Pyrinnön ja Katajan puolivälierästä trilleri – Kauhajoen ja Nokian välillä ei epäselvyyksiä

14.3.2021 19:56 Ensimmäinen ottelukierros miesten Korisliigan puolivälieriä on nyt pelattu. Tänään voitot ottivat Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki.

Shawn Hopkins (oik.) sinetöi riistollaan voiton Pyrinnölle. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan toiselta sijalta playoffeihin päässyt Tampereen Pyrintö sai Pyynikin palloiluhalliin vieraakseen Kataja Basketin Joensuusta. Isännät hoitelivat seitsemänneltä sijalta heidät haastaneen Katajan 93–86, mutta ottelu oli kaikkea muuta kuin yksipuolinen.

Joukkueet mittelivät viime metreille asti tasaväkisinä – Pyrintö 23 pistettä tehneen Marcus Lewisin johdolla ja Kataja vastaavan pistemäärän pussittaneen Dantez Waltonin johdolla. Eron ollessa viidessä ja pelikellon näyttäessä vajaata pariakymmentä sekuntia Katajan viekas pelinjohtaja Jamar Wilson lähti vielä ajamaan korille, mutta Pyrinnön luottolaituri Shawn Hopkins nappasi pallon hänen kuljetuksestaan ja sinetöi täten voiton.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin maltillista pelisuunnitelman toteuttamista. Kolmannen jakson alkuun nähtiin Pyrinnön tavaramerkkiä eli aktiivista koko kentän pelaamista. Saimme vielä hivutettua itsemme voiton syrjään kiinni, mutta Pyrintö oli muutamassa irtopallossa juuri riittävästi aktiivisempi, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Kauhajoki asetti kovan ennakkotapauksen

Puolivälierät eivät käynnistyneet Kauhajoella yhtä tasaväkisissä tunnelmissa kuin Tampereella. Kotijoukkue määräsi tahdin ja kaatoi BC Nokian lopulta luvuin 85–61.

Toisen jakson alkuvaiheisiin asti Nokia jaksoi pitää Kauhajokea pihdeissä, ja pistetilanne pysyi tasaisena. Juuri ennen puoliaikataukoa ero kuitenkin repesi, eivätkä isännät sen jälkeen enää katsoneet taakseen.

– Nokia heitti ensimmäisellä jaksolla aika hyvin sisään niistä paikoista, jotka sai, ja meillä tuli muutamia kommunikaatiovirheitä. Lopun aikaa ottelussa teimme puolustuksessa asiat hyvin. Ei ole ensimmäinen kerta, kun he heittävät ottelussa enemmän kolmosia kuin kakkosia, ja on selvä, että heidän pitää pystyä siihen paremmin kuin tämänkertaisella 26 prosentin osumatarkkuudella, totesi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

Kolmannelta sijalta playoffeihin tullut Kauhajoki johtaa otteluvoitoissa kuudennelta sijalta tullutta Nokiaa vastaan nyt 1–0. Ottelun kovimmat pistenikkarit olivat Kauhajoen Jeffrey Garrett Jr ja Nokian Gokul Natesan, kumpikin 17 pisteellä.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.