolalaisjoukkue saapui Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa, mutta kotijoukkue onnistui katkaisemaan putken, kun se nappasi sarjapisteet jatkoajan jälkeen 87-82.

Helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko oli ottelussa huimassa iskussa. Joukkueen 87 pisteestä peräti 82 merkittiin avausviisikon pelaajille. Gabriela Bronson oli ottelun pistekuningatar. Hän pussitti 27 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport tilastoi 22 pistettä ja 20 levypalloa. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa. Hänen tilastoihinsa merkittiin 18 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Rashida Timbilla hääri Kouvottarien tehopelaajana. Hän pussitti 16 pistettä, keräsi 22 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Joukkueet ovat ylemmässä jatkosarjassa sijoilla 2 ja 3. ToPo tarrasi kiinni toiseen sijaan, mutta se kohtaa viimeisessä ottelussaan Peli-Karhut. Kouvottaret saa vastaansa HBA-Märskyn.

Ottelutilasto

Catz teki tarvittavan

Lappeenrannan Catz sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue karisti tamperelaiset kannoiltaan toisella ja kolmannella jaksolla. Sarjapisteet jäivät lappeenrantaan 74-51.

Kotijoukkueen joukkuepeli oli huomattavasti parempaa kuin vierailla. Se näkyi pallon liikkeessä ja koriin johtaneiden syöttöjen määrässä. Catzille niitä merkittiin 20, kun vieraat jäivät vain viiteen.

Elena Melto pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Noora Kuukka pussitti 12 pistettä. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo heitti 19 pistettä.

- Kaikki kunnia Pyrinnölle, tulivat hienosti otteluun. Kun saimme koneet käyntiin, niin pakkakin pysyi kohtuullisesti kasassa. Muutamia puolustusjuttuja harjoiteltiin ja hiottiin tänään ja saatiin niille hyvää toistoa, joten silläkin tavalla olen tyytyväinen tänään, Catzin päävalmentaja sanoi.

Catz on alemmassa jatkosarjassa kolmantena ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pyrinnölle ottelu oli tälläerää viimeinen Naisten Korisliigassa, sillä se putoaa sarjatasoa alemmas.

- Mielestäni taisteltiin aika hyvin kuudella pelaajalla. Tiesimme että Catz on kova joukkue ja pelannut viime aikoina hyvin. Ei tässä ollut mitään hävittävää, laitettiin kaikki peliin ja tässä on tulos – 74 pinnaa kuudella pelaajalla on kuitenkin aika vähän, Timo kertasi.

Ottelutilasto

PeKa haki voiton Vimpelistä

Ylemmän jatkosarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut Kotkan Peli-Karhut matkasi jatkosarjassa viidenneksi sijoittuvan Vimpelin Vedon vieraaksi. Edellisessä ottelussa pitkästä aikaa tappion kärsinyt PeKa palasi voittajaksi 93-72.

Vierasjoukkue heitti ottelussa kolmen pisteen heitot huomattavasti kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen osumaprosentiksi kirjattiin 43%, kun taas Vimpelin vastaava oli 26%.

Naomi Davenport kirjautti ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Zykera Rice pussitti 17 pistettä. Kym Royster säkitti kotijoukkueelle 27 pistettä.

- Hävisimme syksyllä täällä. Kun heidän kokoonpanonsa on täynnä, ajattelin, että tulee haasteellinen peli. Olen todella tyytyväinen joukkueemme esitykseen, se oli todella solidi. Neljännen jakson alkupuolella oli huonompi hetki, mutta saimme sen poikki ja pystyimme pelaamaan omaa peliä. Olen kaikkinensa tyytyväinen sekä hyökkäys- että puolustuspeliin, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen hehkutti.

Peli-Karhujen jatkosarja jatkuu vielä kärkikamppailulla ToPo:a vastaan. ViVe pääsee jo keskittymään pudotuspeleihin.

- Tämä oli kolmas pelimme viikon sisään ja olimme hieman väsyneitä. Positiivista on se, että meillä on nyt joukkue koossa. Joukkueena pelaamisemme voisi olla hieman tehokkaampaa, mutta teemme parhaamme. Nyt meillä on aikaa hengähtää ja valmistautua play offeihin, Anastasija Podunavac pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Forssalle vieraspisteet

Forssan Alku matkasi illan ottelussa EBT:n vieraaksi. Se haki vieraspisteet 82-69 ja piti voitolla pudotuspelihaaveensa elossa. Päätöskierroksella Forssalaiset kohtaavat juurikin Catzin, joka on sarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla.

FoA oli liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Sillä oli mukana vain seitsemän pelaajaa. Aloitusviisikko urakoi kuitenkin isoista minuuteista huolimatta hienosti ja oli suurin syy voittoon.

Ninni Salmi heitti uransa ennätyspisteet 36 pisteellä. Lisäksi hän keräsi 11 levypalloa. Roosa Kososelle merkittiin tupla-tupla 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taylor Jones teki EBT:lle 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.

EBT on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia