Puhuttaret ja EBT laittoivat Naisten Divarin välierät katkolle

15.3.2015 Naisten I-divisoonan välierissä nähtiin vierasvoittoja kaksin kappalein, kun Puhuttaret haki jännittävien vaihdein päätteeksi voiton Helmi Basketista lukemin 69-72. Espoo Basket Team puolestaan pääsi juhlimaan voittoa selvemmin luvuin BC Nokian vieraana 49-83.

Lotta Aaltonen oli jälleen avainasemassa Puhuttarien kukistaessa Helmi Basketin. Kuva: Kai Kilappa.

Lievästi kuskin paikalta ottelun tahtia määrännyt Helmi Capitals joutui taipumaan Puhuttarille välieräsarjassa toistamiseen, kun voittajien Petra Noponen (15/4) sekä täydet peliminuutit urakoinut Lotta Aaltonen (18/5) toivat vieraat toisella puoliajalla kaukoheitoillaan rinnalle ja lopulta ohi.

Kotijoukkueen tehokkain pistenikkari oli 15 pistettä upottanut 17-vuotias Sini Mäkelä.

Ottelutilastot: Helmi Basket - Puhuttaret

Nokialla nähtiin vauhdikas ensimmäinen puoliaika, kun ensimmäisen kympin jälkeen 11 pisteen johdossa ollut kotijoukkue hämmästyi uuden ilmeen löytäneen EBT:n menoa ja tarkkaa heittopeliä (3p 12/25), jonka ansiosta vieraat veivät toisen ja kolmannen neljänneksen nimiinsä yhteensä 14-56.

Ottelun ahkerimmat korisukan heiluttajat olivat nokialaisten Isabella Kaukopaasi (13 pistettä) ja voittajien Lotta Vesiluoma (14).

Ottelutilastot: BC Nokia - EBT