Ennakkotunnelmia naisten SM-peleistä 19.-20.11.

18.11.2005 Naisten SM-runkosarjassa pelataan tulevana viikonloppuna 19.-20.11. kaikkiaan yhdeksän ottelua. Koris.net keräsi SM-joukkueiden tunnelmia ennen viikonvaihteen koitoksia.

Seuraavassa listattuna päävalmentajien ennakkotunnelmia viikonlopun otteluista ja vastustajista.

Seppo Kurki, Peli-Karhut

Lappeenranta on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Joukkue lähtee kuitenkin otteluihin aina ennakkoluulottomasti, joten asenteen on oltava kohdallaan, lepsuiluun ei ole varaa. Catzin tehoista on vastannut nelikko Reshetko, Davies, Jaakkola ja Ivanova. Uusi vahvistus, Pavlova, tulee varmasti helpottamaan heidän urakkaansa. Edellisten kohtaamisten perusteella on odotettavissa tiukkaa vääntöä molemmissa päädyissä.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen BC Nokiaa vastaan päättyi kotivoittoon, mutta sen jälkeen Nokia on jatkanut siitä mihin viime keväänä lopetti. Joukkue on voittanut kaikki käymänsä ottelut ja johtaa sarjaa selvästi. Pisteitten tekijöinä on kunnostautunut trio Kosmonova- Ojala- Laaksonen, mutta viime vuoden tapaan joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalta rintamalta. Omalta joukkueeltani odotan viime viikon notkahduksen jälkeen ja kovan harjoitusjakson kautta palannutta rentoutta ja iloisuutta. Peli-Karhut lähtee siis latautuneena metsästämään kahta sarjapistettä. Otteluun luo lisämausteen tuleva Suomen Cupin finaali, jossa joukkueet kohtaavat Helsingin Jäähallissa joulukuussa.        

Markus Makkonen, Pussihukat

Naisten SM -sarjassa alkaa tavallaan ensimmäiset pudotuspelit, sillä niin mukavasti ovat kaikki pelanneet ristiin. BC Nokia ja Espoo Team ovat tällä hetkellä parhaiten kiinni ylemmän loppusarjan paikasta.

Lauantaina kohtaavat Myyrmäessä kaksi joukkuetta, jotka ovat iskeneet päänsä espoolaiseen mäntyyn niin, että vieläkin kumisee. Panttereilla on yhdessä BC Nokian kanssa Suomen laajin materiaali, joka vielä levenee uuden kovan jenkkivahvistuksen myötä. Lupaamme että Hukattaret taistelevat sarjapisteistä, ja yritämme katkaista vuosia kestäneen tappioputken Panttereita vastaan.

Sunnuntaina kohtaamme Catzin, joka sekin on vahvistunut uudella isolla venäläispelaajalla. Catzin isokokoisen joukkueen voittaminen vieraissa on vaikeaa, mutta jos pikkuhukkien kaukoheittopeli toimii, on kauden toisen vierasvoiton ottaminen mahdollista.

Ilpo Rantanen, Pantterit

Viikonloppuna SM-sarja jatkuu Panttereiden osalta ainoastaan vierasottelulla Pussihukkia vastaan, sillä sunnuntaina joukkue matkaa Tallinnaan jossa kohtaa Uzbekistanilaisen NIKA:n Baltian liigan loppusijoitusten kannalta vähintään yhtä tärkeässä ottelussa. Kun vielä varsinkin hyökkäyspeli on viime aikoina takkuillut ja lyhyessä ajassa pitäisi ajaa kuvioihin sisään myös aivan uusi pelaaja - torstaina saapunut jenkkivahvistus - haastetta riittää. Pelasimme avausottelussa Kisahallissa hyvän ottelun, tuloksena oli silti vain neljän pisteen voitto ja Pussihukkien heittopeli oli silloinkin tappavan tarkkaa, kotikentällä Markus Makkosen suojatit luottokaksikko Roukanoja - Kausaiten johdolla ovat varmasti vielä vaikeammin pysäytettävissä. Iso haaste uusiutuneelle pantterilaumalle jo tässä vaiheessa kautta.

