Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

26.9.2023 12:22 Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

Albina Syla on valmis alkavaan kauteen!

HBA pyrkii nopeuttamaan peliään

HBA lähtee kauteen tutulla konseptilla. Joukkue on täynnä suomalaisen naiskoriksen tulevaisuuden lupauksia. Albina Syla otti viime kaudella isoja kehitysaskelia ja on tällä kaudella yksi joukkueen kokeneimpia pelaajia.

- Tavoitteeni tulevalle kaudelle on kehittyä niin henkilökohtaisesti kuin joukkuetasolla.

HBA:lla on allaan hyvä harjoituskausi. Joukkue on kohdannut harjoituskaudella Hongan sekä kaksi ruotsalaisjoukkuetta.

Märsky on täynnä tuttuja kasvoja tyttömaajoukkueista. Pyrinnöstä siirtynyt Kenisha Williams ja FoA:sta saapunut Tiia Talonen tuovat joukkueeseen kokemusta naisten Korisliigasta.

Viime kauden joukkueesta Sylan lisäksi isompaa roolia on tarjolla mm. Fiia Hellstenille, Edit Merivirralle, Wilma Tuomelle ja Lilli Hakkaraiselle.

- Olemme tälläkin kaudella nuori ja energinen joukkue. Tulemme pelaamaan yhä nopeampaa ja tehokkaampaa koripalloa.

Kehittyminen on keskiössä Märskyn tekemisessä.

- Tavoitteenamme on kehittyä peli peliltä. Otamme hyvät asiat mukaan ja harjoitellaan kehitettäviä asioita, Syla sanoo.

18-vuotias pelaaja nostaa suurimmiksi mestaruussuosikeiksi viime kauden finaalikaksikon.

- ToPo ja PeKa ovat suurimmat mestarisuosikit, Syla päättää.

HBA 23-24 pähkinänkuoressa

Kouvottarilla tavoitteena mitali

Kouvottaret sijoittui viime kaudella kahdeksanneksi. Tälle kaudella joukkue pyrkii palaamaan mitalikantaan.

- Kauden alla joukkueessa on hyvä ja odottava fiilis, päävalmentaja Joonas Frimodig sanoo.

Kouvolalaiset ovat välttyneet harjoituskaudella suurimmilta takaiskuilta. Joukkue pääseekin kauteen hyvistä asetelmista.

- Valmistautumisemme on sujunut suhteellisen hyvin. Olemme välttyneet isoimmilta sairasteluilta, vaikka jokunen poissaolo on ollutkin.

Joukkueen on tarkoitus pelata kolmella ulkomaalaispelaajalla. Shaquel McGruder ja Re’Shawna Stone pelaavat ensimmäiset kautensa Euroopassa ja ovat joukkueen mukana kauden alusta alkaen. Kokemusta joukkueeseen tuo viimeksi naisten Korisliigassa kaudella 21-22 nähty Sarah Toeaina, joka saapuu joukkueeseen joulukuun alussa.

Kotimaisista pelaajista mielenkiintoisia nimiä ovat Roosa Frimodig, paluun Kouvolaan tehnyt Jemina Airaksinen sekä divarissa kovaa tulosta takonut Sofie Erlund.

- Olemme jo harjoituskauden aikana väläytelleet sitä, että olemme aika hyvä joukkue avoimella kentällä. Meillä on hyviä kentän juoksijoita ja paljon hyviä kolmen pisteen heittäjiä, Frimodig sanoo.

Toissa kaudella Kouvottaret ylsi hopealle, mutta viime kausi oli vaikeampi. Tälle kaudelle tavoite on selkeä.

- Tavoitteenamme on mitali, Frimodig sanoo.

Kouvottarien päävalmentaja nostaa paikallisvastustajan suurimmaksi mestarisuosikiksi.

- Peli-Karhut on suurin suosikki mestariksi, hän sanoo.

Kouvottaret 23-24 pähkinänkuoressa

Pyrinnöllä tavoitteena mitalipelit

Tampereen Pyrintö viime kausi oli onnistunut. Erityisesti runko- ja jatkosarjassa tamperelaiset onnistuivat. Joukkue nappasikin viime kaudella ensimmäisen paikan pudotuspeleissä sitten vuoden 2005.

Ellen Järvinen kuului joukkueen kantaviin voimiin viime kaudella ja aloittaa nyt toisen kautensa Pyrinnön riveissä.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on saada itsestäni vielä enemmän niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja sitä kautta auttaa joukkuetta pärjäämään nousujohteisesti kauden edetessä.

Pyrinnön ulkomaalaisvahvistukset ovat vaihtuneet tälle kaudelle. Kauteen tamperelaiset lähtevät kahden ulkomaalaisen voimin. Geralynn Leaupepe ja Kayla Shaw ovat liittyneet joukkueen matkaan.

Pyrinnön kotimainen runko on vahva ja jatkuvuutta viime vuodesta on. Viime kaudella naisten Korisliigan parhaaksi 6. pelaajaksi valittu Saana Kujala siirtyi seuraan ToPo:sta ja Tuulia Timo tekee paluun Pyrinnön paitaan. Tämän lisäksi Sari-Sofia Mikkonen ja Peppi Tyynilä ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen urillaan.

- Tällä kaudella joukkueemme on pienikokoisempi, mutta sähäkämpi ja nopeampi. Joukkueemme on täynnä heittovoimaa, vahvaa asennetta ja hienoa yhteispeliä, Järvinen sanoo.

PuHu:n kasvatin mukaan kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Harjoituksissa on menty kovaa. Kaikesta näkyy, että meillä on hyvä tekemisen meininki. Uusia pelaajia on paljon, mutta heti alusta asti on ollut hyvä tunnelma joukkueen sisällä. Henkilökohtaisesti on todella hyvät fiilikset tulevasta kaudesta.

Pyrintö lähtee parantamaan viime kauden sijoitusta.

- Ehdoton tavoite on päästä neljän parhaan joukkoon. Mennään kuitenkin ottelu kerrallaan ja pyritään koko ajan parantamaan tekemistä, jotta tavoitteeseen päästään.

24-vuotias pelaaja heittää ennakosuosikkien viitat viime kauden finalistien suuntaan.

- Nostaisin suurimmiksi mestarisuosikeiksi ToPo:n ja Peli-Karhut.

Tampereen Pyrintö 23-24 pähkinänkuoressa

Ellen Järvinen tilastoi viime kaudella 13 pinnaa ottelua kohden Pyrinnölle. Kuva: Ville Vuorinen
Ellen Järvinen tilastoi viime kaudella 13 pinnaa ottelua kohden Pyrinnölle. Kuva: Ville Vuorinen
 
26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia