Gordon Herbertistä Saksan maajoukkueen päävalmentaja

6.9.2021 15:53 Jo runsaan kahden vuosikymmenen ajan kansainvälisillä huippukoripallokentillä vahvaa uraa tehnyt suomenkanadalainen Gordon Herbert, 62, on nimetty Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi. Herbert on toiminut miesten maajoukkuetasolla aikaisemmin Georgian ja Kanadan maajoukkueiden valmennusportaissa.

Gordon Herbert on Saksan maajoukkueen uusi päävalmentaja. Kuva: FIBA Europe.

- Meillä oli erinomaiset keskustelut ja Gordon Herbert antoi itsestään erinomaisen vaikutuksen. Hänen laaja kokemuksensa ja kattavat tietonsa saksalaisesta ja kansainvälisestä koripallosta johtivat pisteeseen, jossa uuden päävalmentajan valinta oli meille helppo, puheenjohtaja Ingo Weiss kommentoi Saksan koripalloliiton uutisessa.

- Olen äärimmäisen kunnioitettu tilaisuudesta valmentaa Saksan maajoukkuetta. Organisaatio toimii erittäin ammattimaisesti ja maajoukkuetta ympäröivät rakenteet ovat ensiluokkaiset. Lisäksi meillä on fantastinen pelaajaryhmä – muutamia vahvoja yli kolmekymppisiä pelaajia, useita parhaassa peli-iässään ja nousevia nuoria, Herbert kommentoi.

Herbert aloittaa uudessa pestissään marraskuussa, jolloin Saksa kohtaa ensimmäisen MM-karsintaikkunan merkeissä Jukka Toijalan valmentaman Viron.

Saksa on yksi syksyn 2022 EM-kisojen neljästä isäntämaasta.

Pitkä ja menestyksekäs kansainvälinen ura

Edustettuaan Idahon yliopistoa Yhdysvaltain NCAA-liigassa 1979-81 Herbert siirtyi Suomeen, missä hän pelasi 12 kautta Hyvinkään Tahkon, Turun NMKY:n, Forssan Koripoikien, Helsingin NMKY:n ja UU-Korihaiden paidassa.

Kahdentoista pääsarjakautensa aikana Herbert urakoi 275 ottelua ja heitti niissä hurjat 6887 pistettä. Palkintokaappiin Herbertille tarttui yksi SM-pronssi ja yksi Suomen cupin hopea.

Kanadan maajoukkuetasolla Herbert pelasi vuonna 1984 Los Angelesin olympiakisoissa sekä 1986 Espanjan MM-kisoissa. Vuonna 1983 Herbert juhli Kanadan maajoukkueen kanssa universiadien kultaa Edmontonissa.

Herbert valmensi Korisliigassa Korihaita 1994-96 ja Tapiolan Honkaa 1996-99 edeten kummankin joukkueen kanssa mitalipeleihin. Hongasta Herbert siirtyi Itävaltaan Oberwart Gunnersin päävalmentajaksi, missä hänet palkittiin Itävallan liigan vuoden valmentajana.

Itävallasta Herbert siirtyi Saksaan, missä hän valmensi vuosina 2000-04 Würzbürgia ja Frankfurt Skylinersiä. Voitettuaan Skylinersin kanssa Saksan Bundesliigan mestaruuden 2004 Herbert eteni Ranskaan Paris Basket Racingin ja Pau-Orthezin peräsimeen. Pau-Orthezin Herbert komensi Ranskan cupin mestariksi.

Ensikosketuksensa päävalmentajana maajoukkuetasolla Herbert sai 2005-07, jolloin hän valmensi Georgiaa Euroopan B-divisioonan EM-karsinnoissa.

Valmennettuaan Aris Salonikia Kreikassa kaudella 2007-08 Herbert värvättiin NBA-joukkue Toronto Raptorsin apuvalmentajaksi kaudeksi 2008-09. Torontosta Herbert palasi Suomeen, missä Espoon Honka juhli Suomen cupin mestaruutta kaudella 2009-10. Kesällä 2010 Herbert valmensi Suomen 18-vuotiaat pojat Euroopan B-divisioonasta A-divisioonaan.

2010-luvulla Herbert valmensi Frankfurt Skylinersiä ja Alba Berliniä Saksan Bundesliigassa. Skyliners voitti keväällä 2016 FIBA Euroopan Cupin mestaruuden ja Herbert valittiin Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

Vuoden 2019 MM-kisoissa Herbert toimi Kanadan maajoukkueessa tuoreen NBA-mestarin Nick Nursen apuvalmentajana ja kaudella 2019–20 hän oli NBA:ssa Brooklyn Netsin organisaatiossa valmennuskonsulttina. Seurajoukkuekaudella 2020-21 Herbert valmensi Avtodor Saratovia Venäjän VTB-liigassa.

 
24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

31.12.2022 14:22 Susijengi

Teneriffan kolmoslinko Sasu Salin: ”Tämä on hyvä paikka olla”

Susijengin kapteeni ja helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatti Sasu Salin, 31, sai suotuisien otteluohjelmien ansiosta kokea ammattilaisurallaan tuiki harvinaisen Suomen joulun. Nyt joulu on vietetty ja Sasu on palannut Espanjan liigaan siivittämään joukkuettaan, sarjakärkeä hätyyttelevää Lenovo Teneriffaa kohti uusia urotekoja yhtenä sen kärkipelaajista.

23.5.2022 10:36 Susijengi

Susijengillä tiedossa superkesä – EM-kisat, MM-karsintaa ja valmistavia maaotteluita

Kaksi pandemiavuotta ovat enää muisto vain ja kansainvälinen huippukoripallokalenteri täyttyy tapahtumista alkavana kesänä 2022. Ennen syyskuun kauan odotettuja EM-kisoja Susijengi pelaa niin MM-karsintaa kuin valmistavia maaotteluita sekä ulkomailla että kotimaan kamaralla.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

10.5.2018 18:59 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

Petri Mäntylälle Helsingin Pyttykerhon erotuomaripalkinto

Neljästi peräkkäin Korisliigan parhaaksi erotuomariksi valittu Petri Mäntylä saa Helsingin Pyttykerhon vuoden 2016 erotuomaripalkinnon.

Näytä lisää vastaavia