Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

26.4.2018 Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

Annika Holopaisen kausi jatkuu vielä finaaleissa, Evita Iiskolan mukaan tarttui paljon menneeltä kaudelta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Wasserburg selvitti tiensä finaaleihin vakuuttavalla tavalla. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Hannover kaatui suoraan kahdessa ottelussa ja sama temppu toistui välierissä Herneriä vastaan.

- Olemme pelanneet tosi hyvin joukkueena ja treeneissä on ollut kova intensiteetti. Olemme pystyneet pelaamaan tasaisesti omalla tasollamme. Loukkaantumisten jälkeen meillä on taas koko rosteri mukana ja se on näkynyt harjoituksissa, Holopainen kertoo.

Finaalissa vastaan asettuu Keltern, joka voitti Bundesliigan runkosarjan. Joukkueet kohtasivat toisensa juuri pudotuspelien alla Saksan cupin finaalissa ja Wasserburg kuittasi finaalin nimiinsä selvästi 78-53.

- Innokkain ja odottavin mielin finaaleihin. Keltern on kova joukkue eivätkä cupin finaalin numerot kerro koko totuutta. Pelasimme sarjassa tasaisia pelejä ja molemmat voittivat yhden pelin vieraissa. Kelternillä on laaja materiaali ja he juoksevat hyvin kenttää. He ovat myös isokokoinen joukkue ja ovat vahvoja levypalloissa, Holopainen kuvailee tulevaa finaalivastusta.

Holopainen nostaakin levypallopelaamisen yhdeksi otteluparin avainasiaksi.

- Meidän on pystyttävä pelaamaan aggressiivista puolustuspeliä ja oltava hyviä levypalloissa. Hyökkäyslevypallot ovat olleet yksi meidän heikkouksistamme ja niihin meidän on keskityttävä. Meidän on liikutettava palloa ja puolustettava aggressiivisesti, Holopainen nostaa oman joukkueen teemoja.

Wasserburg on hallinnut Saksan naisten koripallokenttiä viimeiset 15 kautta. Tilillä on yhteensä 11 Saksan mestaruutta ja yhdeksän cupin voittoa. Joukkue ei ole tottunut häviämään ja sen tiedostaa myös Holopainen. Hän ei kuitenkaan ota asiasta paineita.

- Ei entisillä saavutuksilla ole niinkään joukkueelle merkitystä, sillä joukkueessa on vain kaksi pelaajaa, jotka ovat ennen voittaneet täällä mestaruuden. Kaikki pelaajat haluavat voittaa. Faneilla odotukset ovat tietenkin korkealla ja heille kelpaa ainoastaan mestaruus. Me vain keskitymme omaan tekemiseemme. Meillä on kuitenkin eri jengi ja eri valmentaja kuin aikaisemmin.

Wasserburg on noin 13 000 asukkaan kaupunki eteläisessä Saksassa Itävallan rajan kupeessa. Naisten koripallojoukkue on kaupungin ylpeys, joka näkyy ja kuuluu pienellä paikkakunnalla.

- Fanit auttavat tosi paljon. Olemme kaupungin ylpeys ja pelaajat tunnistetaan katukuvassa. Fanit matkustavat myös busseilla vieraspeleihin ja aina rummut mukana. He ovat meille todellakin kuudes pelaaja, Holopainen kehuu.

Finaalisarja pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalit alkavat perjantaina 27.4. ja mestari ratkeaa viimeistään 6.5. pelattavassa viidennessä finaalissa.

Iiskolalla opettavainen kausi

Iiskolan kausi alkoi Italia Serie A2:ssa pelaavan Umbertiden riveissä, mutta vuodenvaihteen jälkeen hän siirtyi Saksan Kakkosbundesliigassa pelaavan Panthers Osnabrückin joukkueeseen. Osnabrück voitti pohjoislohkon ja lähti tavoittelemaan nousua Bundesliigaan. Matka tyssäsi kuitenkin finaaleissa, kun Wolfenbüttel oli parempi otteluvoitoin 2-0.

- Näin pääsi käymään. Ensimmäiseen peliin meille osui huono päivä. Toinen peli oli jo paljon parempi ja se oli tiukka peli. Meiltä löytyi hyvää taistelua ja hyvä energia. Pistää vähän ärsyttämään, Iiskola harmittelee kirvelevää kauden päätöstä.

Italiassa Iiskola kuului Umbertiden ehdottomiin avainpelaajiin ja vastuuta tuli niin paljon kuin hän vain jaksoi pelata. Loppuvuodesta tuli kuitenkin pieni loukkaantuminen ja hän päätti hakea uusia haasteita. Hän oli erittäin tyytyväinen päästessään Osnabrückin riveihin.

- Sain kaudesta tärkeää kokemusta. Italiassa oli pelillisesti hyviä asioita, mutta siellä eivät sitten jotkut muut asiat oikein toimineet. Olen tosi tyytyväinen, että tulin Saksaan, mutta harmi ettei ainoa tavoite täyttynyt. Sain kuitenkin kaudesta hirveästi asioita mukaan enkä olisi voinut tulla parempaan joukkueeseen. Joukkuekaverit olivat hyviä, valmennus oli hyvää ja sain treenata ammattimaisesti. Vaikka tulin hieman puolikuntoisena loukkaantumisen jälkeen, niin minut hoidettiin tosi hyvin ja he olivat ymmärtäväisiä. Kaudesta jäi kyllä hirveästi käteen. Sunnuntain pelin jälkeen huomasi kuinka vahva tunne ja side joukkueessa oli. Italiassa ei ollut ihan samanlaista, Iiskola kertaa kauden antia.

Kausi Euroopassa ammattilaisena oli Iiskolalle toinen. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä tällä haavaa auki.

- Ei ole vielä mitään. Nyt lepään vähän aikaa. Tauko tekee ihan hyvää, sillä tämä oli fyysisesti ja henkisesti rankka kausi. Ulkomailla olisi kiva jatkaa, mutta tällä hetkellä kaikki on vielä auki, valottaa Iiskola.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia