Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

2.11.2021 14:53 Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

Daniel Dolenc siirtyi täksi kaudeksi Ranskaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Les Sables osoitti halukkuutensa saada suomalaissentteri riveihinsä eikä Dolencin tarvinnut miettiä lähtemistä Ranskaan.

- Valmentaja oli skoutannut minut ja oli kiinnostunut ja halusi minut joukkueeseen. Täällä oli hyvä paikka tarjolla ja hän tiesi mitä tulee saamaan. Sain hyvän kuvan seurasta, joten päätös oli helppo, Dolenc kertoo seuravalintansa taustoista.

Dolencilla on menossa toinen kausi ulkomailla. Viime kausi meni Itävallassa ja nyt hän halusi hakea jälleen uusia haasteita.

- Jatkettiin samalla teemalla mitä ennenkin, eli mentiin taas vähän epämukavuusalueelle ja erilaiseen suuntaan. Tykkään haastaa itseäni erilaisissa koripalloympäristöissä.

Ranskalaista koripalloa kuvaillaan usein atleettiseksi ja pääsarjaa pidetään yleisesti Euroopan atleettisimpana sarjana. Dolenc vahvistaa stereotypiat todeksi myös pari pykälää alemmalla tasolla.

- Täällä pelataan nopeaa korista, jossa välillä ei ole niin paljon järkeä mukana. Tosi atleettinen sarja ja atleettisia kavereita vastassa.

- Tämä on paikka, jossa pitää olla luottamusta itseensä, pelata omilla vahvuuksilla ja luottaa omiin kykyihinsä. Ne ovat tärkeitä tässä sarjassa. Täällä otetaan nopeita ratkaisuja ja luotetaan omaan heittoon. Minulla on iso rooli, joten täytyy uskaltaa ottaa niitä ratkaisuja, Dolenc kuvailee.

NM1 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, josta kaksinkertaisen sarjan jälkeen joukkueet jaetaan kolmeen erillislohkoon. A-lohkossa mukana ovat molempien alkulohkojen viisi parasta, B-lohkossa sijoille 6-10 sijoittuneet ja C-lohkossa 11-14 sijoittuneet joukkueet.

A-lohkon voittaja nousee suoraan ProB-sarjaan. Sen jälkeen loput A-lohkon joukkueista pelaavat pudotuspeleissä B-lohkon seitsemää parasta vastaan. Pudotuspelien voittaja nousee niin ikään ProB-sarjaan.

Daniel Dolenc tykkää haastaa itseään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Les Sables lähti kauteen isoin panostuksin tavoitteenaan kärkisijat. Alkukausi on ollut joukkueelle kuitenkin hankala, sillä kahdeksan ottelun jälkeen Les Sables on lohkossaan toiseksi viimeisenä voitettuaan kahdeksasta pelistään kaksi.

- On ollut vaikea alkukausi joukkueella. Meillä oli kovat odotukset kauteen ja paperilla kova nippu. Emme vain ole saaneet pakkaa kasaan ja olemme hävinneet pelejä. Emme ole täyttäneet odotuksia joukkueena.

- Kaikki ovat uusia toisilleen eivätkä ketkään ole ennen pelanneet yhdessä, joten siinä on kestänyt, että sellainen koheesio kehittyisi, Dolenc pohtii tahmean alkukauden syitä.

Mitään ei ole vielä menetetty, sillä kautta on vielä paljon jäljellä. Dolencin mukaan tavoitteet ovat edelleen lohkon kärkipäässä.

- Odotus olisi, että pääsisimme ylimpään jatkolohkoon, eli pitäisi olla viiden joukossa kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja siitä sitten jatkosarjaan sekoittamaan pakkaa. Meillä on tavoitteena olla tämän sarjan kärkijoukkueita, mutta emme ole vielä ensimmäisten pelien perusteella täyttäneet odotuksia.

Henkilökohtaisella tasolla Dolenc on aloittanut kauden hyvin. Hän on joukkueensa ehdotonta tilastokärkeä 26 minuutin peliajalla, 9,3 pistekeskiarvolla ja levypalloja on tarttunut kouriin keskimäärin 6,1. Dolenc tietää kuitenkin pystyvänsä vielä parempaan.

- Omat tavoitteet on vielä auttaa joukkuetta enemmän ja kehittää sekä itseä että sitä kautta joukkuetta samalla, Dolenc alleviivaa.

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

Näytä lisää vastaavia