EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

2.1.2019 11:07 EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

Sasu Salinin ja Shawn Huffin vuosi alkaa EuroCupin merkeissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Malaga ja Frankfurt pelasivat samassa alkulohkossa ja selvittivät tiensä 16 parhaan joukkoon. Malaga sijoittui lohkossa toiseksi ja Frankfurt oli heti perässä kolmantena. Jatkolohkot pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta etenee puolivälieriin.

Malaga saa lohkoonsa kotimaansa liigasta tutun Valencian, serbialaisen Punaisen tähden sekä ranskalaisen Limogesin.

- Lohkossa on paljon viime vuoden Euroliigassa pelanneita joukkueita, joten tiukkaa varmasti tulee olemaan. Meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet ja olemme pelanneet hyvin tällä kaudella, Salin miettii lohkon ennakkoasetelmia.  

Sasu Salin uskoo Malagan menestysmahdollisuuksiin EuroCupissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Malaga pelasi alkulohkon vakuuttavasti häviten vain kahdesti. Se ei kuitenkaan riittänyt lohkovoittoon, sillä UNIKS Kazan taipui lohkovaiheessa ainoastaan kerran ja kuittasi lohkon ykköspaikan itselleen.

- Hävisimme ensimmäisen pelin Vilnassa Rytasille emmekä saaneet parasta starttia lohkovaiheeseen. Muuten alkulohko meni osaltamme ihan hyvin. Voitimme kerran Kazanin ja hävisimme heille kerran. Annetaan heidän nauttia lohkovoitosta, mutta jos kohtaamme uudestaan, niin voitetaan heidät sitten.  

Malaga saa heti avausottelussaan tutun vastustajan, kun keskiviikkona vastaan asettuu Valencia. Joukkueet kohtasivat toisensa syyskuussa Espanjan liigan ottelussa ja tuolloin Malaga veti kotonaan pidemmän korren. Valencia on kuitenkin ollut hurjassa vireessä päättäen vuotensa kahdeksaan peräkkäiseen voittoon.

- Olemme pärjänneet Valenciaa vastaan ihan hyvin. He ovat parantaneet viime aikoina paljon ja heillä on varmasti jonkinlaista revanssihenkeä edelliskohtaamisen jäljiltä. Ei ole helppo peli heti kärkeen.  

Kovasta haasteesta huolimatta Salin uskoo Malagan mahdollisuuksiin mennä kilpailussa loppuun saakka.

- Puolustusta voisimme vähän parantaa, että voitot tulisivat hieman helpommin.  Kotona olemme olleet vahvoja ja toivottavasti pystymme nappaamaan myös jonkun voiton vieraissa. Voimme ihan hyvin pärjätä tässä kilpailussa ja mielestäni meillä on mahdollisuudet voittaa EuroCup, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Frankfurtilla kova lohko

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt voitti alkulohkossaan kuusi peliä ja hävisi neljä, joka oikeutti lohkossa kolmanteen sijaan heti Kazanin ja Malagan jälkeen. Huff oli tyytyväinen joukkueen otteisiin alkulohkossa.

- Pääsimme tavoitteeseemme eli lohkosta jatkoon. Moni ulkopuolinen ei varmasti odottanut meidän pääsevän jatkoon, Huff analysoi.

Vaikka pelit EuroCupissa ovat sujuneet mallikkaasti, niin Saksan Bundesliigassa on ollut tahmeampaa. Joukkue on sarjassa 11. voitettuaan 12 ottelustaan viisi.

- Välillä Bundesliigassa on ollut vaikeaa. Kahta sarjaa pelatessa tarvitaan leveä materiaali ja Bundesliigassa budjettimme on varmaan aika lailla keskitasoa. Bundesliigassa vastustajat pääsevät usein valmistautumaan meitä vastaan koko viikon, kun taas me joudumme niihin parin päivän valmistautumisella. Se on näkynyt Bundesliigassa pieninä vaikeuksina. EuroCupissa lähtötilanne joukkueilla on tasaisempi, kun molemmat pelaavat kahdesti viikossa. Tässä on kuitenkin paljon kautta jäljellä ja aikaa napata voittoja, Huff pohtii.

Erik Murphy ja Shawn Huff kuuluvat Frankfurtin avainpelaajiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Frankfurt pääsee kovaan testiin, kun sen jatkolohkossa pelaavat venäläinen Lokomotiv Kuban Krasnodar, ranskalainen ASVEL Lyon-Villeurbanne sekä saksalainen Ulm. Frankfurt sai jo vähän esimakua juuri ennen vuodenvaihdetta Ulmista joukkueiden kohdatessa Bundesliigan ottelussa. Huff oli hyvässä iskussa heittäen 17 pistettä, mutta Frankfurt joutui taipumaan 72-82.

- Lokomotiv on varmasti yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista, ASVEL sen sijaan on tyypillinen ranskalaisjoukkue eli kovia yksilöitä ja atleettisia pelaajia. Ulmia vastaan pelasimme juuri ja nyt kohtaamme heidät uudestaan torstaina. Meillä on mielenkiintoinen lohko ja pari kovaa voittoa pitää napata, mikäli haluamme päästä jatkoon.

Frankfurt ei pääse lähtemään jatkolohkoon parhaista mahdollisista lähtökohdista, sillä joukkuetta kiusaavat pienet loukkaantumiset. Tilannetta ei helpota edessä siintävä otteluruuhka, kun Frankfurt pelaa 15 ottelua seuraavan 1,5 kuukauden aikana.

- Meillä on aika tiukka tammi- ja helmikuu tiedossa, kun pelejä tulee olemaan paljon. Joukkueessa on myös pieniä loukkaantumisia ja tärkeintä olisi pysyä jotakuinkin terveenä. Meillä on 4-5 avainpelaajaa loukkaantuneina, mutta se antaa taas nuoremmille pelaajille mahdollisuuden näyttää. Mielenkiintoinen kuukausi tulossa.

Huff pääsee uuteen vuoteen hyvistä lähtöasetelmista, sillä mies on terve ja hän on pelannut vahvasti viime aikoina.

- Olen välttynyt isommilta loukkaantumisilta, jota voidaan pitää tässä iässä pienenä ihmeenä, 34-vuotias konkari naurahtaa.

- Olen pelannut viime aikoina hyvin ja tällä hetkellä pelaan varmasti kauden tähän mennessä parasta korista, Huff jatkaa.

EuroCupin jatkolohkojen ottelut käynnistyvät keskiviikkona 2.1. ja jatkolohkojen viimeiset ottelut pelataan 6.2.

Lisätietoja: EuroCup

 
3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

14.11.2018 14:27 Susijengi

EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia