Henna Sandvik jatkaa Hongassa: ”Päätös jäädä kasvattajaseuraan oli helppo tehdä”

16.9.2019 13:31 Honkalaiskasvatti on sopinut jatkostaan kasvattajaseuransa kanssa. Seuran naisten Korisliiga-joukkue rakentuu nuorten tulevaisuuden lupausten ympärille.

16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisaturnauksessa 180-senttinen Sandvik urakoi tilastokeskiarvon 13,9/8,9/1,4. Kuva: FIBA

Viime kaudella Sandvik oli 16-vuotiaana voittamassa 19-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruutta sekä juhlimassa naisten I-divisioonan voittoa. Kesällä Sandvik pelasi WU16-maajoukkueessa, joka säilytti paikkansa upeasti EM-kisojen A-divisioonassa.

- Alkukesä meni osaltani kuntoutuessa loukkaantumisesta ja nuorten PM-kisat jäivät väliin. Niiden jälkeen pääsin mukaan ja vaikka valmistautuminen Makedonian Skopjessa pelattuihin EM-kisoihin jäikin vähän lyhyeksi, olivat kisat sekä joukkueelta ja itseltäni tosi hyvät, Sandvik kertaa seuran tiedotteessa.

Koko EM-kisaturnauksessa 180-senttinen Sandvik urakoi tilastokeskiarvon 13,9/8,9/1,4.

Sandvik on pelannut Hongassa kaikki pelivuotensa, ja nyt hän ottaa ensiaskeleensa Suomen korkeimmalla sarjatasolla tutussa ympäristössä.

- Olen pelannut Hongassa jo tosi kauan. Klaus Rauhansalo on ollut valmentajani oikeastaan kaikki juniorivuodet ja innostanut pienestä asti treenaamaan. Juniorivuodet Klausin ja sitten Susan (Susanna Strömberg) kanssa ovat luoneet hyvän pohjan koripallouralle. Täällä saan harjoitella monen valmentajan kanssa ja koen, että mahdollisuudet kehittyä pelaajana on tosi hyvät. Lisäksi joukkue on tuttu. Nyt lukioon siirtyessä oli muitakin vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös jäädä kasvattajaseuraan oli helppo tehdä, Sandvik kommentoi.

Hongan naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu näkee tulevan kauden haastaja-asetelman kehittävänä nuoreen ikäänsä nähden jo paljon kokeneelle Sandvikille.

- Naisten joukkueessa Henna pääsee päivittäin haastamaan itseään amerikkalaisvahvistusten kanssa ja saa ottaa oppia itseään kokeneemmilta pelaajilta. Hennalta löytyy intohimoa lajiin, urheilullisuutta sekä kokemusta kansainvälisestä kilpailusta, jotka edesauttavat uuteen kilpailutilanteeseen sopeutumista, Kujansivu avaa.

Lue lisää Sandvikin ajatuksia Hongan nettisivuilta >

Henkilöt

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia