Jantunen loisti ammattilaisdebyytissään – Maxhuni säväytti heti uudessa seurassaan

25.9.2021 09:48 Koripallosarjat ovat hiljalleen starttaamassa ympäri Eurooppaa. Mikael Jantunen sekä Edon Maxhuni saivat lentävät lähdöt kauteen ja Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkösnimi. Iisalon veljekset sen sijaan juhlivat kovaa päänahkaa Saksassa.

Mikael Jantunen aloitti vahvasti Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Belgiassa ja Hollannissa yhdistettiin tällä kaudella liigat ja avauskierroksella nähtiin heti suomalaisten kohtaaminen, kun Okko Järven Phoenix Bryssel sai vastaansa Mikael Jantusen Oostenden. Vierailijat tekivät isännistään selvää jälkeä ottamalla 105-51 (54-29)-voiton. Jantunen oli elementissään kirjauttamalla 22 minuutissa 19 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Järvi kirjautti joukkueensa isoimmat minuutit urakoiden kentällä yli 31 minuuttia tilastoiden kolme pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin puolella sen sijaan Edon Maxhunin Heroes Den Bosch kohtasi hollantilaiskoriksen klassikossa Leidenin. Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies heittäen 20 pinnaa ja kaunisteli tilastojaan myös viidellä syötöllä ja kahdella riistolla Den Boschin voittaessa 72-64 (34-30).
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salin oli oivassa iskussa auttaessaan Teneriffan kauden avausvoittoonsa. Salin rokotti entistä seuraansa Malagaa 12 pisteen edestä ja nappasi lisäksi yhden levypallon 87-82 (38-34)-voitossa. Emir Sulejmanovicin käsiin tarttui kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtonen ei ollut Manresan kokoonpanossa 69-89 (28-38)-tappiossa Valenciaa vastaan.
Ottelutilastot

Daniel Dolenc sai tulikasteensa Ranskan NM1:ssä, kun Les Sables hävisi Rueilille 60-85. Dolenc oli joukkueensa ykkönen niin pisteissä (14) kuin levypalloissakin (6) ja sai tililleen myös yhden riiston. Peliminuutteja Susijengin sentterille kertyi peräti 34.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliiga Tuomas ja Joonas Iisalon Baskets Bonn sai kauteen lentävän lähdön kaataessaan vieraskentällä hallitsevan mestari ALBA Berliinin 88-86 (41-48). Voitto näytti jo karkaavan Bonnin hyppysistä, mutta se onnistui pitämään ALBA:n pisteittä viimeiset 3,5 minuuttia nousten voittoon. Bonn voitti ALBA:n edellisen kerran vuonna 2017 ja Berliinissä se juhli viimeksi vuonna 2011.

- Emme pelanneet erityisen hyvin, mutta taistelimme koko ajan. Olimme vaikeassa tilanteessa 3-4 kertaa, mutta joukkueeni osoitti luonnetta ja lopussa meillä oli myös vähän onnea, jota tarvitaan ALBA:n kaltaisen joukkueen voittamiseen, Tuomas Iisalo analysoi Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot


Uutista muokattu 26.9.2021 kello 10.18: Bonn voitti Berliinissä viimeksi 2011, ei 2021.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia