Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

14.6.2022 13:34 Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

Sara Bejedi on palaa Suomen maajoukkuepaitaan liki kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuva vuodelta 2019. Kuva: Ville Vuorinen.

Bejediltä löytyy kokonaisuudessaan seitsemän ottelua naisten maajoukkueesta, joista viimeisimmät EM-karsinnoista marraskuulta 2018. Edelliset maajoukkuepelit löytyvät haastajamaajoukkueen riveistä kesän 2019 universiadeista.

Universiadikesän jälkeen Bejedi pakkasi laukkunsa ja muutti Yhdysvaltoihin, opiskelemaan ja pelaamaan Arizona Staten yliopistoon.

Kolmen vuoden väliin on mahtunut yliopiston vaihto Florida Stateen, mikä tarkoitti, ettei Bejedillä ollut edustusoikeutta NCAA:ssa kaudella 2020-21. Kesät 2020 ja 2021 hän on viettänyt Yhdysvalloissa, oppimassa yhdysvaltalaista kulttuuria.

– Jenkeissä mietin, että back to the homeland täksi kesäksi. Itsevarmuus takaisin ja sitten viimeiseksi kahdeksi vuodeksi yliopistoon. Tiedän, että minulla on taitoa olla dominoiva ACC:ssa (Atlantic Coast Conference). Tulin hakemaan itsevarmuutta ja kansainvälistä kokemusta, mikä auttaisi yliopistossa, Bejedi kertoo.

Bejedin NCAA-uran ensiaskeleet eivät missään nimessä ole olleet helppoja.

– Ensimmäinen kausi ei mennyt ihan kuten halusin. Sitten oli koulunvaihto, enkä pelannut. Viime kausi oli ensimmäinen uudessa jengissä, se meni jo vähän paremmin. Henkisesti on tullut kehityttyä paljon. Kun aiemmin mietin, kuka olen, niin tosi usein ensimmäisenä tuli mieleen koripalloilija. Sitten kun ei mennyt niin hyvin kuin itse halusi, niin alkoi oppimaan, että on paljon enemmän kuin koriksen pelaaja, Bejedi aloittaa.

– Vaikkei kahtena vuotena mennyt täsmälleen miten halusi, niin se ei määritä minua pelaajana tai ihmisenä. Olen alkanut enemmän miettimään positiivisen mindsetin kautta, enkä olemaan niin tiukka itselleni. Nyt on ensimmäinen viikko takana treenejä Suomessa, niin on selkeästi itsevarmempi olo. Kun sen itsevarmuuden vie mukanaan Yhdysvaltoihin,    niin se on ihan uusi tarina itselle.

”Pääsee edustamaan omaa maataan taas”

Kahden kesän tauon jälkeen Bejedi ei ole nähnyt merkittävää muutosta Susiladiesissa. Pelaajat ovat pitkälti samoja kuin Susiladiesin runko oli jo marraskuussa 2018.

– Oma paras kaveri, Awak (Kuier), on tietenkin WNBA:ssa ja hänen kanssaan ei pääse tällä kertaa pelaamaan. Eikä ole Tarua (Tuukkanen). Muuten aika samalta näyttää, tuttuja kasvoja, Bejedi hymyilee.

Ensimmäisen viikon Susiladies on treenannut Urhea-hallissa kahdesti päivässä. Kesän ensimmäiset ottelut pelataan keskiviikkona 15. ja torstaina 16. kesäkuuta Viana do Castelossa Portugalia vastaan.

– Odotukset on ensinnäkin, että pääsee edustamaan omaa maataan taas. Toisena on sitten, että mennään joukkueena eteenpäin. Omalta kohdalta toivon, että pääsen sellaiseen pelirytmiin, mikä näyttää minulta ja mihin tiedän itse pystyväni, Bejedi aloittaa.

– Olen tarvinnut tätä viikkoa. Pääsee hyökkäämään korille, löytämään paikkoja muille ja pistämään puolustuksessa paineen päälle. Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta. Uskon, että tämä kesä, minkä vietän Suomessa, tulee olemaan tosi iso syy mun toivottavalle menestykselle ensi kaudella.

Susiladies aloittaa kesän 2022 maaottelut vieraspeleillä Portugalia vastaan keskiviikkona ja torstaina Viana do Castelossa. Maajoukkuekesä huipentuu heinäkuun lopussa Helsingissä pelattaviin kotiotteluihin Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa Tampereella pelattaviin kotiotteluihin Islantia ja Ruotsia vastaan.

Henkilöt

 
30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

Näytä lisää vastaavia