Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

5.8.2021 09:07 Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vahvistaa ensi kaudella ToPoa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Viime kaudella Tapiolan Hongassa 43-vuotias Tuukkanen näytti, että hän on edelleen huippupelaaja. 38 ottelussa Tuukkanen pelasi keskimäärin yli 33 minuuttia ottelua kohden iskien 18 pistettä ja napaten 13 levypalloa per ottelu. Koriin johtaneita syöttöjä tuli 4,3 kappaletta ottelua kohden. Kausi päättyi lopulta voitettuun SM-hopeaan finaalisarjassa Peli-Karhuja vastaan.

- Minulla oli todella hyvä kausi Hongassa. Onnistuimme joukkueena hienosti, ja myös ensimmäistä kertaa töiden tekeminen pelaamisen ohella onnistui hyvin. Siihen tuli hyvä tuki valmennukselta ja seuralta, Tuukkanen sanoo ToPon tiedotteessa.

Alkavalle kaudelle nähdään siis pitkään odotettu paluu kasvattajaseuraan. Vaikka Tuukkanen ei pelaajana ole ToPossa vaikuttanut vuosikausiin, niin hän on mukana ToPon seuratoiminnassa eri tavoilla.

- Olen täällä valmentanut ja myös tytär on ToPossa pelannut. Eli paljon on aikaa tullut vietettyä Mykissä, vaikka itse toisaalla olen ollutkin pelaamassa.

Edellisen ja tätä ennen toistaiseksi ainoan kautensa ToPon kanssa naisten Korisliigassa Tuukkanen pelasi kaudella 2010–11. Viime kaudella ToPo sijoittui naisten Korisliigassa yhdeksänneksi. Tuukkanen myöntää, että alkavalla kaudella tavoitteet ovat korkeammalla, mitalipeleissä.

- Se on iso ja kova tavoite, mutta haluaisin taistella ToPon kanssa mitaleista. Kun olen Suomessa pelannut, niin aina olen tähdännyt siihen, että pelaan mitalipeleissä ja sen haluan tehdä myös täällä. Olen ollut treenaamassa kesällä tyttöjen kanssa, meillä on nuoria ja hyviä pelaajia joukkueessa ja uskon, että saamme hyvin yhteispelin toimimaan. Niin pitää myös tapahtua, jos haluamme edetä pitkälle sarjassa.

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen on koko seuran puolesta iloinen, että Tuukkanen palaa Munkkiniemeen.

- Meiltä on kaksi kautta ToPossa puuttunut kokemusta, pituutta ja syöttötaitoa. Taru tuo joukkueeseemme nämä kaikki ja paljon muuta. Tarun kokemus on todella arvokasta myös meidän nuorille pelaajille. Toimiminen samassa ympäristössä auttaa heitä varmasti ottamaan seuraavan askeleen pelaajina. Kokonaisuutena hieno juttu koko seuralle, että Taru palaa ToPoon.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vietti Xavier-yliopistovuosien jälkeen suurimman osan ammattilaisurastaan Espanjassa, jossa hänelle kertyi maan pääsarjassa, Liga Femeninassa, peräti 208 ottelua yhdeksän kauden aikana. Tuukkanen juhli Suomen mestaruutta Hyvinkään Pontevan kanssa kaudella 2016–17.

Kanerva ja Ahola jatkavat, Tuomi uutena mukaan joukkueeseen

ToPo solmi jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. 17-vuotias Kanerva teki läpimurtonsa viime kaudella naisten Korisliigassa, kun hän viimeisteli 6,9 pistettä ottelua kohden.

- Viime kausi oli ihan hyvä. Oli kiva pelata ja saada vastuuta enemmän kuin edellisellä kaudella. Nyt katseet ovat kuitenkin ensi kaudessa. Omat tavoitteet ensi kaudelle on pystyä pelaamaan hyvä sekä nousujohteinen kausi ja odotan innolla mihin taidoillani pystyn. Keskityn tällä hetkellä saamaan oman pelini uudelle tasolle, Kanerva sanoo.

- Merillä on halutessaan potentiaalia olla nopeallakin aikataululla naisten maajoukkuepelaaja. Merin pelin ymmärrys on korkealla tasolla ja hän pystyy tekemään kerta toisensa jälkeen oikeita valintoja, Syrjänen kommentoi.

Lisäksi ensi kaudella joukkueessa nähdään viime kaudella loukkaantumisista kärsineet Henna Ahola ja Senja Tuomi.

Naisten Korisliiga-joukkueiden sopimustilanteet >

 
19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

Näytä lisää vastaavia