Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

12.1.2020 21:08 Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

Tuomas Hirvonen piti pallosta huolta, kun Lahti kaatoi sarjakärjen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball yllätti Helsinki Seagullsin housut nilkoissa napatessaan kotikentällään johtoaseman jo ensimmäisellä jaksolla ja pitämällä sen loppusummeriin saakka. Seagulls on miesten Korisliigassa parhaillaan paluupaikalla ja Lahti vasta playoff-viivan alapuolella, mutta ottelu päättyi altavastaajien hyväksi reippaalla erolla 95–82.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kehui vastustajaa vuolaasti ottelun jälkeen:

– Erinomainen ottelu Lahdelta. He ovat inhottava vastus, jolla on isoja pelaajia joka pelipaikalla. Meiltä oli yritys kateissa, ja hävisimme monta kertaa yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Myös Seagullsin sentteri Tuukka Kotti yhtyi kehuihin:

– Lahti on mielestäni parempi joukkue kuin miltä sarjataulukossa näyttää. Ottelu oli hyvää hyökkäämistä heiltä ja kehnoa puolustusta meiltä.

Seagullsin paras pistemies oli jälleen Elijah Stewart, joka upotti 19 ja keräsi lisäksi kuusi levypalloa. Voittajien puolella sekä Devante Wallace että Logan McLane tilastoivat 17 pistettä. Lahden avausviisikon pelinjohtaja Tuomas Hirvonen, jonka saldoksi kertyi 13 pistettä, neljä levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä, laittoi joukkueensa yllättävän voiton huolellisen pallonkäsittelyn piikkiin.

– Alku oli hutilointia, mutta saimme sen jälkeen pelistä kiinni. Se oli ehjin 37 minuuttia, jonka olemme kaudella pelanneet. Meillä oli tänään vain 13 menetystä, ja pelasimme joukkueena koko ottelun ilman mustia jaksoja, Hirvonen kommentoi.

Ottelutilastot

 

Nokia ohitti Katajan keskinäisellä voitolla

BC Nokia ja Joensuun Kataja ovat sarjataulukossa parhaillaan rinta rinnan voittotilastoin 12–12. Nokia kampesi itsensä tänään edelle tasoittaessaan voitot illan 89–84-tuloksella. Joukkueiden sijoitukset ovat nyt kuudes ja seitsemäs.

Illan pistehaiksi voittajien viisikossa osoittautui sentteri Daniel Dolenc, joka keräsi 17 pistettä ja viisi levypalloa. Hänen työtään säesti Shawn Hopkins, jolle kertyi 14 pistettä. Molemmat pelaajista onnistuivat suorituksissaan erinomaisella heittotarkkuudella, sillä Dolenc osui kahden pisteen yrityksistään 7/9 ja Hopkinsilla puolestaan kakkosista osui 3/5, kolmosista 2/2 ja vapaaheitoistakin molemmat.

– Pistimme tällä kertaa oikeissa paikoissa pallot sisään. Saimme vihdoin voiton tiukasta pelistä, enkä tiedä mitään salaisuutta, miten se onnistui. Teimme vain lopussa asioita oikein, kommentoi Hopkins.

Ottelu todella pysyi tiukkana loppumetreille asti. Vielä neljä minuuttia ennen loppua Kataja kävi pisteen päässä Nokiasta, mutta sen jälkeen kotijoukkue onnistui pitämään eroa. Katajalla koreja tekivät lähinnä 26 pistettä tilastoinut Jarekious Bradley ja 23 pistettä taulukkoon lisännyt Earvin Morris.

– Juoni oli samankaltainen kuin viikko sitten. Meillä oli hieno comeback viimeisellä neljänneksellä ja näytimme luonnetta ja voitontahtoa. Harmittaa tietenkin, että silti hävisimme, totesi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia