Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

4.3.2023 20:12 Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

Kauhajoen Cameron Jones ja Seagullsin Okko Järvi olivat tänään avainpelaajia joukkueidensa voitoissa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls selvitti tiensä pirteälle kotimatkalle Kouvolasta, kun illan otteluisäntä Kouvot kaatui luvuin 73–104. Seagulls on miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa toisella sijalla ja Kouvot kuudennella eli ylemmän sarjan viimeisellä paikalla.

Seagullsin avainpelaajia voitossa olivat erityisesti Jeffrey Carroll 26 pisteellään ja penkiltä aloittanut Okko Järvi 22 pisteellään ja neljällä koriin johtavalla syötöllä. Iso osa Järven pisteistä syntyi kolmen pisteen kaaren takaa, kun heittäjä-ässä tempoi sukkaan yhdeksästä yrityksestään peräti kuusi.

– Tulimme tauolta juuri niin kuin pitääkin. 35 pistettä ensimmäiseen erään on ihan hyvää osumista. Hyökkäyslevypallot ja nopeat hyökkäykset ovat sellaisia asioita, jotka Kouvoilta pitää ottaa pois, ja teimme siinä hyvää työtä, kun voitimme levypallotkin kymmenellä, kommentoi Järvi.

Kouvojen pistetykki oli Quanterrius Jackson 22:lla.

Otteluvoittaja Seagulls tiedotti viikon varrella myös allekirjoittaneensa jatkosopimukset kotimaisille pelaajilleen Elias Leskiselle ja Henri Mennanderille. Kumpikaan pelaajosta ei pelannut tämän illan ottelussa.

Ottelutilastot

Seagullsin voitosta huolimatta Korisliigan kärkipaikka ei vaihtanut omistajaa. Kauhajoki pitää karhunkynsin kiinni ykkössijasta ja huolehti asemastaan voittaessaan tänään kotonaan Kataja Basket 79–64. Kataja on ylemmässä jatkosarjassa viidentenä.

Kauhajoen näyttävimpiä tilastosuorituksia nähtiin Cameron Jonesilta, joka teki 17 pistettä ja nappasi komeat neljä riistoa, Simeon Carterilta, joka teki 16 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa, sekä Severi Kaukiaiselta, joka pussitti 14 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

– Kolmannella jaksolla tuli hieman vaikeuksia, kun Kataja alkoi ottaa meitä ylempää paikkaprässillä ja se passivoi hyökkäyksiämme. Pallo jäi käteen, emmekä päässeet korille. Mutta saimme käännettyä tilanteen ja pelasimme hyvää puolustusta koko illan, kommentoi Kaukiainen.

Katajan pistejohtaja oli Galin Smith 18:lla.

Ottelutilastot

Nokia johtaa suvereenisti alempaa jatkosarjaa

Kauhajoki ei ollut ainoa, joka vahvisti ykkössijaansa, sillä niin teki myös BC Nokia, joka pitää kärkeä alemman jatkosarjan puolella. Korihait taipui nokialaisten käsittelyssä Uudessakaupungissa luvuin 73–83.

Nokian tilastohirmut olivat illan ottelussa Alan Herndon 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Perrion Callandret 17 pisteellä, seitsemällä levypallolla, viidellä syötöllä ja neljällä riistolla.

Korihaiden pistetyötä puolestaan johti Quin Cooper 16:lla. Korihait on sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla, kahden voiton turvin Tapiolan Hongan edellä.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia