Koskimies kovassa vireessä - Americanille 14. peräkkäinen voitto

25.2.2019 09:14 Naisten NCAA:ssa Elina Koskimiehellä oli tehokas 18 pisteen ilta Americanin yltäessä jo neljänteentoista peräkkäiseen voittoonsa. Joukkue on kärsinyt Patriot League-konferenssissa vain yhden tappion.

Viimeistä kauttaan pelaava Koskimies haluaa johdattaa joukkueensa konferenssimestaruuteen sekä valtakunnalliseen NCAA-turnaukseen. Kuva: American University.

Elina Koskimiehen American venyi Patriot Leaguessa jo 14. peräkkäiseen voittoonsa, kun Lafayette kaatui vieraissa numeroin 67-57 (35-37). Koskimies urakoi ottelussa täydet 40 minuuttia tilastoiden komeat 18 pistettä, neljä levypalloa, neljä syöttöä ja yhden torjunnan. Tarkkakätinen takamies pussitti tuttuun tapaansa kaikki vapaaheittonsa puhtaasti sisään ja pitää tällä hetkellä koko NCAA:n vapaaheittotilaston kakkossijaa.

Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Northeast-konferenssissa Ella Väätäsen Long Island pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoputkeaan kaivaessaan toisen peräkkäisen voittonsa nujertamalla Saint Francisin lukemin 75-69 (31-37). Väätänen pelasi viisikossa 27 minuuttia kauhoen neljä levypalloa ja torjuen kertaalleen ennen virhetilinsä täyttymistä.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech joutui neljän peräkkäisen voiton jälkeen tyytymään tappioon, kun Virginia osoitti kotiparketillaan paremmuutensa loppunumeroin 45-53 (17-20). Lahtinen upotti 22 minuutissa neljä pistettä ja onnistui riistämään pallon peräti kuudesti.

Manhattan voittoputkessa

MAAC-konferenssissa Manhattan kukisti Ionan toistamiseen napatessaan niukan kahden pisteen voiton vieraskentällä lukemin 54-52 (25-27). Sini Mäkelä pääsi irti 24 minuutiksi, joiden aikana hän pussitti viisi pistettä, haki neljä levypalloa ja yhden riiston sekä tarjoili yhden syötön. Tuuli Menna jäi yhdeksässä minuutissaan pisteittä, mutta merkkautti yhden hyökkäyslevypallon.

Manhattan-Iona

Toisessa ottelussaan Manhattan päihitti Saint Peter’sin numeroin 46-62 (25-30) ja kilautti tililleen kolmannen peräkkäisen voittonsa. Menna upotti seitsemässä minuutissa kaksi pistettä ja noukki yhden levypallon. Mäkelä puolestaan tilastoi 23 minuutissa yhden riiston.

Manhattan-St. Peter’s

Atlantic-10-konferenssissa loppusummerin soidessa uponnut kolmonen ratkaisi niukan voiton Marika Korpisen George Masonille Daytonin kaatuessa luvuin 51-54 (25-31). Korpinen jäi kymmenessä peliminuutissaan pisteittä, mutta haki käsiinsä kaksi levypalloa sekä torjunnan.

Kalin ja Karsten takaisin voittojen tielle

Hofstra katkaisi pitkän tappiokierteensä CAA-konferenssissa kaataessaan Northeasternin kovan loppukirin päätteeksi lukemin 63-62 (26-34). Marianne Kalin johti joukkueensa levypallotilastoa seitsemällä levypallolla viimeistellen lisäksi neljä pistettä, kolme riistoa sekä kaksi torjuntaa 29 minuutissa. Sandra Karsten ylsi 23 minuutissa kuuteen pisteeseen ja jakoi samalla kolme syöttöä.

Sara Rokkasen Toledo sai Mid-American-konferenssissa vastaansa Ball Staten ja ratkaisi tiukan kamppailun viime hetkillä nimiinsä voittolukemin 63-62 (28-30). Rokkanen upotti 20 minuutin aikana kuusi pistettä, repi neljä levypalloa ja tarjoili yhden syötön.

Mid-American-konferenssin toisessa ottelussa Ninni Salmen Northern Illinois jäi Central Michiganin jalkoihin luvuin 52-76 (24-40). Salmi kirjautti tilastoriviinsä seitsemässä minuutissa yhden levypallon sekä torjunnan.

Kia Vaalavirran San Francisco kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun vastaan asettui West Coast-konferenssin kärkijoukkue Gonzaga, joka vahvisti asemiaan entisestään nappaamalla voiton lukemin 64-44 (27-20). Vaalavirta kävi kentällä minuutin ajan jääden ilman tilastomerkintöjä.

25.3.2019 08:59 NCAA

Suomalaisnaisten NCAA-kaudet ohi – Rokkasen Toledo kaatui WNIT-turnauksessa

Sara Rokkasen tähdittämä yliopistojoukkue Toledo hävisi Northeasternille kutsuturnauksen toisen kierroksen ottelussa luvuin 54-47 (20-29).

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

14.3.2019 09:23 NCAA

Augustin ja Koskimies konferenssien välieriin

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Elina Koskimies raivasivat tiensä konferenssien välieriin. MAC-konferenssissa Ninni Salmen ja Sara Rokkasen ottelut päättyivät puolivälieräkamppailuihin.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

25.1.2019 08:45 NCAA

Rokkanen ja Koskimies voittoihin NCAA:n konferenssiotteluissa

NCAA:n suomalaisnaisista Sara Rokkanen, Elina Koskimies ja Nina Augustin napsivat konferensseissaan voittoja voiton perään.