Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

Sarah Toeaina johdatti joukkueensa voittoon sarjakärjestä. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut Kymenlaakson paikallisottelussa. Kotijoukkue ei kyennyt yllättämään sarjajohtajaa vaan pisteet matkasivat Kotkaan 88-61.

PeKa otti pelin haltuunsa jo avauspuolikkaalla. Tasaisemman avausjakson jälkeen vierasjoukkue vei toisen jakson 25-12 ja karkasi puoliajalle 20 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut ja PeKa hallitsi peliä. Vierasjohto kasvoi jakson loppuun mennessä 32 pisteeseen.

Catz sai hieman kaunisteltua lukemia lukemia viimeisellä jaksolla. Pisteet matkasivat sarjajohtajan mukana Kotkaan 88-61.

- Hyvin lähti menemään kolmen viikon tauosta huolimatta. Saimme laajalla materiaalilla toteutettua asioita juuri kuten suunnittelimmekin. Olen tosi tyytyväinen jokaisen pelaajan esitykseen, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi nopeista hyökkäyksistä tehdyissä pisteissä. Niitä Peli-Karhuille kertyi 28 ja Catzille vain seitsemän.

- Aika paljon oli hyviäkin asioita tässä pelissä, etenkin hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä olisimme voineet olla parempia. Levypallopeli ensimmäisellä kympillä taas huonoa, sitten parantui huomattavasti. Pitää harjoitella huomenna lisää ja yrittää kuroa etumatkaa umpeen, Catzin käskyttäjä Mika Haakana kertasi.

Anissa Pounds pelasi kauden ensimmäisen pelinsä kotkalaisten paidassa. Hän oli heti joukkueensa paras pisteiden tekijä 22 pisteellä.  Zykera Rice sai kasaan tupla-tuplan 18 pisteellä ja 12 levypallolla. Mariah King teki kotijoukkueelle 17 pistettä.

Peli-Karhut jatkaa sarjassa tappioitta ja on toisena. Catz on yhdeksäntenä.

Ottelutilasto

Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa toisella sijalla olevan EBT:n. Kotijoukkue onnistui nappaamaan pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen 95-94.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kouvottaret kuitenkin onnistui karkaamaan puoliajalle johdossa 45-35.

Toisella puoliajalla nähtiin parempaa espoolaisjoukkueelta. Joukkue kuroi kahden jälkimmäisen jakson aikana kotijoukkueen johdon kiinni ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla EBT tuli vielä tasoihin Hannah Littlen vapaaheitoilla. Kotijoukkueen Sarah Toeaina kuitenkin upotti toisen omista vapaaheitoistaan ja lopulta voitto merkattiin Kouvottarille 95-94.

Kouvolalaisjoukkue rokotti vieraitaan 21 pisteen arvoisesti hyökkäyslevypalloista. EBT jäi viiteen pisteeseen.

Toeaina hääri voiton avainpelaajana. Hänelle merkattiin 38 pistettä, 16 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Aliyah Collier kirjautti 23 pistettä, 11 levypalloa sekä 11 pallonmenetystä. Little teki espoolaisille 29 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Morgan Batey teki 24 pistettä.

EBT on sarjan kärjessä, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin toisena oleva PeKa. Kouvottaret on viidentenä.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.