Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

10.3.2023 20:36 Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

Antero Lehto (pallon kanssa) johti Nokian voittoon ja varmistuneeseen seitsemänteen sijaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan alemman jatkosarjan toinen jatkoon pääsijä on ratkennut. BC Nokia kaatoi paikalliskilpailijansa Tampereen Pyrinnön 100–82 ja näin ollen sai varmistettua paikkansa pudotuspeleissä.

Lopputuloksesta oli kiittäminen muiden muassa Perrion Callandretia, joka tilastoi 29 pistettä ja kahdeksan levypalloa, sekä Antero Lehtoa, joka upotti 19 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Pyrinnön korkein pistemäärä, 24, nähtiin Ike Smithiltä. Tamperelaisjoukkue on parhaillaan kiinni toisessa alemman jatkosarjan playoff-paikassa mutta voi sen yhä menettää.

Ottelutilastot

Toinen merkittävä käänne alemmassa jatkosarjassa tapahtui, kun Tapiolan Honka taipui kotikentällään Espoossa luvuin 71–98 jumbokilpailijaansa Korihaita vastaan. Uudestakaupungista saapuneet vieraat varmistivat näin oman pysymisensä pääsarjassa ja lähettivät Hongan hakemaan vauhtia 1. divisioona A:sta.

Ottelun pistekuninkaat olivat Korihaiden Quin Cooper 32:lla ja Hongan Adrien Lawson Jr. 21:llä.

– Täytyy onnitella Korihaita, jotka ovat pelanneet hienon kevään. Vastustajan pistetulos 98 kertoo siitä, että emme ole pystyneet puolustamaan riittävällä tasolla. On sääli pudota, mutta samaan aikaan toivon näkeväni kaikki yleisössä olleet nuoret koripalloilijat ensi kaudella myös divaripeleissä. Meidän juttumme on tarjota heille polku ylöspäin ja esikuvia, kommentoi Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Lahti Basketball tasoitti voittotilinsä Kobrien kanssa, kun jälkimmäisenä mainittu hävisi illan keskinäisen kohtaamisen kotikentällään luvuin 103–112. Kumpikin joukkueista on nyt yhden voiton verran Pyrinnön takana eli yhä vahvoja ehdokkaita viimeiselle playoff-paikalle.

Ottelusta teki ehdottomasti poikkeuksellisen se, että molemmissa joukkueissa nähtiin samana iltana yli 40 pisteen yksilösuoritus. Voittajajoukkue Lahden riveissä Michael Ertel II kirjautti tarkalleen 41, kun taas Kobrien David Nichols ylsi 43:een. Lahden triplatuplakone Chris Clarke jäi syötön päähän jälleen yhdestä noteerauksesta tilastoidessaan 32 pistettä, 14 levypalloa ja yhdeksän syöttöä.

Ottelutilastot

Ylemmän jatkosarjan kärki vaihtelee

Helsinki Seagulls ei jätä Kauhajokea rauhaan hamutessaan ylemmän jatkosarjan paalupaikkaa. Lokit kaatoivat tänään Kataja Basketin 101–87 ja tasoittivat taas pistetilin Karhun kanssa. Katajan sijoitus sarjataulukossa on viides.

Ottelun pistekuninkaat löytyivät tänään kummastakin joukkueesta suomalaisista takamiehistä, kun Seagullsin Antti Kanervo pussitti 28 pistettä ja Katajan Tuomas Hirvonen puolestaan 21.

– Alku oli tänään selvästi Katajan. Olimme alussa hieman puolivaloilla liikkeellä. Emme juosseet riittävän aktiivisesti takaisin puolustuspäähän emmekä taistelleet riittävän kovaa levypalloista. Onneksi kolme viimeistä neljännestä pystyimme olemaan huomattavasti parempia, totesi Kanervo.

Ottelutilastot

Myös toisessa yläsarjan ottelussa nähtiin suomalaisten pistetykkien juhlaa, kun Salon Vilpas taivutti Kouvot 109–86. Vilppaan riveissä hyökkäystyötä johti Mikko Koivisto 31 pisteellä, kun taas Kouvojen kovin saldo oli Joel Mäntysen 19.

Vilpas on parhaillaan sarjataulukon kolmantena ja Kouvot puolestaan kuudentena.

Ottelutilastot

 
1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

Näytä lisää vastaavia