Lotta-Maj Lahtisen ja Sara Bejedin yliopistot NCAA:n lopputurnaukseen

15.3.2022 08:56 Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n lopputurnauksen joukkueet ovat selvillä ja suomalaispelaajista Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech sekä Sara Bejedi ja Florida State pääsivät lopputurnaukseen asti. Lisäksi Nenna Lindströmin, Kia Vaalavirran ja Anna Kahelinin yliopistojen kaudet jatkuvat WNIT-turnauksessa.

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech pääsivät mukaan NCAA:n loppuhuipennukseen. Kuva: Ville Vuorinen.

Lahtinen ja Georgia Tech ansaitsivat paikkansa lopputurnauksessa toisen kerran peräkkäin ja kokonaisuudessaan 11. kerran koko yliopiston historiassa. Georgia Tech saa vastaansa ensimmäisessä ottelussaan Kansasin.

Bejedin edustama Florida State taas sai paikan yhdeksännen kerran peräkkäin. Florida State on yksi neljästä joukkueesta, First Four, jotka mittelevät paikasta ensimmäiselle kierroksella lopputurnauksessa.

Nenna Lindström ja Liberty ansaitsivat paikan WNIT-lopputurnaukseen

Nenna Lindström ja Liberty hävisivät ASUN-konferenssin välierissä Jacksonville Statelle 57-59 (20-25), kun Jacksonville Staten Kiana Johnson ratkaisi pelin summerin peitonneella layupillaan.

Lindström pelasi ottelussa 9 minuuttia, mutta jäi pisteittä.

Libertyn kausi jatkuu vielä WNIT-lopputurnauksella (Women’s National Invitational Tournament), joka keskiviikkona Campbellia vastaan.

Kutsun sai myös Kia Vaalavirran edustama San Francisco sekä Anna Kahelinin edustama Maine.

> Ottelutilastot

Saga Ukkonen ja Texas Tech putosivat Big 12 -lopputurnauksen avauskierroksella

Saga Ukkosen edustama Texas Tech putosi leikistä ulos Big 12 -konferenssin lopputurnauksen avauskierroksella, kun Oklahoma State oli parempi 73-58 (28-34). Ukkonen tilastoi kolme pistettä neljässä minuutissa.

Ukkonen tilastoi tulokaskaudellaan 0,6 pistettä ja 0,2 levypalloa 22 ottelussa.

> Ottelutilastot

Sini Mäkelä ja Manhattan pudottivat Ella Väätäsen Canisiuksen puolivälierissä

Metro Atlantic Athletic -konferenssin (MAAC) lopputurnauksessa Sini Mäkelä ja Manhattan etenivät finaaliin saakka ja pudottivat matkalla leikistä ulos Ella Väätäsen ja Canisiuksen.

Väätänen ja Canisius eteni puolivälieriin kaatamalla ensimmäisellä kierroksella Monmouthin 71-65 (34-31). Väätänen pelasi 11 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi kaksi pistettä, yhden levypallon, riiston ja torjunnan.

> Ottelutilastot

Suoraan puolivälieriin päässyt Manhattan osoittautui liian kovaksi palaksi Canisiukselle, kun Manhattan jylläsi voittoon loppunumeroin 49-61 (31-32).

Mäkelä keräsi neljä pistettä ja yhden riiston 8 minuutissa. Väätäsen saldo oli taas kaksi torjuntaa 11 minuutissa.

Graduate student -tittelillä pelannut Väätänen pelasi Canisiuksen riveissä 31 ottelua, joista 25 aloitusviisikossa, ja tilastoi keskimäärin 3,2 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

Välierissä Manhattan päihitti Quinnipiacin 72-59 (35-27). Mäkelä pelasi tällä kertaa 19 minuuttia ja nakutti yhdellä kolmosella kolme pistettä.

> Ottelutilastot

Konferenssin lopputurnauksen finaalissa mestaruus jäi Manhattanilta sivusuun, kun Fairfield oli niukasti parempi 68-73 (31-26). Mäkelä tilastoi kaksi levypalloa ja yhden riiston 16 minuutissa.

Myös graduate student -kautensa päättänyt Mäkelä tilastoi yliopistolleen keskimäärin 1,2 pistettä ja 1,2 levypalloa ottelua kohden 31 ottelussa, joista hän oli aloitusviisikossa kerran.

> Ottelutilastot

Asiat

 
11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

26.2.2024 07:23 NCAA

New Mexico hävisi pisteellä Air Forcelle, Mustapha Amzil 12 pistettä ja 6 levypalloa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viime viikon suomalaisonnistujiin lukeutui hienoa kautta New Mexicon yliopistossa pelaava Mustapha Amzil.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

Näytä lisää vastaavia