Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

11.11.2020 21:29 Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

Bojan Sarcevic toimi kapellimestarina Kauhajoen voitossa Kobrista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen liikuntahallilla nähtiin kauden toinen Pohjanmaan paikallisvääntö. Ensimmäisen osan nimiinsä vienyt Kobrat päästi kauhajokiset karkumatkalle avauspuoliajan lopussa, kun kotijoukkue vei puoliajan viimeiset viisi minuuttia nimiinsä 17-7.

Kobrat pääsi vielä reilut muutama minuutti ennen loppua neljän pisteen päähän, mutta kotijoukkue piti pintansa ja otti kauden viidennen voittonsa 95-85 (48-37).

- Olen tyytyväinen siihen, että meillä oli 25 syöttöä ja vain seitsemän menetystä. Luotettiin siihen, että luomalla vapaita heittopaikkoja on paras tapa meille voittaa ottelua. En ole tyytyväinen puolustamiseen – meillä oli paljon kommunikaatiovirheitä. Olimme onnekkaita, kun Kobrat heitti tänään huonosti. Paljon on tekemistä vielä joukkueen pelaamisessa. Perusasioissa teemme liikaa virheitä, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies ruoti omiaan voitosta huolimatta.

Kauhajoen paras pistemies oli 16 pinnaa säkittänyt Collin Malcolm. Kaikkiaan kuusi kotijoukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Bojan Sarcevic 12 koriin johtanutta syöttöä ja TJ Holyfieldin 15 levypalloa siivittivät miehet tupla-tupliin. Kobrien tehokkain oli 26 pistettä ja 11 levypalloa noukkinut Anthony Gaines Jr.

Ottelutilastot >

Ura Basket ja Pyrintö järjestivät kori-iloittelun

Ura Basket ja Tampereen Pyrintö järjestivät Liittoisissa todelliset korikarkelot. Pyrintö haki vierasvoiton lukemin 132-113. Pyrinnön 132 pistettä on 2000-luvun kolmanneksi koririkkain noteeraus ja kovin 14 vuoteen. Yhteispisteet 245 puolestaan on suurin puolestaan 36 vuoteen varsinaisella peliajalla.

- Aika mielenkiintoinen ottelu. Kori-iloittelu. Ylä- ja alamäkiä, siinä kolmannella jaksolla Ura meinasi päästä mukaan, mutta meidän aloitusviisikko hyvin hoiti homman kotiin. Ei voi Lewisille olla vihainen, siitä että poika on laittanut palloa ilmaan, kun heittää noin hyvin, kommentoi 15 pistettä Pyrinnölle upottanut Lassi Kilpinen.

- Oli hyvä peli meiltä. Tultiin peliin oikealla asenteella. Kunnioitettiin vastustajaa, mutta tiedostettiin missä meidän vahvuudet on ja pelattiin järkevästi läpi pelin. Ura hyökkäsi sekä fiksusti että tehokkaasti. Uskalsi ottaa ne heitot, joita meitä vastaan tulee, pisti kovalla prosentilla ne sisään ja taisteli irtopalloista. Tässä pelissä tuli paljon yrityksiä molemmille joukkueille ja kun prosentit on hyviä niin pinnoja tulee tauluun, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen fiilisteli voittoa.

Kentän pistekunkkuna hääri jälleen kerran Pyrinnön Marcus Lewis, joka pussitti 41 pistettä. Kotijoukkue Uran paras oli 27 pistettä nakuttanut Kevaughn Allen.

Pyrintö nousi voitollaan sarjataulukon toiselle sijalla. Tamperelaiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Ottelutilastot >

Kouvot otti tärkeän kotivoiton

Kouvot piti tärkeät pisteet Kouvolassa kotivoitollaan Korihaista. Vierasjoukkue pysyi kotijoukkueen matkassa vajaat 25 minuuttia, kunnes kotijoukkue otti parhaimmillaan 18 pisteen karkumatkan. Korihait nousi vielä lopussa parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta Kouvojen Anthony Ballardin (16/15) onnistunut kahden pisteen suoritus tyrehdytti taka-ajon.

Kouvojen paras pistemies oli tarkasti 20 pistettä heittänyt Tuomas Hirvonen. Korihaiden paras oli 16 pistettä viimeistellyt Trevor Blondin.

Kouvoille voitto oli kauden kolmas ja se nousi tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kataja Basketin kanssa, joka on pelannut yhden ottelun kouvolalaisia vähemmän. Korihait metsästää Ura Basketin tavoin kauden avausvoittoa.

Ottelutilastot >

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia