Anniina Äijäsen Xavier voittoon suomalaiskohtaamisessa

30.11.2017 Anniina Äijäsen Xavierin yliopistojoukkue päihitti keskiviikkona Emma Tuomisen edustaman Fort Waynen naisten NCAA:ssa. Elina Koskimies oli tulessa American Universityn voitossa.

Elina Koskiemiehen American University otti kauden neljännen voiton keskiviikkona. Kuva: Francois Perthuis

Ninni Salmi on ollut terävässä vireessä, vaikka San Francisco on kaatunut kahdessa viime ottelussa. San Franciscolla on 2 voittoa kuudesta ottelusta. Kuva: USF

Anniina Äijäsen sihti oli kohdillaan kun Xavierin yliopistojoukkue sai keskiviikkona naisten NCAA-parketeilla vieraakseen Emma Tuomisen edustaman Fort Waynen. Xavier voitti ottelun lukemin 62–50 (32–24). Äijänen liekitti tulostaululle 13 pistettä, 8 levypalloa sekä yhden syötön ja riiston pelaten 30 minuuttia. Tuominen jäi ottelussa pisteittä pelaten 4 minuuttia.

Ottelutilastot: Xavier–Fort Wayne

Elina Koskimiehen American University otti kauden neljännen voiton keskiviikkona kun se kaatoi UMBC:n (University of Maryland Baltimore County) numeroin 61–48 (25–19). Avausviisikkoon kuuluva Koskimies pussitti 9 pistettä ja haki 2 levypalloa 20 minuutin peliajalla.

Ottelutilastot: UMBC–American

Nina Augustinin edustama Robert Morrisin yliopistojoukkue pätki vierailija Youngstown Staten keskiviikkona selkeästi 84–52 (38–27). Augustin urakoi joukkueelleen ottelussa 8 pistettä, 3 levypalloa sekä yhden syötön ja riiston. Voitto oli Robert Morrisille kauden kolmas.

Ninni Salmen edustama San Francisco kaatui keskiviikkona Stanfordille 66–86 (28–24). Salmi oli San Franciscon valopilkkuja ottelussa tappiosta huolimatta. Hän urakoi ottelussa 15 pistettä ja 6 levypalloa pelaten 27 minuuttia.

Ottelutilastot: San Francisco–Stanford

Ninni Salmi pussitti 6 pistettä, haki 5 levypalloa ja täydensi tilastojaan torjunnalla ja riistolla kun San Francisco Dons kaatui sunnuntaina Cal Polyn käsittelyssä lukemin 83–88 (39–41).

Ottelutilastot: Cal Poly–San Francisco

Marika Korpinen urakoi 6 pistettä ja 2 syöttöä George Masonin paidassa yliopistojoukkueen kaataessa Maryland Eastern Shoren yliopiston numeroin 82–68 (41–32).

Ottelutilastot: George Mason–UMES

Sara Rokkasen Toledo naarasi voiton Ionan yliopistosta maanantaina lukemin 74–57 (33–30). Rokkanen pussitti ottelussa 6 pistettä ja poimi yhden levypallon. Voitto oli Toledolle kolmas perättäinen.

Ottelutilastot: Iona–Toledo

Suomalaiskaksikko New Yorkin Hofstran yliopistojoukkueessa avusti joukkueensa voittoon sunnuntaina Wake Forestin koulusta lukemin 69–66 (26–27). Hitaan alun otteluun saanut Hofstra paransi tahtia tauon jälkeen ja venyi päätösjaksolla vieraiden ohi. Marianne Kalin urakoi ottelussa 9 pistettä ja levypallon tilastoihinsa isoilla peliminuuteilla (30). Sandra Karsten pussitti ottelussa 2 pistettä, raapi 3 levypalloa, jakoi 3 syöttöä ja riisti pallon kertaalleen.

Ottelutilastot: Hofstra–Wake Forest

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.