Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

16.8.2021 09:50 Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

Henri Kantonen palaa Kauhajoelle neljän vuoden tauon jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kauden päätteeksi SM-hopeaa juhlinut Karhu Basket vahvisti tulevan kauden joukkuettaan kovalla kolmikolla. 198-senttinen Kantonen pelasi viime kaudella Ranskan Pro B:ssä Aix Mauriennen riveissä 34 ottelua, jossa ToPo Junioreiden kasvatti kirjautti keskiarvoikseen 6,4 pistettä, 3,4 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

Susijengiin murtautunut Kantonen on pelannut 12 maaottelua, jossa hän on viimeistellyt 4,8 pistettä. Kantonen murtautui nuorisomaajoukkueisiin vasta myöhemmällä iällä. Hän on pelannut 15 20-vuotiaiden maaottelun lisäksi kolmessa haastajamaajoukkueen ottelussa. 

Kaudella 2017–18 Kantonen oli voittamassa Suomen mestaruutta Kauhajoella. Mestaruuskausi oli takamiehen läpimurto Korisliigassa, kun hän tilastoi keskiarvoikseen 6,4/3,4/2,4.

Kauhajoen lisäksi Kantonen on Korisliigassa edustanut Kouvoja sekä Vilpasta. Kaudella 2019–20 Vilpasta edustanut Kantonen valittiin yleisöäänestyksessä Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kantosen ja Karhu Basketin sopimus on kestoltaan kaksivuotinen ja se pitää sisällään ulkomaanoption kesälle 2022 sekä buy-out-jaksot tämän ja ensi vuoden syksyille.

Jones ja Rougeau tekevät paluun

193-senttinen takamies Cameron Jones ihastutti Kauhajoella 2018-19 ja 2019-20. Jonesin ensimmäinen kausi päättyi mestaruusjuhliin. Jones palkittiin keväällä 2019 Korisliigan finaalien MVP-palkinnolla.

Kaudella 2018-19 Cameron Jones oli Korisliigan runkosarjan pistetilaston kolmas 18,6 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen
Kaudella 2018-19 Cameron Jones oli Korisliigan runkosarjan pistetilaston kolmas 18,6 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen

Mestaruuskaudella Jones pelasi Karhu Basketissa 32 ottelua, 19,1 pisteen, 4,9 levypallon ja 4,6 syötön keskiarvoilla. Koronapandemian keskeyttämällä kaudella 2019-20 pelejä ehätti kertyä kasaan 34 kappaletta ja kirjautti niissä tilastoihin keskiarvoiksi 16,3 pistettä, 4,3 levyriä ja 5,6 syöttöä.

Viime kaudella Jones pelasi Ukrainan Superliigassa SK Cherkasy Monkeysin joukkueessa. Pelejä kertyi kasaan 32 kappaletta, 13,9 pisteen, 4,9 levypallon ja 4,5 syötön keskiarvoilla.

35-vuotias ja198-senttinen Rene Rougeau pelasi kaksi edellistä kautta Ranskan Pro B:ssä Hermine Nantes Atlantique joukkueessa. Viime kaudella pelejä kertyi yhteensä 32 (12/4,8/1,8). Kaudella 2019-2020 hän esiintyi 23 pelissä, 13,7 pisteen, 7,7 levypallon ja 2,6 syötön keskiarvolla. Ranskan ja Suomen lisäksi Rougeau on pelannut Meksikossa sekä Israelissa.

Kauhajoella UNLV:n kasvatti pelasi kaudet 2017-18 (14,4/6,7/3,5) ja 2018-19 (15,8/8/3,5). Molemmat kaudet päättyivät kultajuhliin kotiyleisön edessä. Lisäksi hän oli koko Korisliigan toiseksi paras heittojen torjuja molemmilla kausilla. Vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi hänet valittiin kauden 2018–19 päätteeksi.

Rene Rougeaun molemmat Suomessa pelatut kaudet ovat päättyneet Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Rene Rougeaun molemmat Suomessa pelatut kaudet ovat päättyneet Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Karhu Basket on myös sopinut lisäksi optiovuoden käyttöönotosta Kalle Peltosen kanssa. Peltonen pelasi viime kaudelle 23 Korisliigan ottelussa. Peliaikaa tuli hieman yli 10 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin 201-senttinen HoNsU:n kasvatti teki keskiarvoiksi 4,1 pistettä ja 1,5 levyriä.

Päävalmentaja Janne Koskimiehen kommentit sopimuksista:

– Listattaessa pelaajia, joihin olen voinut valmentajana todella luottaa, löytyvät nimet Cameron Jones, Henri Kantonen ja Rene Rougeau aivan kärkipäästä. Nyt he ovat sitten kaikki Karhu Basketin riveissä, joka on aivan loistava asia erityisesti tässä tilanteessa, jossa meillä on Bojanin, Jumpan, Okon, Mikaelin ja Thomasin lähdön myötä uudelleenrakennus meneillään. Saimme melkoisen määrän kokemusta, johtajuutta, voitontahtoa ja peliälyä lisää joukkueeseemme.

– Severi, Henri, Cameron ja Eero tulevat muodostamaan monipuolisen takakentän, jonka ympärille pelaamistamme on hyvä lähteä rakentamaan. Rene puolestaan pystyy paikkaamaan omalla ulottuvuudellaan ja hyvällä pelinluvulla puolustuspäässä muiden pelaajien virheitä, jonka lisäksi hänen monipuolisuus 3/4-paikoilla antaa tietysti mahdollisuuksia erilaisten viisikoiden käyttämiseen hyökkäyksessä.

– Cameronin, Henrin ja Renen kohdalla Karhu Basket taustan lisäksi yhdistävä tekijä on se, että kaikilla on varmasti paljon hampaankolossa viime kaudesta omissa joukkueissaan Ranskassa ja Ukrainassa. Valmentajana en pidä tätä ollenkaan huonona asiana, sillä on myös muistettava, että Korisliiga-kauden 2021–22 startatessa Uudessakaupungissa lokakuun alussa, eivät vanhat meriitit paina enää yhtään mitään.

– Kallella on takana todella onnistunut debyyttikausi Korisliigassa. Hänen positiivisuus, kykynsä sopeutua meidän päivittäiseen tekemiseen, venymiskyky kovissa paikoissa ja ennakkoluuloton pelaaminen tekivät vaikutuksen valmennukseen. Tulevalla kaudella hänellä on tietysti lähtökohtaisesti isompi rooli tarjolla ja mielenkiinnolla seuraamme hänen kehityksensä jatkumista.

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot >

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia