Suomen miehet murskasivat Kiinan universiadeissa, jatkopaikka ratkeaa huomisessa Ukraina-ottelussa

5.7.2019 17:31 Torstain Yhdysvallat-tappio oli pyyhkiytynyt pois miesten haastajamaajoukkueen takaraivosta, kun joukkue kaatoi Kiinan 105-65 toisessa ottelussaan Napolin universiadeissa. Paikka kahdeksan parhaan joukossa ratkeaa huomenna.

Andre Gustavson upotti seitsemästä kolmeen pisteen heitostaan viisi sisään. Kuva: Vesa Koivunen

Ottelun alku oli tahmea Suomen haastajamaajoukkueelle, mutta ottelun edessä Suomi alkoi vihdoin osumaan läheltä ja kaukaa. 

- Turnausten suuri rikkaus on pelata eri kulttuureita ja maita vastaan. Tänään pääsimme pelaamaan 35 minuuttia kiinalaista paikkapuolustusta vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla taistelimme eilisen tapaan heittopelimme kanssa, mutta onneksi toisella puoliajalla ketsuppipulloa alettiin saamaan auki, kommentoi joukkueen valmentaja Lassi Tuovi.

Puoliajalla Suomen kolmeen pisteen heitot olivat 3/16, mutta toisella puoliajalla suomalaiset osuivat kaaren takaa kahdeksan kertaa. 

- Tekeminen oli tänään vapautuneempaa ja saimme peliin enemmän rentoutta. Meidän joukkueessamme on epätyypillinen vahvuus, kun olemme kahdessa ottelussa päässeet jatkuvasti vapaaheittoviivalle, viittaa Tuovi 29 vapaaheittoyritykseen.

- Emme pelkää mennä korille ja ottaa iskuja vastaan. Se on asia, johon on hyvä nojata.

Suomen tahtipuikkoja heilutteli tänään Andre Gustavson, joka heitti 27 pistettä kovilla prosenteilla (pelitilanneheitot 11/17). Kaksinumeroisille ylsivät 15 tehtaillut Edon Maxhuni, täydellistä heittopeliä 13 pisteen edestä esittänyt Elias Valtonen ja 10 pistettä tehnyt Mikael Jantunen.

- Gustavsonin huikean heittopelin lisäksi on nostettava esiin Hannes Pöllä, jonka puolustustyöskentely oli tänään ihailtavaa.

Suomi pelaa lauantaina iltaottelussa Ukrainaa vastaan, jossa ratkeaa, kumpi joukkueista menee kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueet kohtasivat valmistavissa maaotteluissa kesäkuun alkupuolella Latviassa. Silloin Suomi oli loppuhetkillä parempi ja otti voiton.

- Molemmat joukkueet ovat kehittyneet siitä ottelusta. Ukraina pelaa kivaa korista ja heillä on taitavia korintekijöitä. Tulossa on tiukka ja fyysinen kamppailu. On hieno tilanne, että jatkopaikka on omissa käsissämme, Tuovi toteaa.

Ottelun tilastot >

 
6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

11.7.2023 12:17 Susijengi

Miesten universiadijoukkue on valittu, Daniel Jansson päävalmentajaksi

Kahdestatoista vuosina 1998–2002 syntyneestä miesten maajoukkueen haastajapelaajasta koostuva miesten universiadijoukkue on valittu. Daniel Janssonin, Anton Mirolybovin ja Tuomas Ojan valmentama joukkue osallistuu ennen Chengdun universiadeja neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen Hangzhoussa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

6.4.2021 08:35 Pääjuttu

Universiadit siirtyvät vuodella eteenpäin

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on ilmoittanut siirtävänsä alun perin elokuussa 2021 pelattavaksi tarkoitetut Kiinan Chengdun kesäuniversiadit syyskesään 2022 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Siirrettyjen kesäuniversiadien päivämäärät julkaistaan toukokuussa FISU:n järjestelykomitean seuraavan kokouksen jälkeen.

11.7.2019 22:30 Susijengi

Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä

Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.

Näytä lisää vastaavia