George Masonin pitkä tappioputki poikki - Marika Korpinen iski 16 pistettä

7.2.2020 08:24 Naisten yliopistoparketeilla NCAA:ssa kovimpiin suomalaistehoihin ylsi Marika Korpinen, joka pussitti 16 pistettä ja repi seitsemän levypalloa siivittäen joukkueensa pitkän tauon jälkeen takaisin voittojen tielle.

Marika Korpinen ahkeroi sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Marika Korpisen loistava pelivire auttoi George Masonia katkaisemaan pitkän tappioputkensa, kun Massachusetts jäi kotijoukkueen jalkoihin numeroin 56-73 (34-42). Korpinen pussitti 16 pistettä, joista yhdeksän syntyi jo avausneljänneksellä. Takamies uurasti kaikkiaan 37 minuuttia ja noukki pisteiden oheen komeat seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä.

Ottelutilastot

ASUN-konferenssissa Nenna Lindström ja Liberty juhlivat kotivoittoa, kun Kennesaw State taipui Libertyn otteessa lukemin 66-76 (22-40). Lindström pelasi 15 minuuttia taituroiden viisi pistettä sekä yhden syötön.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

MAC-konferenssissa Sara Rokkasen Toledo sai heittopelinsä kulkemaan ja heilutti sukkaa yli 80 pisteen edestä, mutta Miami (OH) pisti paremmaksi ja sinetöi voittolukemikseen 83-92 (29-45). Rokkanen väänsi kentällä 18 minuuttia keräten saaliikseen kaksi syöttöä, yhden levypallon sekä yhden heitontorjunnan.

Augustinin Robert Morrisille kymmenes peräkkäinen voitto

Nina Augustinin ja Robert Morrisin tilille napsahti NEC-konferenssissa voitto numero kymmenen, kun kotijoukkue murjoi Bryantin numeroin 39-69 (26-38). Augustin jäi 17 minuutissa pisteittä, mutta tarjoili joukkuetovereilleen kolme syöttöä sekä kauhoi kaksi levypalloa.

Anna Kahelinin Maine venyi toiseen peräkkäiseen voittoonsa selättäessään Vermontin kotonaan luvuin 59-70 (26-27). Kahelin ansaitsi 27 minuuttia parkettiaikaa, josta hän kiitti pussittamalla kuusi pistettä.

Ninni Salmen Northern Illinois tarjosi kovan vastuksen MAC-konferenssissa pelkkiä voittoja niittäneelle Central Michiganille, mutta joutui lopulta myöntymään vieraskentällä tappioon niukasti 60-66 (26-35). Salmi avasi pelin jälleen viisikossa ja urakoi 24 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön sekä yhden torjunnan.

Lahtisen joukkue murskavoittoon ACC-ottelussa

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech sai hitaan alun jälkeen koneensa käyntiin ja päihitti Pittsburghin toisen puoliskon dominoinnilla lukemin 77-48 (31-23). Lahtinen pelasi avauksessa 14 minuuttia kerryttäen tilastoihinsa kuusi pistettä, kaksi riistoa sekä yhden syötön.

Kia Vaalavirran San Francisco taipui WCC-konferenssissa toistamiseen Pepperdinelle, kun tämä haki vieraskentältä pisteet kotiin lukemin 70-64 (27-27). Vaalavirta oli joukkueensa ahkerin riistäjä ja syöttäjä kirjatessaan molempiin sarakkeisiin kolme suoritusta ja upotti 31 minuutissa lisäksi viisi pistettä.

MAAC-konferenssissa Siena haki revanssivoiton Manhattanista nujertaessaan tämän kotonaan lukemin 59-49 (26-18). Manhattanin Sini Mäkelä pelasi kamppailussa seitsemän minuuttia kahmien kaksi levypalloa, jakaen yhden syötön sekä riistäen kertaalleen. Tuuli Menna käväisi kentällä jääden ilman tilastomerkintöjä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.