Augustin ja Väätänen vastakkain NCAA-kentillä - Robert Morris murskavoittoon

18.1.2019 10:31 Nina Augustin vei naisten NCAA-kauden neljännen suomalaiskohtaamisen Robert Morrisin murskatessa Ella Väätäsen Long Islandin. Viikon suomalaisonnistujiin lukeutuivat myös kaksinumeroisille lukemille yltäneet Elina Koskimies sekä Lotta-Maj Lahtinen.

Nina Augustinin Robert Morris on aloittanut konferenssiottelunsa neljällä voitolla. Kuva: RMU Sentry Media

Vuoden ensimmäisessä suomalaiskohtaamisessa Nina Augustinin Robert Morris murskasi Ella Väätäsen Long Islandin NEC-konferenssin ottelussa tylysti numeroin 89-37 (43-17). Augustin upotti 17 minuutissa kolme pistettä, tarjoili kaksi syöttöä sekä riisti kahdesti. Väätänen ylsi 25 peliminuutissa kahteen pisteeseen, kolmeen levypalloon ja yhteen syöttöön. Voitto oli Robert Morrisille neljäs peräkkäinen ja tappio Long Islandille niin ikään neljäs peräkkäinen.

Ottelutilastot

MAC-konferenssissa Toledo nappasi Western Michiganista selkeän vierasvoiton lukemin 80-57 (44-23). Vaihdosta kentälle tullut Sara Rokkanen kirjautti tilastosarakkeeseensa 22 minuutissa kaksi puolustuspään levypalloa.

Koskimiehen American jatkoi voittoputkeaan

Patriot Leaguen kohtaamisessa Elina Koskimiehen neljä riistoa sekä yhtä monta onnistunutta heittoa kolmoskaaren takaa siivittivät American Universityn neljänteen peräkkäiseen voittoonsa, kun Loyola murtui Americanin käsittelyssä murskalukemin 38-82 (21-37). Koskimies viimeisteli tilastoriviinsä 12 pisteen ja riistojen lisäksi kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä 25 minuutissa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Marika Korpisen George Mason taisteli A-10-konferenssissa ensimmäiseen voittoonsa nujertaessaan Massachusettsin luvuin 70-52 (40-30). Aloituskokoonpanon vakiokasvo Korpinen viimeisteli 23 minuutissa kaksi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

MAC-konferenssissa Northern Illinois nousi takaa-ajoasemasta makeaan vierasvoittoon kukistaen Bowling Greenin lopulta 66-52 (25-30). Ninni Salmi upotti viimeisessä erässä tärkeän kolmosen vankistaen ”Huskiesin” johtoasemaa. Lisäksi Salmi riisti pallon kertaalleen kahdeksassa peliminuutissa.

Lahtinen tehokkaana Georgia Techin tappiossa

Lotta-Maj Lahtisen 10 pisteen tehoputki ottelun kolmannessa erässä ei riittänyt viemään Georgia Techiä voittoon ACC-konferenssissa, vaan Clemson vei kotivoiton lukemin 61-71 (23-34). Pisteiden lisäksi Lahtinen napsi yhden levypallon, tarjosi yhden syötön ja riisti kahdesti pelaamassaan 23 minuutissa.

San Franciscon tappioputki WCC-konferenssissa sai jatkoa, kun Saint Mary’s puski vieraskentällä 80-65 (38-28)-voittoon. Kia Vaalavirta toi joukkueelleen 18 peliminuutissa seitsemän pistettä ja yhden riiston.

25.3.2019 08:59 NCAA

Suomalaisnaisten NCAA-kaudet ohi – Rokkasen Toledo kaatui WNIT-turnauksessa

Sara Rokkasen tähdittämä yliopistojoukkue Toledo hävisi Northeasternille kutsuturnauksen toisen kierroksen ottelussa luvuin 54-47 (20-29).

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

14.3.2019 09:23 NCAA

Augustin ja Koskimies konferenssien välieriin

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Elina Koskimies raivasivat tiensä konferenssien välieriin. MAC-konferenssissa Ninni Salmen ja Sara Rokkasen ottelut päättyivät puolivälieräkamppailuihin.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

25.2.2019 09:14 NCAA

Koskimies kovassa vireessä - Americanille 14. peräkkäinen voitto

Naisten NCAA:ssa Elina Koskimiehellä oli tehokas 18 pisteen ilta Americanin yltäessä jo neljänteentoista peräkkäiseen voittoonsa. Joukkue on kärsinyt Patriot League-konferenssissa vain yhden tappion.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.