Antti Hyvärinen, Pyrintö

Viime viikonlopun kahden kovan ottelun jälkitunnelmat olivat selvästi positiiviset. Jouduimme ottamaan hiukan rauhallisemmin harjoittelun suhteen tällä menneellä viikolla, johtuen täysin vajaalukuisesta miehistöstämme edellisissä otteluissa. Odotukset oman joukkueeni osalta tulevia koitoksia kohtaan ovat korkealla, perusvarmuus on antanut vielä odottaa tällä kaudella, emme ole saaneet yhtään ehjää ottelua alle. Haemmekin edelleen viikonlopun otteluista tasaista suoritusta. Mutta hurmos on jo kertaalleen tällä kaudella nähty, jospa väläytämme jälleen ja yllämme Peli-Karhut ottelun kaltaisiin tunnelmiin. Jana Rediger on päässyt jo joukkueen kanssa sinuiksi, vaikutus joukkueeseen on ollut suuri. Pyynikillä koris on taas kivaa...

Hilpi Savikko, Topo

Toinen kierros alkaa ja luulisin, että meille olisi helpompi lähteä uuteen taistoon. Topon pelaajat ovat saaneet nyt kokea, millaista pelitempoa SM–sarjassa pelaaminen vaatii. Tämä samainen tempo on kyllä syönyt jo nyt nuorta ja heikkoa kaartia, ja väsymys painaa, mutta  kehitystä on käynyt kurkistamassa Kisiksen ovilla myös maajoukkuevalmentajat, ja se jos mikä, motivoi varmasti näitä nuorten maajoukkueiden edustajia. Espoo näyttää todella vahvasti puolustavalta joukkueelta ja heidän pelinsä varmaan vain vahvistuu kauden edetessä. Odotan varsinkin junioreiden esim.(Kojola & Raatikka) vahvaa nousua hyvien kokeneiden pelaajien rinnalla.

Huima huimaa jo etukäteen, ainoa etu on pelata vieraissa ja hyvän yleisön edessä. He varmaan saavat jokaisesta päivästä irti lisää aikaa treenata joukkueena. Kenya ja Sanna näyttivät hyvän oppitunnin viimeksi, mitä on olla kova yksilö joukkueessa.

Jari Marjamäki, Forssan Alku

Meillä on kolme voittoa putkessa. Tavoittelemme ylemmän jatkosarjan paikkaa, ja sitä varten viikonloppuna on saatava vähintään yksi voitto. Äänekoskea vastaan meidän on pystyttävä vastaamaan heidän levypallopeliinsä, ja saamaan Kenya Robinson kiinni. Pyrintöä vastaan haemme revanssia sunnuntaina. Arvoitus on heidän uusi vahvistuksensa, mutta jo Hammarbergin ja Penttilän pitäminen normaaleissa pistelukemissa auttaa meitä eteenpäin.

Kimmo Kujansivu, BC Nokia

Pyrintö näyttää vihdoin löytäneen joukkueeseen sopivan vahvistuksen. Jana Rediger on ensimmäisten peliensä perusteella tuonut joukkueeseen roimasti itseluottamusta ja johtajuutta. Kokeneiden pelaajien sairastelut ovat vaivanneet joukkuetta, mutta myös antanut nuorille mahdollisuuden näyttää kyntensä. Parhaiten vastuuta ovat viime peleissä kantaneet nuoret lupaukset Kaisu-Leena Marjomaa ja Tiia Huuhka.

Paikallispeli herättää intohimoja niin katsomossa kuin kentällä. Tunnetaso nousee huippuunsa ja kaikki ovat valmiita ottamaan muutaman mustelman voiton saavuttamiseksi. BC Nokia lähtee otteluun nöyränä, mutta taistelumielellä.

Sunnuntaina vastaamme asettuu PeKa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PeKa antoi meille oppitunnin levypallopelaamisesta ja korjasi sarjapisteen leikitellen. Nyt mitataan kuinka paljon joukkueet ovat kehittyneet ensimmäisen kierroksen aikana ja haetaan asemia lähestyvään cup-finaaliin.

Viikonlopun ottelut:

la

19.11.

PuHu

-

Pantterit

16:00

Myyrmäen Urheilutalo

la

19.11.

Pyrintö

-

BC Nokia

17:00

Hervannan Vapaa-aikatalo

la

19.11.

PeKa

-

Catz

15:00

Karhulan Liikuntahalli

la

19.11.

Espoo Team

-

ToPo

15:00

Espoonlahden Urheiluhalli

la

19.11.

Huima

-

FoA

14:30

Äänekosken Liikuntatalo

             

su

20.11.

ToPo

-

Huima

16:00

Munkkiniemen Yhteiskoulu

su

20.11.

Catz

-

PuHu

15:00

Lappeenrannan Urheilutalo

su

20.11.

FoA

-

Pyrintö

17:00

Urheilutalo Feeniks

su

20.11.

BC Nokia

-

PeKa

14:00

Nokian ammattioppilaitos



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia