Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

27.9.2023 12:00 Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

Espoo Basket Teamin Venla Määttänen on valmis jatkamaan hienoa kehityspolkuaan. Kuva: Ville Vuorinen

EBT tuottaa tulevaisuuden tähtiä

Espoo Basket Team pursuaa tulevaisuuden nimiä. 22-vuotias Venla Määttänen kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen kokeneempaan kaartiin. Päivittäinen kehittyminen on keskiössä Espoossa.

- Haluan tällä kaudella olla enemmän hyödyksi joukkueelle omalla pelaamisella. Haluan parantaa erityisesti levypallopelaamista ja oikean ratkaisun valitsemista.

Harjoituskausi on sujunut positiivisissa merkeissä.

- Olemme harjoitelleet kovaa ja päästy pelaamaan pari harjoitusottelua, joissa olemme päässeet harjoittelemaan oman pelitavan tärkeimpiä tekijöitä. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki, joten lähdemme luottavaisin mielin kauden avaukseen, Määttänen sanoo.

EBT:llä on riveissään kahdeksan omaa kasvattia. Sanni Tuomistolle, Määttäselle ja Kiia Mäntylälle on tarjolla isoa roolia. Kesällä alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa loistavasti EM-kisoissa esiintyneiltä Nicole Ogunilta ja Erika Macelta voidaan odottaa seuraavia askelia urillaan.

- Parketilla tullaan tällä kaudella näkemään erilainen EBT kuin viime kaudella. Näen tässä paljon mahdollisuuksia. Olemme nuori joukkue, jonka pelitapa on aktiivinen ja nopeatempoinen. Se on suurin vahvuutemme joukkueena.

EBT:ssä panostetaan yksilöiden kehitykseen.

- Ensisijaisena tavoitteena on pelaajien kehitys yksilöinä ja sitä kautta myös kehittyminen joukkueena. Tavoitteena on, että jokainen pelaaja ottaa vastuuta ratkaisutilanteissa ja kehittyisi tässä entisestään.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Salon Vilppaan kasvatti nostaa viime kauden finaalikaksikon.

ToPo ja PeKa ovat suurimmat mestarisuosikit, Määttänen päättää.

EBT 23-24 pähkinänkuoressa

Forssan Alku kauteen uusiutuneena

Forssan Alku sijoittui viime kaudella neljänneksi. Joukkue on mennyt täksi kaudeksi täysin uusiksi. Päävalmentajaksi hyppää Tero Niskanen, joka on aikaisemmin valmentanut HyPo:n hopealle naisten Korisliigassa.

- Kauden alla on odottavaiset fiilikset. Päästään vihdoin pelaamaan ja saadaan sarja käyntiin, Niskanen sanoo.

Joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin pienistä takaiskuista huolimatta.

- Aloitimme joukkueharjoitukset syyskuussa. Muutaman viikon ajan olemme vetäneet kahdet treenit päivässä. Olen tyytyväinen siihen miten olemme harjoittelleet.

FoA:n on tarkoitus pelata kolmella amerikkalaisella. Tällä hetkellä joukkueella on sopimukset Jayda Jansenin ja N’Dea Flyen kanssa.

Kouvottarista siirtyneet Johanna Timperi ja Heta Äijänen ovat tärkeässä roolissa. Jatkuvuutta edustaa Nenna Lindström, joka jatkaa viime kaudesta. Kauden aikana FoA:n riveissä tullaan näkemään myös junioreita Feeniks Basketista.

FoA pyrkii tulevalla kaudella pelaamaan nopeaa korista.

- Toivottavasti uskallamme työntää palloa rohkeasti eteenpäin. Puolustuspäässä haluamme olla aktiivisia joukkuepuolustuksessa. Tietysti myös vastustaja vaikuttaa ja pyrimme mukauttamaan peliämme sen mukaan, Niskanen sanoo.

Kauden alla FoA:lla ei ole niin paljoa yhteisiä kokemuksia kuin joillain muilla joukkueilla.

- Meidän pelaajamme eivät ole pelanneet keskenään aikaisemmin. Pyritään parantamaan tapahtuma kerrallaan kohti kevättä. Kaikki harjoitukset ja pelit täytyy käyttää hyväksi.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Niskanen nimeää viime kauden finalistit.

- Peka ja ToPo ovat suurimmat mestarisuosikit. Uskon, että kauden edetessä muutkin pystyvät heitä haastamaan. Toivottavasti pelit menevät ristiin ja saadaan tasainen sarja.

Tapiolan Honka lähtee voittamaan jokaista ottelua

Vahva juniorityö näkyy viime kaudella kuudenneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan kokoonpanossa. Kokoonpanossa on peräti seitsemän omaa kasvattia. Joukkueella on allaan onnistunut harjoituskausi.

- Olemme päässeet harjoittelemaan aika pitkään suhteellisen ehjällä rosterilla. Pieniä loukkaantumisia meillä on ollut, mutta pääsemme aloittamaan lähes ehjänä sarjakauden, päävalmentaja Niko Nyholm sanoo.

Jo viime kaudella Espoossa ihastuttanut Cierra Walker jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Toisena amerikkalaisena nähdään Tayanna Jones, jolle kausi on ensimmäinen Euroopassa. Mielenkiintoisia paluumuuttajia ovat Maija Kuisma ja Petra Noponen, jotka olivat viime kaudella pelaamatta. Nuoret Emma Ristola ja Olivia Saarelainen ovat vuoden kokeneempia ja valmiimpia isompaan rooliin.

- Olemme taisteleva ja mielenkiintoinen joukkue. Emme ole yhden tai kahden tähden varassa, vaan joukkuepelaaminen on meidän vahvuutemme. Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan seuraavia askeleita urillaan.

Espoolaisjoukkue on nuori ja energinen. Vauhtia heidän otteluistaan ei tule puuttumaan.

- Lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Jos ei lähdetä voittamaan, niin on turha kilpailla. Pyrimme kehittämään pelaajia niin ihmisinä kuin koripalloilijoina siinä samalla.

Sarjan suurimmat mestarisuosikit löytyvät Nyholmin mukaan Helsingistä ja Kotkasta.

- PeKa ja ToPo ovat selkeimmät mestarisuosikit. Toivottavasti saamme myös oman pelimme sellaiselle tasolle, että olemme taistelemassa mestaruudesta, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 23-24 pähkinänkuoressa

 
29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

Näytä lisää vastaavia