Valencia McFarland ja Sydney Wallace ratkaisivat trillerivoiton Catzille

17.10.2018 21:53 Naisten Korisliigan neljäs kierros polkaistiin käyntiin kahdella ottelulla. Honka ja Catz kävivät äärimmäisen tiukkaa taistoa, kun taas EBT nujersi HBA:n kotihallissaan selvin numeroin.

Valencia McFarland avitti Catzin vierasvoittoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Urheiluhallilla koettiin keskiviikkoiltana koripalloa parhaimmillaan, kun Honka ja Catz kohtasivat äärimmäisen jännittävässä trilleriottelussa, jonka Catz onnistui lopulta viemään lukemin 83-86 (39-47). Vielä kolmekymmentä sekuntia ennen päätösjakson loppumista joukkueiden välillä oli ainoastaan pisteen ero vierasjoukkueen hyväksi. Ratkaisijan viittaa ehdittiin sovittaa jo monen pelaajan harteille, mutta lopulta sen sai itselleen Valencia McFarland (21/6/6s). Nopea jalkaisen McFarlandin riiston ansiosta Sydney Wallace pääsi vielä kertaalleen vapaaheittoviivalle, jonka jälkeen peli oli Catzille taputeltu. Onnistuneiden heittojen jälkeen Wallace naulasi vielä pistesaldokseen hyvät 26 pistettä, ollen näin pelin paras pisteissä.

Ottelua käytiin tasaisissa merkeissä kokonaisvaltaisesti, mutta Catz onnistui illan ottelussa olemaan hieman ahneempi pallon riistoissa, sekä osumaan tarkemmin kolmen pisteen heitoissa. Vierasjoukkueen riveistä useampi pelaajaa oli myös pelipäällä hyökkäyspäädyssä. Wallacen ja McFarlandin lisäksi vaikeasti pideltävä oli jälleen Aleigsha Welch, joka upotti 21 pistettä ja noukki viisi levypalloa. Joukkueen päävalmentaja Mika Haakana analysoi peliä kahtiajakoisissa tunnelmissa.

-Melkoista vuoristorataa oli tänään. Alussa hallitsimme peliä, sitten tuli huono jakso ja päästimme Hongan takaisin mukaan. Hyökkäyspeli oli kokonaisuutena ihan hyvää – alussa jopa erittäin hyvää – mutta puolustuksessa oli etenkin toisella jaksolla vaikeuksia. Joka tapauksessa voitto oli tärkeä näin tauon alle, Haakana kommentoi.

Kotijoukkue Hongan onnistujiin lukeutui jälleen kerran Sidney Cook (25/13). Yksin Cookin ei tarvinnut pelissä jäädä, sillä häntä komppasi mallikkaasti Alexyz Vaioletama, joka oli kotijoukkueen paras pisteiden tekijä (25/9).

Hongalle häviö oli toinen peräkkäinen putkeen, kun taas kissalauma onnistui nyt kääntämään kurssinsa edellisviikon kotitappiosta.

Ottelutilasto 

 Espoo Basket Team jyräsi HBA:n kotihallissaan

Neljännen kierroksen kotiottelussa mittelivät myös EBT sekä HBA. Espoossa käydyssä ottelussa kotijoukkue vei pelin nimiinsä selvin numeroin 81-62 (48-33). Puoliajalle siirryttäessä ero oli ehtinyt kasvaa jo 15 pistettä, ja kolmannen jakson päättyessä EBT oli pinkonut jo 20 pisteen johtoasemaan. HBA ei saanut koneistoaan käyntiin kunnolla enää pelin loppupuolella, ja voitto kotijoukkueelle oli sinetöity jo hyvissä ajoin.

Siinä missä kotijoukkue heitti vapaaheittonsa pussiin 100 prosentin tarkkuudella, onnistui HBA näissä ainoastaan hieman yli 50 prosenttisesti. EBT myös rankaisi mojovasti HBA:n pallon menetyksistä ja kahmi itselleen enemmän hyökkäyslevypallopisteitä.

