Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

26.9.2019 09:33 Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

Michael Pounds näkee, että tuleva Korisliiga-kausi vaikuttaa ennakkoon todella tasaiselta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

KTP-Basketista onkin päävalmentaja Tomi Kamisen johdolla kerrottu, että täksi kaudeksi on panostettu erityisen paljon ulkomaalaisnelikkoon. Kapteeni ja KTP-kasvatti Michael Pounds on hyvin tyytyväinen kesällä tapahtuneisiin muutoksiin. 

– Tosi innolla odotellaan Kotkassa kautta. Nyt meillä on kliseisesti sanottuna mielenkiintoinen jengi. Meillä on nyt kaksi aika hyvää ison pään pelaajaa (Kevin Langford ja JayVoughn Pinkston), ja sitten yksi tosi liikkuva ja urheilullinen laituri (DeAndre Daniels) sekä yksi todella lahjakas hyökkäyspään pelaaja, Byron Wesley, Pounds kehuu. 

Amerikkalaisvahvistuksista Langford vakuutti KTP:n paidassa jo viime kaudella. Myös KTP:n kotimaisessa pelaajistossa on tapahtunut kausien välissä isohkoja muutoksia.

– Meillä on muutenkin taas vähän uusi joukkue, kun Antto (Nikkarinen) ja Juho (Lehtoranta) lähtivät Lapualle. Saimme heitä paikkaamaan Topias Kuukkasen ja Eldar Skamon. On aina mukava saada uutta verta joukkueeseen, se tuo aina oman mausteensa alkukauteen.

Pounds alleviivaa, että tällä kaudella KTP:n tavoitteena on juhlia Suomen mestaruutta.

– Tavoitteena on ehdottomasti voittaa koko touhu. Viime vuonna pääsimme välieriin, mutta siellä tuli aika nopea lähtö. Meidän on nyt tarkoitus parantaa. Uskon, että meillä on nyt materiaali siihen, että voidaan mennä loppuun asti.

KTP sai viimeisen pelaajansa mukaan harjoituksiin vasta viime viikolla. Kapteeni Pounds vaatiikin malttia kauden alkuun.

– Tosi myöhään saimme taas joukkueen kasaan. Daniels tuli tosiaan viime viikolla meidän kahteen viimeiseen harjoitusmatsiin.

– Nyt ollaan vasta saatu ensimmäinen treeniviikko, jolloin kaikki on ollut paikalla. Joten vähän saattaa olla vielä alkukaudella hakemista: opetellaan, miten toisten kanssa pystyy pelata ja mitä kukin tykkää tehdä. Se on toisaalta joka kaudella se hienouskin, että oppii uutta, oppii miten toiset pelaa, mihin ja mistä kulmasta kukin haluaa syötön. Se on tosi hauska palapeli laittaa kasaan.

Pounds haluaa, että KTP:n pelaaminen menee eteenpäin kuukausi kuukaudelta. Se on menestyvien joukkueiden tavaramerkki.

– Jos nyt alkukausi meneekin vielä vähän yskähdellen, niin toivon, että olemme pelillisesti piikissä, kun pudotuspeleihin lähdetään.

Korisliiga on tällä kaudella Poundsin mukaan hyvin tasainen. Pudotuspelipaikoista käydään varmasti taistoa jo alkukauden otteluissa.

– Kauhajoki on mielestäni ehdoton suosikki. Silloin kun voittaa peräkkäiset mestaruudet, niin ihan varmasti saa sen manttelin itselleen. Sitten Seagulls ja Vilpas on heti siinä, Kataja on aina paha. Nokialla on uusi valmentaja, Pyrintö on saanut kaksi tuttua jenkkiä Korisliigasta, niin ei ole huono jengi sielläkään. Ja pakko sanoa, että Lapuallakin laatua löytyy, kun Juho ja Antto sinne menivät.

– Tosi tiukka kamppailu tulee siis jo pudotuspelipaikoista. Sitä on varmasti hieno seurata. Joten siinä mielessä, jos saamme kauteen vähän hitaamman alun, niin ei ihan surkeasti voi kuitenkaan aloittaa, kun siinä voi antaa jo niin paljon eteen pudotuspelipaikkaa ajatellen, Pounds muotoilee.

 

KTP-Basket 19-20 pähkinänkuoressa

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia