Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

13.2.2020 11:55 Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

Carl Lindbom taistelee Puolan cup-mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Puolan cupissa Lindbomin Radom saa torstaina tutun vastustajan, kun se kohtaa turnausisäntänä toimivan Legia Varsovan. Joukkueet kohtasivat toisensa viime viikonloppuna ja Radom voitti kotikentällään Lindbomin 23 pisteen iltapuhteen siivittämänä 79-76. Lindbomin hieno esitys palkittiin myös valinnalla Puolan liigan viime kierroksen tähdistöön.

- Varmasti meillä pienoinen niskaote saattaa Legiasta olla. Toisaalta tämä on eri matsi ja cupin ottelut ovat eri maailmansa, kun ne ovat kerrasta poikki. Lisäksi turnaus järjestetään Varsovassa ja he ovat kotiyleisönsä edessä. Molemmat joukkueet ovat varmasti katsoneet pari päivää aika ahkerasti videoita edellispelistä, Lindbom miettii ottelun lähtökohtia.

Lindbom lähtee hyvillä mielin talvikauden huipennukseen.

- Innolla odotan cup-turnausta. Cup on Puolassa iso ja arvostettu kilpailu. Tykkään, että on tällainen turnaus keskellä kautta. Se tuo vähän lisäpanosta. Yksi peli ratkaisee eikä koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Radom ei lukeudu turnauksen ennakkosuosikkeihin, sillä vaikka se oli runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parhaan joukossa, niin sen jälkeen osui vähän vaikeampi vaihe ja se putosi pudotuspelipaikoilta pois. Joukkue on kuitenkin osoittanut potentiaalinsa voittaen muun muassa kärkijoukkue Wloclawekin vieraskentällä.

- Wloclawek ja Zielona Gora ovat varmasti selkeitä ennakkosuosikkeja, mutta Puolan sarja on mielenkiintoinen ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Pelit voivat mennä ihan miten vain, muistuttaa Lindbom.

Radom pääsee Lindbomin mukaan hyvistä lähtökohdista cup-turnaukseen.

- Meillä on ihan hyvä voitto alla ja kaikki pelaajat ovat terveinä. Peli kerrallaan lähdetään hakemaan menestystä Varsovasta.

Lisätietoa: Puolan cup

Palmin Cremona puolustaa cup-mestaruutta

Italian liigassa on niin ikään käytössä turnausmuoto, jossa runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta lunastaa lipun cup-turnaukseen. Cremona voitti cupin viime vuonna ja aloittaa mestaruuden puolustamisen Euroliiga-joukkue Olimpia Milanoa vastaan. Cremona voitti Milanon alkukaudesta kotikentällään ja taipui viime viikolla niukasti kotonaan.

- Tulee mielenkiintoinen revanssi, kun sunnuntaina hävisimme heille viime sekunnin heitolla. Siitä tulee mielenkiintoinen matsi.

Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee cup-turnaukseen hallitsevana mestarina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ensimmäistä kauttaan Italiassa pelaava Palmi lähtee cup-turnaukseen puolustamaan mestaruutta.

- Odottavin tunnelmin sinne mennään. Olemme hallitseva cup-mestari. Kiva päästä kokemaan cup ja lähdetään tietenkin voittamaan, niin kuin kaikki muutkin.

Palmin debyyttikausi Cremonassa on ollut vaiherikas, sillä viime vuoden lopun iso vastuu ja hyvät esitykset ovat alkuvuodesta vaihtuneet lähinnä vaihtopenkkiin. Palmi on jäänyt minuuteitta viidessä edellisottelussa, mutta peliajan vähyys ei ole lannistanut tamperelaislähtöistä pelaajaa.

- Viimeiset viisi peliä on ollut vähän vaikeampaa, kun en ole päässyt kentälle kokeilemaan. Meillä on joukkueessa seitsemän ulkomaalaista ja kuusi saa pelata. Yhdessä pelissä olin kokonaan kokoonpanon ulkopuolella, mutta nyt yksi amerikkalainen mursi sormensa ja pääsin kokoonpanoon, mutten ole pelannut. On mennyt treenatessa tämä viimeinen kuukausi. Pakko jatkaa työtä ja toivoa, että se mahdollisuus tulee. Ja silloin, kun se tulee, niin pitää pystyä näyttämään. Sinänsä maajoukkueikkuna tulee kivaan väliin, että siellä on taas myös tilaisuus näyttää. Taistelu minuuteista jatkuu ja nyt eletään vähän vaikeampaa jaksoa. Toisaalta joukkueemme on pelannut viime aikoina tosi hyvin, Palmi valottaa tilannettaan.

Vähästä vastuusta huolimatta Palmi ei ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon.

- Vaikka minuutit ovat olleet vähissä, niin seuralta on tullut sellaista palautetta, ettei tarvitse hirveän huolissaan olla. Kaikkialta tulee kannustusta ja pitää jatkaa hommien tekoa.

Lisätietoa: Italian cup

 

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia