Carl Lindbom loppukaudeksi Islannin liigaan

14.1.2022 17:50 Susijengiä syyskesän 2017 EM-kotikisoissa edustanut ja viime kaudet pitkälti Puolan liigassa viettänyt Tapiolan Hongan kasvatti ja laitahyökkääjäveteraani Carl Lindbom, 206 cm ja 30 v., siirtyy loppukaudeksi Islantiin. ”Callen” sieppasi riveihinsä Islannin liigan kahdeksatta sijaa hallitseva KR Reykjavik.

Susijengiä useasti edustanut Carl Lindbom siirtyy Islantiin. Kuva: Ville Vuorinen / Suomen Koripalloliitto

Carl Lindbom pelasi syksyllä keikkasopimuksella Puolan liigaa Trefl Sopotin riveissä, mutta palasi Helsinkiin joulukuun alussa. Viimeisen runsaan kuukauden ajan uutta työnantajaa etsinyt Lindbom löysi lopulta paikkansa Islannista.

- Puolan liigaa katseltiin ja Islannista tuli enemmänkin tarjouksia, mutta sain kuulla paljon KR:sta joukkueena, jossa pidetään huolta pelaajista. Juttelin myös Antti Kanervolle ja Shawn Hopkinsille, jotka kehuivat kovasti Islantia maana, Lindbom kertoo.

KR Basket Reykjavik kuuluu Islanti-koriksen ehdottomiin voimataloihin. Joukkue on voittanut viimeisen viidentoista vuoden aikana yhdeksän Islannin mestaruutta ja kolme Islannin cupin mestaruutta.

Alkukausi 2021–22 on kulunut joukkueelta alakanttiin, mutta Lindbomin hankinta on osaltaan satsaus mestaruustaistoon.

- KR:lla on ollut vaikeuksia loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten kanssa, mutta he päättivät joulutauolla panostaa lisää. Meikäläisen lisäksi he ovat tekemässä lähiaikoina sopimuksen uuden amerikkalaispelaajan kanssa, jotta mestaruudesta voidaan taistella, jatkaa Lindbom.

- Nyt on iso rooli tiedossa. Muutamassa aiemmassa duunissani olen joutunut vähän vääräntyyppiseen rooliin, missä en ole itse päässyt parhaimmilleni. Nyt lähdetään isoilla minuuteilla mestaruusjahtiin.

Korisliiga-jyrä ja Puolan konkari

Carl Lindbom aloitti pääsarjauransa vasta 16 vuoden iässä Mihailo Pavicevicin valmentamassa Espoon Hongassa kaudella 2008–09.

Edustettuaan Honkaa kevääseen 2010 Lindbom siirtyi Saksaan Frankfurt Skylinersiin Gordon Herbertin valmennettavaksi. Kaudella 2010–11 Lindbom pelasi sekä Saksan kolmosliigaa (Pro B) että Saksan Bundesliigaa. Kevätkauden 2011 lopussa Lindbom palasi loppukauden ajaksi Honkaan.

Korisliigan läpimurtonsa Lindbom teki 2011–12, jolloin hän urakoi helsinkiläiselle ToPolle 10,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden pronssiin päättyneellä kaudella. Korisliigan kapteenit ja päävalmentajat äänestivät keväällä 2012 Lindbomin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

ToPosta Lindbomin tie vei Loimaa Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön kautta takaisin Helsinkiin, missä hän kuului 2014–2017 Helsinki Seagullsin avainpelaajiin.

Ulkomaan ammattilaisdebyyttinsä Lindbom teki liettualaisessa Juventus Utenassa syksyllä 2017 kahden kuukauden ajan 2,4 pisteen ja 1,4 levypallon ottelukeskiarvoin. Haettuaan vauhtia Seagullsista Lindbom siirtyi Kroatian liigan KK Osijekiin, jota hän edusti Kroatian liigassa 10,2 pisteen ja 6,1 levypallon keskiarvoin.

Kroatian komennuksensa jälkeen Lindbom painoi itselleen vahvan jalan sijan Puolan liigassa, missä hän edusti Radomia vuosina 2018-20 ja Stal Ostrowta kaudella 2020-21. Erityisen hyvässä vireessä Lindbom oli Radomissa, missä hän tykitti 14,8 pistettä ja noukki 5,4 levypalloa ottelua kohden.

Kevään 2021 Lindbom edusti Antibes Sharksia Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 6,4 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoin. Syksyllä 2021 Lindbom pelasi puolestaan kaksikuukautisella sopimuksella Puolan liigaa ja FIBA Mestareiden Liigaa Trefl Sopotissa.

Lindbomin palkintokaapista löytyy kolme SM-pronssia (ToPo 2012, Bisons 2014, Seagulls 2017) sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta (Honka 2009, Pyrintö 2011).

Maajoukkueurallaan Lindbom on pelannut 71 nuorten ja 32 haastajien maaottelua sekä edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 universiadeissa.

Susijengissä Lindbom on pelannut 61 ottelua 2,5 pisteen keskiarvolla. Suomen EM-kisajoukkueeseen Lindbom kuului syksyllä 2017 Helsingissä ja Istanbulissa.

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia