Mestaruuden kapellimestari Bojan Sarcevic: ”Päätin, että haluan olla liigan paras pelaaja”

19.5.2018 16:44 Karhu Basketin mestaruuden taustalta löytyy monen monta tärkeää henkilöä. Taustaorganisaatio, valmennusjohto ja kortensa kekoon kantaneet pelaajat ovat kaikki tehneet tehtävänsä, jotta kauhajokiset saivat nauttia seurahistoriansa ensimmäisestä mestaruudesta. Parketilla yksi mies on johtanut ryhmää jo monta vuotta. Bojan Sarcevic oli Karhu Basketin hyökkäyksen kapellimestari jälleen kerran.

Tätä hetkeä Bojan Sarcevic on odottanut 11 vuotta. Kuva: Ville Vuorinen

Tuttu partanaama oranssissa peliasussa heijasteli huojentuneisuutta, vapautuneisuutta, iloa ja onnea ympärilleen juuri ratkenneen kuudennen finaaliottelun jälkeen. Bojan Sarcevicin viides kausi Karhu Basketin paidassa päättyi vihdoin siihen, mihin mies on tähdännyt koko 12-vuotisen liigauransa aikana – Korisliigan mestaruuteen.

 

- On niin vaikea löytää sanoja kuvailemaan sitä, mitä tunnen juuri nyt. Olemme niin onnellisia, niin ylpeitä siitä, että saimme tehdä nämä ihmiset iloisiksi, Bojan jakoi rakkautta faneille.

 

- He ovat olleet tukenamme koko vuoden ja tämä mestaruus on heille. Nyt vain nautimme tästä hetkestä.

 

Kauhajoen ryhmä kasvoi ja hitsautui yhteen pala palalta läpi kauden. Kun vihdoin helmikuussa joukkue saavutti lopullisen muotonsa ja alkoi höyryjunan tavoin raivaamaan tietään kohti kevään kovimpia pelejä, näyttivät mesikämmenet sarjan suurimmalta mestarisuosikilta heti runkosarjaa hallinneen Vilppaan jälkeen.

 

Pudotuspelit lähes hurmiossa, vain kolme ottelua pudotuspelitaipaleensa aikana hävinnyt Karhu Basket oli lopulta sarjan selvästi terävimmässä iskussa ollut joukkue kun isoimmat pelit pyörähtivät käyntiin. Helpointa mahdollisinta reittiä kauhajokiset eivät mestaruuteen kuitenkaan kulkeneet. Välierissä BC Nokiaa vastaan kaksi voittoa päättyivät vain yhden korin erolla ja ratkaisevan finaaliottelun voitti kauhajokisille Gregory Mangano kolmosellaan, vain 2,4 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

 

- Tämä oli draamaa! Olemme pelanneet näitä pelejä koko kauden, Bojan muistutti.

 

- Välierissä Nokiaa vastaan voitimme ottelun viime sekunnin heitolla ja tänään tarvitsimme jatkoajan, koska emme onnistuneet pitämään heitä takanamme varsinaisella peliajalla. Kai tämä vain on meidän tapamme pelata.

 

Bojan Sarcevic oli liukas pideltävä Vilppaan puolustukselle läpi finaalisarjan. Kuva: Ville Vuorinen

 

”Kerron yhden salaisuuden…”

 

Varsinaisen peliajan lopussa Bojanille kävi miehelle epätavallinen virhe. Vilppaan hakiessa kolmen pisteen tappioasemassa tasoitusta aikalisän jälkeen, onnistui Jaylon Brown huijaamaan Bojanin rikkomaan tätä kolmen pisteen heittoyrityksessä.

 

- Yritin sen jälkeen vain pitää keskittymiseni pelissä ja keskittyä seuraavaan pallonhallintaan. Lopussa onnistuimme toteutuksessamme, Bojan kertasi.

 

Varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla Karhu Basketin riveistä parrasvaloihin nousi uusi, mutta samalla varsin tuttu kasvo. Monia otteluita ratkonut ja jo kertaalleen aikaisemminkin liigamestaruutta juhlinut laituri nousi esille, kun panokset olivat kovimmillaan.

 

Haluan kiittää Kelvin Lewisiä, hän pelasi tänään helkkarinmoisen ottelun, Bojan hehkutti.

 

- Kun emme joukkueena meinanneet löytää keinoja hyökätä, hän löysi. Hän pelasti meidät tänään.

 

Bojanin kausi oli kokonaisuudessaan, maltillisesti ilmaistuna, onnistunut. Miehen kauteen mahtui kuukauden pelaajan palkinto ja yhteensä kahdeksan tupla-tuplaa syöttöjen kanssa – joista kaksi finaalisarjassa.

 

Bojan ei jäänyt kertaakaan finaalisarjassa yksinumeroisiin pistelukemiin ja oli elintärkeässä vierasvoitossa joukkueen johtava hahmo 13 pisteellä, 11 syötöllä, 4 levypallolla ja 2 riistolla. Finaalisarjan ensimmäisessä kotiottelussa mies lähenteli jopa tripla-tuplaa.

 

Ensimmäinen mestaruus taskussa. Nyt on aika juhlia. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kaiken kaikkiaan voidaan ilman hyperbolaa todeta, että Bojan pelasi itsensä Korisliigan parhaiden pelaajien keihään kärkeen menneellä kaudella.

 

- Kerron yhden salaisuuden. Elokuussa, kun tapasimme Jussin (Laakso) ja Jannen (Koskimies) kanssa, kerroin heille, että ”Valmistan itseni kauteen siten, että olen koko sarjan paras pelaaja. En tiedä onnistunko siinä, mutta siihen valmistaudun”, Bojan paljasti.

 

- Luulen, että olin todella lähellä onnistuakseni siinä. Niin paljon halusin tätä mestaruutta.

 

Kaiken työnteon, rehkimisen ja henkisen taakan kantamisen jälkeen on kuitenkin aika ottaa vähän rennommin. Epäsuomalaisen lämmin toukokuu, kuvankaunis Kauhajoki ja kaupungin yllä vähän kirkkaammin paistava aurinko ovat varmasti otollinen paikka juhlimiselle…

 

- Sinä sanoit sen, en minä, Bojan naurahti.

 

- Tulemme varmasti nauttimaan jokaisesta minuutista.

Lisätiedot: Bojan Sarcevic

Henkilöt

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia