Gustavson nousi Richmondin sankariksi

22.2.2019 10:11 Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa viimeisen viikon ottelujen suurin suomalaisonnistuja oli Andre Gustavson, joka heitti 13 pistettä Richmondin voitto-ottelussa.

Andre Gustavson on säväyttänyt tulokaskaudellaan. Kuva: Jason Vida/Richmond.

Andre Gustavson nousi keskiviikkona Richmondin sankariksi puolustuksellaan, kun Spiders kellisti Forhamin niukasti 69-72 (26-38). 20 sekuntia ennen loppusummeria Grant Golden (16/6) säkitti Richmondin johtoasemaan ja Gustavsonin 1-1-puolustus piti huolen, että Fordham oli pakotettu vaikeaan heittoyritykseen toisessa päässä.

Kokonaisuudessaan Gustavson pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi 13 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Tomas Murphyn ja Northeasternin viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi viime viikonloppuna CAA-konferenssissa, kun Charleston vei voiton nimiinsä jatkoajan jälkeen 79-88 (38-36, 69-69). Murphy sai 16 minuuttia peliaikaa keräten tilastosarakkeeseensa 9 pistettä, kaksi syöttöä, levypallon ja torjunnan.

Viime yönä Northeastern palasi voittojen tielle, kun Huskies jyräsi James Madisonin 60-76 (26-33). Murphy pelasi tällä kertaa 23 minuuttia pussittaen 12 pistettä ja tarjoillen yhden syötön.

Edon Maxhuni nousi viime viikonloppuna yhden väliottelun jälkeen aloitusviisikkoon, kun Long Beach State hävisi Big West -konferenssissa UC Davisille 73-77 (41-33). Maxhuni pelasi peräti 36 minuuttia, joiden aikana hän teki 10 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston tilastoikseen.

Maxhuni jatkoi aloitusviisikossa keskiviikkona, kun Long Beach State nousi CSUN:n ohitse 16 pisteen takaa 78-80 (42-31) -voittoon. Tällä kertaa Maxhuni pelasi 11 minuuttia tehden kolme pistettä ja noukkien yhden levypallon.

Raitasen San Francisco kasaa voittoputkeaan

Remu Raitasen San Francisco pelaa vahvaa kautta WCC-konferenssissa. Kuva: SFU

Remu Raitasen San Francisco venytti voittoputkensa neljään voittaen kaksi ottelua viimeisen viikon aikana. Viime viikonloppuna San Francisco joutui jatkoajalle asti, mutta sai lopulta kaadettua Portlandin 68-63 (24-24, 53-53). Raitanen heitti kaksi pistettä ja antoi yhden syötön 11 peliminuutissa.

Viime yönä San Francisco nousi 14 pisteen takaa 77-71 (34-38) -voittoon BYU:ta vastaan. Raitanen oli vauhdissa pelaamassaan 15 minuutissa tehtaillen kahdeksan pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin taas hävisi kaksi otteluaan, kun ensimmäisessä Northwestern State vei voiton nimiinsä loppulukemin 72-87 (39-38). Nieminen pelasi 12 minuuttia keräten tilastorivikseen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Keskiviikkona Stephen F. Austin taas hävisi A&M-Corpus Christille 65-55 (27-24). Nieminen haki kaksi levypalloa, antoi yhden syötön ja torjui kerran, mutta jäi pisteittä pelaamassaan 11 minuutissa.

Nikkarisen ja Jaakkolan yliopistot tappioihin

Big Sky -konferenssissa Lassi Nikkarisen Montana State kärsi 82-94 (40-39) -tappion Weber Statelle. Nikkarinen pelasi kaksitoista minuuttia, joiden aikana hän keräsi kaksi levypalloa.

Tuukka Jaakkolan Cal Poly hävisi Big West -konferenssissa selkeästi UC Irvinelle 47-74 (18-36). Jaakkola kahmi käsiinsä yhden levypallon pelaamassaan 14 minuutissa.

Elias Valtosen Arizona State nappasi Pac-12-konferenssissa kaksi peräkkäistä voittoa, kun viime viikonloppuna Sun Devils kaatoi Utahin 98-87 (47-42). Valtonen pääsi parketille kuudeksi minuutiksi heittäen kaksi pistettä.

Kuluvalla viikolla Arizona State veti pidemmän korren Stanfordista 62-80 (34-42). Valtonen pelasi kaksi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Asiat

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

26.2.2024 07:23 NCAA

New Mexico hävisi pisteellä Air Forcelle, Mustapha Amzil 12 pistettä ja 6 levypalloa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viime viikon suomalaisonnistujiin lukeutui hienoa kautta New Mexicon yliopistossa pelaava Mustapha Amzil.