Kisahallin parketilla kohtaavat Daavid ja Goljat – Kobrat tietää, minkälaisia aseita Helsinki Seagullsilta sopii odottaa

12.3.2021 14:00 Ylivoimainen runkosarjakärki Helsinki Seagulls saa vastaansa puolivälierissä Kobrat, joka pääsee käynnistämään Korisliiga-playoffit vasta toisen kerran koko joukkueen historiassa.

Seagulls pääsi kauden aikana jo maistamaan mammonaa, kun joukkue juhli Suomen cupin voittoa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Puolivälierien ottelusarjassa, jossa ensimmäiseksi sijoittunut joukkue kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen, ei ole kenellekään epäselvää, kummalla puolella kenttää on ennakkosuosikin paine. Varsinkin, kun ensimmäiseksi sijoittuneella Helsinki Seagullsilla on koko runkosarjasta taskussaan 20 voittoa ja vain kaksi tappiota. Kobrat puolestaan kaivoi tiensä playoffeihin voittotilastolla 10–12.

Kobrien näkyvin hahmo kaudella on ollut pelinjohtaja Antto Nikkarinen, joka pyöritti hyökkäystä runkosarjassa 11,5 pisteen ja 9,8 koriin johtavan syötön keskiarvolla. Hänet palkittiin kauden aikana myös kertaalleen Kuukauden Valopilkkuna.

Mutta saman kunnian kauden alussa vastaanotti myös Seagullsin takamies Kendale McCullum, jonka tilastoriveille runkosarjan päätteeksi merkittiin 15,1 pistettä, 5,6 levypalloa ja 7,9 syöttöä, joten kunniakirjoja on jaettu kummallekin.

Kobrien Anthony Gaines Jr ihastutti runkosarjassa ilmavilla suorituksillaan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kobrien Anthony Gaines Jr ihastutti runkosarjassa ilmavilla suorituksillaan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Numeroiden valossa voimakkaasti kallistuvasta vaa’asta huolimatta Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso ei lähde sarjaan takki auki.

– Lapualla on monta yksilöä, jotka voivat parhaimmillaan olla todella tehokkaita. Anthony Gaines ja Nate Grimes ovat vaarallisia etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Grimes on sarjan paras levypallopelaaja, joten hänet pitää saada suljettua niistä pois. Joukkueessa on myös kosolti heittouhkaa, kun kentän levityksestä vastaavat Juho Lehtoranta ja Remu Raitanen, kommentoi Laakso.

Seagulls ja Kobrat ovat huomattavan erilaisista sarjapistemääristään huolimatta pelanneet keskinäiset ottelunsa verrattain tasaväkisesti. Ennakkosuosikilla on kuitenkin laaja keinoarsenaali, jolla pyritään pitämään huolta, ettei sensaatiomainen kausi kaadu alkumetreillä. Laakson mukaan Seagullsin oma vahvuus on erityisesti joukkueen kollektiivinen pelitapa.

– Jos tilankäyttömme ja hyökkäyksen toteuttaminen ovat priimaa, meitä on vaikea pysäyttää. Myös puolustuksessa olemme onnistuneet etenkin 5–5-tilanteissa.

Joukkueen kollektiivisen pelitavan vaarat allekirjoittaa myös vastustajajoukkueen päävalmentaja Ville Turja. Kobrien täytyy varautua erityisesti omalaatuiseen ja toimivaksi osoitettuun palloskriinipuolustukseen, minkä lisäksi hyökkäyspäässäkin on ytyä.

– Seagullsilla on todella vahvoja heittäjiä, ja heidän muutaman käytetyimmän hyökkäyspelinsä toteutus on aivan omaa luokkaansa. Toisaalta taas he ovat pärjänneet niin hyvin koko kauden, että eivät ole kauheasti joutuneet muuttamaan pelitapaansa. Meillä on aika hyvä ennakkokäsitys siitä, mitä on tulossa. Mutta se pätee lähinnä alkupään otteluissa, koska he pystyvät sitä kyllä matkan varrella kehittämään ja muokkaamaan.

Kobrien riveissä tiedetään, että vastustajan kikkapussista löytyy varmasti vielä uusiakin eväitä. Turjan ja koko joukkueen mielialat ovat vaikeista lähtökohdista huolimatta kuitenkin ensisijaisesti pirteät. Kobrat on nimittäin koko 32-vuotisen historiansa aikana päässyt aiemmin playoffeihin ainoastaan kerran.

– Meillä on ollut tällä kaudella käytössämme enemmän profiilipelaajia kuin aiemmilla kausilla, kun saimme Raitasen mukaan ja Nikkarinenkin päätti jatkaa. Playoffeihin pääsy oli siis minimitavoitteemme, ja vaikka kausi oli loukkaantumisineen ja koronavaikeuksineen hankala, olen erittäin tyytyväinen siihen, ettemme heittäneet kirvestä kaivoon vaan pystyimme siihen.

Pudotuspelien otteluohjelma >

Seagullsin ja Kobrien ottelusarja käynnistyy lauantaina 13.3. klo 18.00. Pantterijahti käynnistyy samaisena lauantai-iltapäivänä, kun Salon Vilppaan ja Lahti Basketballin 1. puolivälierä nähdään Ruudun lisäksi vapaalla kanavalla, kun Jim lähettää ottelun suorana alkaen klo 15.30. Kaikki pudotuspeliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta. Pudotuspelisarjat pelataan paras seitsemästä -systeemillä. Mestari on selvillä viimeistään 29. huhtikuuta.

 

 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia