Ahonen ja Seppälä päättivät vuotensa tehokkaasti

29.12.2019 08:22 Roope Ahonen ja Ilari Seppälä päättivät vuotensa vahvasti molempien ollessa tarkkakätisinä ja Jamar Wilson pääsi niin ikään voiton makuun.

Ilari Seppälä teki jälleen kovaa jälkeä Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigassa Petteri Koponen oli Bayern Münchenin parhaimmistoa ottelussa Zalgirisia vastaan, mutta hänen yhdeksän pistettään ja yksi syöttö eivät riittäneet kantamaan saksalaisia voittoon Zalgirisin hakiessa Münchenistä 98-73 (35-43)-voiton. Bayernin saldo on nyt kuusi voittoa ja 10 tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen tykitti 17 pistettä entistä seuraansa Ourensea vastaan auttaen Breoganin selvään 85-52 (41-31)-voittoon. Ahonen kasasi myös kaksi levypalloa, viisi syöttöä ja kolme riistoa. Breogan Espanjan LEB Orossa kolmantena 10 voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Jamar Wilsonin JL Bourg Basket palasi voittojen tielle voittamalla kotonaan Boulazacin 96-72 (53-33). Wilson heitti kaksi pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kolme syöttöä. Bourg Basket on sarjassa kuudentena kerättyään 17 ottelusta 11 voittoa.

- Mikään ottelu ei ole helppo, mutta mielestäni tulimme joukkueena vahvasti ja seurasimme pelisuunnitelmaamme. Olemme tulossa yhteen ja alkaneet ymmärtää missä olemme hyviä. On kiva, että seuraavaksi on vähän taukoa, kun olemme pelanneet niin tiiviissä tahdissa viime aikoina. Toisaalta, kun joukkueen peli kulkee, niin et halua levätä liikaa, sillä haluat pysyä yhtenäisenä ja jatkaa vahvaa menoa, Wilson mietti ottelun jälkeen Bourg Basketin kotisivujen mukaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin apuvalmentama Strasbourg varmisti paikkansa Ranskan Leaders cupiin, vaikka se hävisi kotonaan Dijonille 72-82 (33-48). Strasbourg on sarjassa kahdeksantena kahdeksalla voitolla ja yhdeksällä tappiolla, kun Ranskan liigan runkosarjan ensimmäinen puolisko on saatu pelattua. Ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä alkuvuodesta pelattavaan Leaders cupin turnaukseen.
Ottelutilastot

ProB:ssä Seppälä nakutti 20 pistettä Aix-Mauriennen päättäessä vuotensa 84-76 (42-35)-voittoon Saint-Chamondista. Seppälä auttoi joukkuettaan myös kahdella levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla. Aix-Maurienne paranteli asemiaan ollen nyt kuuden voiton ja seitsemän tappion saldolla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Vanoli Cremona hävisi Brescian vieraana 76-91 (51-39). Cremonan avausviisikossa ollut Palmi keräsi seitsemän pistettä, yhden levypallon ja riiston. Cremonalla on 14 ottelusta kahdeksan voittoa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins kuittasi ennen joulua kokemansa jatkoaikatappion voittamalla Löwen Braunschweigin 115-105 (92-92, 49-48).

- Hullu peli. Aloitimme hyökkäyksellisesti hyvin. Molemmat joukkueet puolustivat kuitenkin huonosti ensimmäisellä puoliajalla ja tuli liian helppoja pisteitä. Tiesimme, että se joukkue joka parantaa puolustuksessa ensimmäisenä saa etulyönin. Onnistuimme siinä kolmannella neljänneksellä ja neljännen alussa, mutta Braunschweigilla oli enemmän bensaa tankissa ja päädyimme vaikeaan tilanteeseen. Olen erittäin ylpeä pelaajistani, jotka taistelivat tiensä ulos vaikeasta paikasta. Tämä oli kolmas jatkoaikaottelumme tällä kaudella. Hävisimme kaksi edelliskertaa, joten ylpeys on oikea sana tähän peliin, Tuomas Iisalo fiilisteli Bundesliigan sivujen mukaan.

Crailsheimilla on nyt seitsemän voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti makoisan 94-87 (52-44)-vierasvoiton kärkiottelussa Klosterneuburg Dukesia vastaan. Swans pitää sarjan kärkipaikkaa 11 voitolla ja kolmella tappiolla.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

Näytä lisää vastaavia