Naisten SM-sarjassa jännittävä viimeinen runkosarjakierros

12.1.2006 Koripallon naisten SM-runkosarjan viimeinen kierros pelataan ensi viikonloppuna. Tasainen runkosarja säilyttää jännityksen loppuun asti, sillä ylemmän jatkosarjan paikat ratkeavat vasta viimeisissä otteluissa.

Viikonlopun aikana Forssan Alku, Pussihukat, Espoo Team, Pantterit ja Huima ratkovat keskenään, mikä joukkueista joutuu alempaan jatkosarjaan. Runkosarjan kärjessä BC Nokia ja Peli-Karhut ovat varmistaneet paikkansa.

Lauantaina Espoossa pelataan Espoo Teamin ja Forssan Alun välinen ottelu, joka ratkaisee molempien seurojen jatkosarjapaikan. Voitolla Espoo selvittää tiensä varmasti ylempään jatkosarjaan. Voitolla puolestaan Forssa taistelee edelleen ylemmän jatkosarjanpaikasta.

Espoo Team on hankkinut riveihinsä vielä ennen siirtorajan umpeutumista 195-senttisen venäläisen Larisa Sandrykin. Sandryk pelasi viime syksyn kovassa Turkin liigassa. Cankaya Universityn joukkueessa syntyi 11 pelissä keskimäärin 9,1 pistettä ja 5,4 levypalloa. Puhtaan ammattilaisliigan turkkilaisjoukkue haki kuitenkin selkeämpää viitospaikan pelaajaa, joten siksi Larissa päätti agenttinsa suosituksella siirtyä Suomeen.

- Haluan auttaa joukkuettani parhaani mukaan ja tuoda siihen omia vahvuuksiani. Ensimmäinen peli oli vaikea, kun en vielä tuntenut joukkuetta ja systeemejä, mutta olen vakuuttunut siitä, että jo ensi viikonloppuna olemme selvästi parempia, viime viikonloppuna Pyrintöä vastaan pelannut Sandryk kertoo.

Kauden 2004–05 Sandryk pelasi Venäjän B-liigassa Syktyykarin joukkueessa. Siellä hän kirjautti 37 pelissä keskiarvoiksi 17,1 pistettä ja 9,4 levypalloa ja peliaikaa 31 minuuttia. Kokemusta 34-vuotiaalle pelurille on kertynyt myös Venäjän liigasta sekä Puolan pääsarjasta.

- Meillä on kaksi ottelupalloa taistelussa pääsystä ylempään loppusarjaan. Molemmat vastustajat ovat vaarallisia, mutta uskon meidän pystyvän ottamaan kaksi voittoa. Forssaa vastaan on tärkeää pysäyttää heidän takapelaajansa, ennen kaikkea Minna Myllylä, mutta myös Sari Puranen ja Ella Pasola, sanoo Espoo Teamin päävalmentaja Nenad Stefanovic.

Forssan Alku juoksuttaa kentälle myös uusia vahvistuksia. Joulutauolla joukkueeseen liittyi slovakialaispelaaja Martina Gandzalova ja ennestään joukkueessa pelaa jenkkivahvistus Jamie Medley.

Pussihukat tarvitsee kaksi voittoa

Pussihukat kohtaa viikonloppuna Huiman ja Espoo Teamin. Voitoilla joukkue on tiukasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa. Tappiot puolestaan merkitsevät alempaa jatkosarjaa, mikäli Forssan Alku pystyy voittamaan otteluitaan. Pussihukat teki myös yhden pelaajahankinnan ennen siirtorajan umpeutumista.

Kesällä Espanjan kakkosliigassa pelaavan Nacex Joventin kanssa ammattilaissopimuksen sopinut Alli Arppe palaa Suomeen ja Pussihukkiin. 24-vuotiaan Arpen sopimus kattaa tulevan kauden loppuun. Nacex Joventin riveissä Arppe pelasi kuudessa ottelussa kymmenen minuutin keskiarvolla, joissa tilastoihin jäi 1,3 pistettä ja 1,0 levypalloa ottelua kohden.

- Puhun sävelet viikonlopuksi ovat selvät, tarvitsemme kaksi voittoa. Molempiin otteluihin lähdemme haastajina, sillä Huima ja EBT ovat vahvistuneet joulutauolla uusilla vahvistuksilla. Viikonlopuksi saamme kaikki pelaajat pitkästä aikaa kasaan, joten ennakkosuosikkien kiusaaminen on helpompaa. Paineet ovat vastustajilla, kovien satsausten myötä. Tässä on meidän pieni mahdollisuus yllättää, sillä urheilussa kaikki on mahdollista, selvittää Pussihukkien päävalmentaja Markus Makkonen.

Pantterit selvittänee tiensä ylempään jatkosarjaan

Paljon otteluita kauden aikana pelannut Pantterit on teoriassa vielä kiinni kakkospaikasta. Sitä edellyttäisi Peli-Karhujen tappio aikakin toisessa ottelussaan ja puolestaan Panttereiden olisi voitettava niin Pyrintö kuin BC Nokiakin.

- Lauantaina Panttereilla on seuraava tilaisuus saada alkukaudesta tökkinyt vieraskenttäpelaamisensa kuntoon, kun joukkue matkaa valmentajan ja parin pelaajan entiseen kotisaliin Pyynikille. Samalla päästään testaamaan joukkueen pelitapaa, johon on viikolla tehty pieniä viilauksia loppukautta silmällä pitäen. Jatkosarjaa ajatellen elintärkeiden pisteiden nappaaminen edellyttääkin hyvää valmistautumista ja vahvaa puolustuspeliä, jolla Pyrinnön kotikenttähurmos tukahdutetaan, pohtii Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen.

- Sunnuntaina pääsemme toista kertaa tällä kaudella mittaamaan tasomme runkosarjan voittajaa ja puolustavaa mestaria BC Nokiaa vastaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa meillä ei vielä ollut jakoa, mutta sittemmin olemme saaneet riveihimme jenkkivahvistuksen, joten nyt korinaluspelissä voimasuhteet ovat toivottavasti hieman erilaiset kuin silloin, Rantanen jatkaa.

Mikäli Pussihukat, Espoo Team, Huima ja Pantterit ovat kaikki tasapisteissä voittojen ollessa myös jokaisella joukkueella tasan 3/3, etenee Pantterit joka tapauksessa ylempään jatkosarjaan korieron turvin.

Äänekosken Huimaon myös pakkovoiton edessä. Huiman on voitettava ottelu Pussihukkia vastaan varmistaakseen paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Aikaisemmissa kohtaamisissa niin Suomen cupissa kuin Vantaallakin Pussihukat on vetänyt pitemmän korren.

- Meidän on löydettävä lääkkeet Puhua vastaan, sillä vieraissa hävisimme suurinumeroisesti. Pussihukilla on pääratkaisijat Roukanoja ja Kausaite, mutta meitä vastaan aina joku muukin pelaaja on noussut esiin, joten pelkästään näihin kahteen ei voi keskittyä. Peli ei tule olemaan helppo, mutta nyt meidän olisi aika voittaa varmistaaksemme jatkopaikan, selvitti Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia