Mustapha Amzil aloitti väkevästi Daytonissa

4.1.2021 08:54 Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Daytonin yliopistoa edustava Mustapha Amzil aloitti yliopistouransa väkevästi pussittamalla debyyttiottelussaan 22 pistettä ja toisessa 15, kun Dayton aloitti Atlantic 10 -konferenssin ottelunsa.

Mustapha Amzil säkitti 22 pistettä yliopistouransa ensimmäisessä ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Marraskuussa Daytoniin sitoutunut ja toiselle lukukaudelle ilmoittautunut Amzil ehti treenata joukkueen kanssa kolmesti ennen debyyttiään, mutta hänet silti iskettiin aloitusviisikkoon, kun Dayton hävisi La Sallelle keskiviikkona niukasti 67-65 (25-30).

Amzil pelasi peräti 36 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili 22 pistettä ja seitsemän levypalloa. Amzil säkitti pelitilanneheittonsa 9/14, joista kolmoset 1/4 ja vapaaheittonsa 3/4. Daytonin yliopistohistoriassa Amzilin pistesaldo on suurin debytantille sitten vuoden 2006.

> Ottelutilastot

Lauantaina Dayton nappasi ensimmäisen konferenssivoittonsa päihittämällä George Masonin 65-74 (29-38). Amzil oli jälleen aloitusviisikossa saalistaen 15 pistettä, kuusi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa 35 minuutissa.

> Ottelutilastot

Mikael Jantusen edustaman Utahin loppukiri jäi tyngäksi, kun Utah hävisi UCLA:lle torstaina 70-72 (32-41). Jantunen oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa keräten tilastosarakkeeseensa 11 pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön 34 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

> Ottelutilastot

Lauantaina Utah hävisi Southern Californialle, joka oli etevämpi loppunumeroin 46-64 (28-32). Jantunen sai peliaikaa viisikossa 33 minuuttia, joiden aikana syntyi kahdeksan pistettä, yksi levypallo ja yksi riisto.

Jantunen pelaa tällä hetkellä maski päällä, koska hänellä murtui nenä joulukuun 12. päivä pelatussa BUY-ottelussa.

> Ottelutilastot

Nkamhouan ja Tennesseen voittoputki katkesi konferenssiotteluissa

Olivier Nkamhouan edustaman Tennesseen voittoputki venyi seitsemään keskiviikkona, kun Tennessee voitti Southeastern-konferenssin ensimmäisessä ottelussaan Missourin 73-53 (38-25). Nkamhoua haki yhden levypallon neljässä peliminuutissa.

> Ottelutilastot

Voittoputki kuitenkin katkesi lauantaina, kun Alabama oli Tennesseetä parempi loppulukemin 71-63 (31-29). Nkamhoua keräsi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa neljässä minuutissa.

> Ottelutilastot

Big South -konferenssissa Jesper Granlund ja Longwood pelasivat ensimmäiset konferenssiottelut keräten tappion ja voiton UNC Ashevillestä. Ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona Longwood hävisi 80-73 (36-35). Granlund saalisti kaksi pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja yhden riiston 27 minuutissa.

> Ottelutilastot

Torstaina Longwood pääsi maksamaan kalavelkoja voittamalla UNC Ashevillen 55-65 (28-36). Granlund oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 12 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja yhdellä syötöllä 27 minuutissa.

> Ottelutilastot

Pöllä aloittava sentteri, UT Martinille kaksi tappiota

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllän edustama UT Martin hävisi viime viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona UT Martinin kohtaloksi koitui Jacksonville State, joka vei voiton nimiinsä 70-80 (23-45). Pöllä pelasi aloitusviisikossa 11 minuuttia keräten kuusi pistettä ja yhden levypallon.

> Ottelutilastot

Lauantaina taas Belmont päihitti UT Martinin loppulukemin 90-69 (44-24). Pöllä oli jälleen viisikossa kirjaten seitsemän pistettä ja yhden levypallon 12 minuutissa.

> Ottelutilastot

Mid-American-konferenssissa Teemu Suokas ja Ball State kärsivät tappion Ohiolle 78-68 (42-37). Suokas jäi pisteittä pelaamassaan neljässä minuutissa.

> Ottelutilastot

 
19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

Näytä lisää vastaavia