Kamilah Jacksonin pysäyttämiseksi HBA ei tuntunut löytävän reseptiä, sillä Jackson tilastoi itselleen komean tupla- tuplan (18/13). Tupla-tupla ei jäänyt suinkaan illan ainoaksi. Delayne Hodgins heitti 13 pistettä ja nappasi 12 levypalloa joukkuetoverinsa vanavedessä.

Vierasjoukkue HBA:n tilastokärkiin kuuluivat Awak Kuier (15/7s), sekä Lotta Vehka-aho, joka pussitti eniten joukkueen pisteitä (15).

Ottelutilasto

Naisten Korisliigan neljättä kierrosta jatketaan ensi lauantaina, jolloin Vimpelin Veto pelaa kotonaan Pekaa vastaan. Parketille astelevat myös Hyvinkäällä HyPo ja Topo, sekä Espoossa EBT sekä Honka.

 

 
8.11.2018 10:24 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaajaksi valittu Mia Loyd: "Viime kausi Forssassa oli jotain, mitä en ole aiemmin kokenut"

Naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Mia Loyd on jo tuttu nimi suomalaisille koripallon ystäville. Loyd pelasi viime kaudella Forssan Alun joukkueessa vakuuttavasti, ja päätti uusia sopimuksensa joukkueen kanssa tälle kaudelle.

7.11.2018 21:48 Naisten Korisliiga

Forssan Alku joutui vieraskentällä tiukoille - HyPo jatkaa hirmuista virettään

Naisten Korisliigan kärkijoukkueet pääsivät mittaamaan voimasuhteitaan toden teolla, kun kärkipaikkaa pitävä EBT kohtasi toisena sarjassa olevan HyPon. Kouvolassa puolestaan irti pääsivät jaetulla kolmossijalla olevat Kouvottaret ja Forssan Alku.

3.11.2018 19:30 Naisten Korisliiga

HyPon paikkapuolustus piti onnistuneesti läpi ottelun - myös PeKa takaisin voiton tielle

Naisten Korisliigan kuudes kierros saatiin päätökseensä. HyPo haki peräti viidennnen peräkkäisen voittonsa ottelussaan Vimpelin Vetoa vastaan. PeKa sen sijaan onnistui saamaan ensimmäisen vierasvoittonsa komantena sarjassa olevaa Forssan Alkua vastaan.

2.11.2018 21:54 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka kotivoittoihin

Naisten Korisliigan kuudetta kierrosta jatkettiin kahdella ottelulla. HBA ei päässyt hakemaan ensimmäistä vierasvoittoaan Kouvottaria vastaan ja Honka onnistui viimein pääsemään ulos tappioputkestaan ottelussa ToPoa vastaan.

2.11.2018 15:44 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on Mia Loyd

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu Forssan Alun Mia Loyd.

31.10.2018 21:51 Naisten Korisliiga

Delaney Hodgins ratkaisi jännitysnäytelmän voiton EBT:lle

Espoonlahden urheiluhallissa koettiin naisten Korisliigassa todellinen jännitysnäytelmä, kun kärkipaikkaa pitävä EBT kohtasi viime kauden hopeamitalisti Catzin.

27.10.2018 20:19 Naisten Korisliiga

EBT jatkaa vakuuttavia otteitaan – myös Kouvottaret ja HyPo voittoihin

Naisten Korisliigan viides kierros pelattiin loppuun lauantaina. PeKan ja EBT:n välisessä ottelussa käytiin tiukkaa taistoa Kotkassa, ja Kouvottaret saivat kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ToPoa vastaan. HyPo jatkoi niin ikään vahvoja suorituksiaan kaatamalla Hongan murskalukemin kotipelissään.

25.10.2018 21:15 Pääjuttu

HBA joutui taipumaan Forssan Alulle kotonaan

HBA koki kauden ensimmäisen kotitappion kovan taiston jälkeen Forssan Alulle. Forssalaiset porskuttavat jo kolmen ottelun voittoputkessa häviön ollessa HBA:lle toinen putkeen.

21.10.2018 19:59 Pääjuttu

Forssan Alku ei antanut Kouvottarille vierasvoittoa

Forssan Alku piti kotietunsa Kouvottaria vastaan sinetöimällä ottelun voiton viimeisellä jaksolla hyvällä heittopelillään.

20.10.2018 20:12 Pääjuttu

Sarjakärki EBT nappasi paikalliskamppailun voiton Espoossa

Lauantain otteluissa nähtiin odotettu paikalliskamppailu Espoossa, kun sarjakärki EBT otti voiton Hongasta. Vimpelin Vedolla oli kotihallissaan täysi työ venyä voittoon PeKasta, kun taas HyPo käveli kotonaan sarjanousija ToPon yli hyvällä puolustuspelaamisella.

13.10.2018 20:40 Pääjuttu

HyPolle viimein vierasvoitto Lappeenrannassa

Naisten Korisliigan kolmas kierros jatkui kolmen ottelun verran. HyPo onnistui viimein kukistamaan Catzin vieraissa ja Forssan Alku kairasi tiukan voiton ToPosta. Kouvottaret puolestaan jatkoi puhdasta kotipeliään voittamalla EBT:n.

7.10.2018 21:31 Naisten Korisliiga

Catz jatkaa voittokulkuaan – kaikki kotijoukkueet pitivät kotietunsa

Naisten Korisliigan toisen kierroksen pelejä pelattiin sunnuntaina viiden ottelun verran. Catz kaatoi niukasti sarjanousija ToPon, ja hallitseva mestari PeKa joutui nöyrtymään viime kauden pronssimitalisti HyPon edessä. Voiton pokkasivat myös Honka, Vimpelin Veto, sekä EBT.

6.10.2018 21:22 Naisten Korisliiga

Aleighsa Welchin viime hetken vapaaheitot siivittivät Catzin voittoon – EBT, FoA sekä Kouvottaret voittoihin

Naisten Korisliigan avauskierroksen pelit jatkuivat lauantaina kun Catz onnistui dramaattisen vaiheiden jälkeen kaatamaan hallitsevan mestarin PeKan. Tasaista kamppailua käytiin myös ToPon ja EBT:n kohtaamisessa, sekä Kouvottarien ja Hongan ottelussa.

5.10.2018 10:35 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-kauden 2018/19 ennakko 3/3: PeKa ja Catz lähtevät mestaruusjahtiin

Naisten Korisliigan pelit jatkuvat lauantaina 6.10. Illan odotetuimmassa, TV2:ssa suorana näytettävässä ottelussa kohtaavat viime kauden finalistikaksikko Kotkan Peli-Karhut sekä Lappeenrannan Catz.

5.10.2018 09:03 Pääjuttu

Susiladies-tähti Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa kultamitalisti PeKassa

Naisten Korisliigan hallitseva mestari Peli-Karhut on tehnyt jatkosopimuksen Susiladies-takakentän avaintähtiin kuuluvan Linda-Lotta Lehtorannan, 26, kanssa juuri ennen lauantaista kauden avausotteluaan.

4.10.2018 20:44 Naisten Korisliiga

HBA nappasi avausvoittonsa – Bejedi upotti HyPon viime hetken kolmosellaan

Naisten Korisliigan tiukassa avauspelissä kohtasivat HBA ja HyPo. Nuori kotijoukkue HBA onnistui kaatamaan viime kauden pronssimitalistit luemin 72-71.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

4.10.2018 11:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-kauden 2018/19 ennakko 2/3: HyPo ja ViVe tähtäävät kärkisijoille, EBT ja Honka odottavaisin mielin

Naisten Korisliigan kausi käynnistyy torstaina 4.10. Hyvinkään Ponteva lähtee tasavahvalla joukkueella hakemaan kärkisijoitusta, kun taas Vimpelin Veto pyrkii kamppailemaan pudotuspeleissä. EBT ja Honka lähtevät kehityksen kautta tulevaan kauteen.

3.10.2018 14:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-kauden 2018/19 ennakko 1/3: HBA ja Kouvottaret pyrkivät kehittymään, FoA ja ToPo tähyilevät pudotuspeleihin

Naisten Korisliigan kausi käynnistyy torstaina 4.10. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat HBA ja HyPo. HBA pyrkii kehittymään nuorten pelaajien voimin, ja Kouvottarissa puhaltavat muutosten tuulet. Forssassa ja ToPossa lähdetään tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa.

Näytä lisää vastaavia