Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

Peli-Karhut on Suomen mestari 2018-19. Kuva: Ville Vuorinen.

Peli-Karhut pääsi juhlimaan naisten Korisliigan mestaruutta neljännen finaaliottelun päätteeksi. Ratkaiseva ottelu venyi lopulta todelliseksi trilleriksi pelin päättyessä niukasti 71-73.

– Ensimmäinen puoliaika oli todella tasaista, mutta onneksi kolmannella jaksolla saatiin revittyä eroa, vaikka Catz pääsikin vielä hienosti tasoittamaan. Kokonaisuudessaan takana on nyt tiukka ja erittäin hieno finaalisarja, joukkueen kapteeni Laura Lehtoranta kommentoi ottelun päätyttyä.

Catz aloitti ottelun pirteillä otteilla käväisten jo seitsemän pisteen johdossa ensimmäisen neljänneksen aikana Peli-Karhujen sortuessa pallon menetyksiin sekä ohiheittoihin. Kauaa ei Catzin hurmos saanut kuitenkaan kestää PeKan saadessa kupletin juonesta paremmin kiinni avausjakson päättyessä tasalukemin 19-19.

Kauas eivät joukkueet saaneet työnnettyä toisiaan toisenkaan neljänneksen aikana, kun tauolle lähdettiin jälleen kutkuttavissa tasalukemissa 37-37. Peli-Karhut linkosi tarkemmalla sihdillä heittoja sisään, mutta hallitsevan mestarin rasitteena olivat menetykset, joita puoliaikaan mennessä oli kertynyt peräti seitsemän, Catzille näitä oli kertynyt vastaavasti vain yksi. Ainut huolenaihe lappeenrantalaisten leirissä oli Brooke McCartyä (7/7/4s) vartioineen Karoliina Rytkösen kolmas virhe, mikä lyhensi tähtitakapelaaja Valencia McFarlandin levähdystaukoa Rytkösen jouduttua penkille.

Erityisen kuumassa vireessä etenkin ottelun alkupuoliskolla oli vaikeista paikoista sisään viimeistellyt Elena Reshetko, jonka pysäyttämiseen PeKan tuntui olevan vaikea löytää lääkkeitä. Reshetko oli lopulta yksi joukkueen tehokkaimmista lukemin 18/9.

Puoliajan jälkeen ottelun komento siirtyi vahvasti Peli-Karhuille Catzin levypallopelaamisen hyytyessä. Brittany Staling haastoi jälleen väkivahvasti kissalauman puolustusta sitkeästi, mikä pakotti väsähtäneen oloisen Catzin takaa-ajajaksi eron revetessä parhaimmillaan jo 12 pisteeseen.

Catz kiri eroa lopussa vielä vimmaisesti umpeen päästen jo pisteen päähän, muttei enää ohi. Mestaruuteen PeKan sysäsi lopulta Starlingin onnistunut kahden pisteen heitto, vaikka Catz pääsikin jo pisteen päähän erinomaisin ottein pelanneen Petra Noposen (18/7) ajolla. PeKan Laura Lehtorannan (10) vapaaheittojen jälkeen Catz pääsi vielä kertaalleen hyökkäykseen, mutta tuloksetta. Starlingin puolustuslevypallon myötä Peli-Karhujen mestaruus ja riemukkaat voitonjuhlat olivat tosiasia.

Peli-Karhujen Roope Mäkelän tuuletukset voiton ratkettua olivat vähintäänkin hurmokselliset, eikä päävalmentaja peitellyt ylpeyttään joukkueeen suorituksesta:

Suomen mestaruus voitettu ja iloiset ovat mietteet. Meillä ei ollut ongelmia tänään puolustuspäässä, teimme siellä hyvää työtä joukkueena. Neljännellä jaksolla hyvä tekeminen pysähtyi ja saatiin kasaan enää vain 11 pistettä, mutta onneksi se riitti tänään. Joukkueemme osoitti todellista luonteenkovuutta, kerta toisensa jälkeen pystyimme nousemaan finaalisarjassa vaikeista paikoista voittoon.

Catzin kokeneen päävalmentaja Mika Haakanan päällimmäisenä tunteena paistoi pettymys, mutta tappiosta huolimatta Haakana kertoi olevansa kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen:

Pelasimme ensimmäiseen puoliaikaan asti hyvin, mutta tällä kertaa ihan voittoon asti ei riittänyt meiltä tällä kertaa, levypallopeli ratkaisi ottelun lopussa aika paljon. Totta kai nyt on pettynyt olo, mutta pitää olla tyytyväinen, kun miettii mistä lähtökohdista tähän asti tultiin ja mitä vastoinkäymisiä kauteen mahtui. Loistava kausi on kokonaisuudessaan takana ja lähelle päästiin, Haakana ruoti.

Koko ottelun tehokkain pelaaja oli lopulta läpi finaalisarjan vakuuttavin ottein pelannut Brittany Starling, joka iski tauluun  tupla-tuplan (26/16). Tarkka levypallopelaaja Daniela Wallen sai aikaiseksi niin ikää tupla-tuplan (10/12/4s) ja suomalaisista kovimmat tehot viimeisteli Noora Järvikangas, joka säkitti 15 pistettä.

– Harmittaa tietysti nyt. Heitimme sellaisista paikoista tänään ohi, joista olisi pitänyt laittaa sisään. Tosi tasainen finaalisarja on nyt takana, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta tällä kertaa PeKa vei, 12 pistettä upottanut Roosa Kosonen niputti.

Noposen ja Reshetkon lisäski Catzin kokoonpanosta totutun laadukkaasti esintyivät luottovahvistukset Valencia McFarland (10/4/6s) sekä Aleighsa Welch (13/5).

Ottelutilastot

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.