Peli-Karhut taisteli kuilun partaalta Suomen mestariksi

12.4.2011 21:57 Kotkan Peli-Karhujen naisjoukkue voitti koripallon Suomen mestaruuden. Neljännessä finaalikohtaamisessa Catz Lappeenranta kaatui lukemin 60–56 (19–32). PeKa vei finaalit otteluvoitoin 3–1 ja palautti Kotkaan mestaruuden, jonka seura vei viimeksi vuonna 2008. PeKa voitti myös runkosarjan.

Krystal Vaughn sai kunnian noutaa pokaali Peli-Karhujen Suomen mestaruuden kunniaksi.

PeKa voitti edellisen kerran SM-kultaa vuonna 2008. Kuvassa kuitenkin Suomen mestarit vuosimallia 2011.

Linda-Lotta Lehtoranta (vas.) sai valmentajansa kehut Catzin Reetta Piiparin (oik.) paimentamista. Kuvat Kai Kilappa.

Kevään finaaleissa ehti jo muodostua tavaksi, että kotijoukkue lähtee parketilta voittajana. Peli-Karhut mursi tämän myytin, vaikka välillä voitto näyttikin karkaavan emännille.

Peli-Karhut ei osoittanut Lappeenrannan urheilutalolla tippaakaan vieraskoreutta, kun se jo tutuksi tulleeseen tapaansa aloitti ottelun terävästi ja voitti avausjakson 15–11. PeKa vaikutti toisen jakson perusteella kuitenkin jäävän täysin Catz-lauman jalkoihin. Jakso oli PeKalta täysi pannukakku: se onnistui tekemään vain neljä pistettä, kun Catz takoi samassa ajassa tauluun peräti 19 pistettä. Puoliajalle siirryttiin Catzin johtaessa 32–19.

Peli-Karhuja valmentava Seppo Kurki sai puoliajalla heräteltyä joukkonsa taistelemaan tarjottimella olevasta Suomen mestaruudesta.

- Tämä oli hirvittävän kovan taistelun tulos. Täytyy sanoa, että mestaruus noin huonon toisen jakson jälkeen on melkoinen suoritus. Me konttasimme, mutta Catz ei päässyt dominoimaan. Puoliajalla joukkueessa heräsi valtava voitontahto, Peli-Karhut mestaruuteen luotsannut Kurki sanoi juhlahumun keskeltä.

Kolmannella jaksolla PeKa nousi pyörremyrskyn lailla. Amanda Lassiter (18/15) toi PeKan jakson alkupuolella jo kahden pisteen päähän (37–35), minkä seurauksena Catz otti aikalisän. PeKa oli kuitenkin saanut otteen pelistä, ja se pysytteli Catzin kannassa pillin vihellykseen saakka. Jakson viime hetkillä Lisa Lee (23/14) upotti kolmosen ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin Catzin hienoisessa johdossa 42–40.

- Päätimme ottaa Reetta Piiparin pois pelistä koko kentän mitalta. Linda Lehtoranta teki tässä loistavaa työtä. Hän pelasi upeasti eikä väsynyt millään, Kurki selvitti ylpeänä.

Vasta viimeinen vapari vapautti

Viimeisen neljänneksen alkupuolella Amanda Lassiter upotti kakkosen korin alta ja PeKa siirtyi johtoon lukemin 48–46.  Hyvään vireeseen yltyneen PeKan siirtyessä 59–54-johtoon Lassiterin vapaaheitoilla reilut puoli minuuttia ennen pelin päätössummeria, otti Catz-luotsi Mika Haakana aikalisän. PeKan pelaajat saattoivat jo kuitenkin maistaa mestaruuden, ja huippuvireessä ollut Krystal Vaughn (17/11) vielä kaunisteli lukemat Hanna Vapamaan virheen jälkeisestä vapaaheitosta voittonumeroihin 60–54.

- Mestaruuteen uskoin ensimmäisen kerran vasta siinä vaiheessa, kun Vaughnin viimeinen vapari upposi, Kurki kuvaili loppuhetkien jännitysnäytelmää.

Catzin materiaalin kapeus näkyi siinä, että se oli taas liikaa Leen pisteiden varassa. PeKa puolestaan onnistui joukkueena, vaikka tutut nimet Vaughn ja Lassiter nousivatkin selvästi joukkuetovereidensa edelle. Linda-Lotta Lehtoranta ylsi tehoihin 11/2.

- Kyllä tämä kulminoitui siihen, että Lee yritti pelata liikaa itselleen sekä siihen, että Linda otti Piiparilta tehot pois. Tänään kohtasi kaksi todella väsynyttä joukkuetta, joista me olimme nyt energisempi ja aktiivisempi. Pelaajille kiitos, he päättivät voittaa mestaruuden ja tekivät sen, Kurki kiitteli.

Lisätiedot: Ottelutilastot

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.