Rannikon Varese antoi isän kädestä Koposen Bolognalle

4.3.2012 Teemu Rannikon Cimberio Varese sai maukkaan revanssivoiton Petteri Koposen Virtus Bolognasta Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella. Rannikko säkitti 11 ja Koponen 14 pistettä, kun Varese rymisteli Bolognan nurin 86–63 (43–27).

Teemu Rannikon Varese oli Petteri Koposen Bolognaa terävämpi sunnuntaina.

Petteri Koponen pysyi tiukasti Rannikon otteessa.

Sasu Salin upotti 13 pistettä Adrianmeren liigassa. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images/All Over Press.

Virtus Bologna saapui otteluun ilman parasta piste- ja levypallopelaajaansa Viktor Sanikidzea, joka seurasi ottelua sivusta nyrjäytettyään vasemman nilkkansa. Varese käytti alusta alkaen Bolognan sekaannustilaa hyödykseen ja johti kymmenen minuutin pelin jälkeen 23–12. Tauolla Varesen johto oli jo 16 pisteessä, eikä Bologna saanut ottelusta otetta enää tauon jälkeen.

Teemu Rannikko kuului Varesen voimahahmoihin. Takamies pelasi ”vain” 20 minuuttia, mutta upotti hyvin tarkkuuksin 11 pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 3/6), jakoi viisi syöttöä sekä riisti pallon vastustajalta kaksi kertaa. Rannikon lisäksi talkoihin osallistuivat voimallisella panoksella Diego Fajardo (14/5) ja Rok Stipcevic (12/2).

Petteri Koponen pelasi puolestaan Bolognan paidassa 36 minuuttia keräten joukkueensa korkeimmat pisteet, 14 (kakkoset 5/8, kolmoset 1/4, vapaaheitot 1/1). Koponen haki myös kolme pallonriistoa, sieppasi yhden levypallon sekä jakoi kaksi syöttöä.

Varese sai ottelusta maukkaan revanssin, sillä marraskuussa Bologna löi Varesen kotonaan 74–63. Koposen ja Rannikon neljästä Italiassa käydystä kohtaamisesta Varese on voittanut kolme.

Ottelu horjutti myös Serie A:n runkosarjataulukon asemia. Bologna tipahti tappionsa myötä neljänneltä sijalta kuudenneksi 13 voiton ja yhdeksän tappion saaliillaan. Varese puolestaan kipusi jaetulle seitsemännelle sijalle Avellinon kanssa 12 voitolla ja 10 tappiolla.

Salinille 13 pistettä, Olimpija selkä seinää vasten

Sasu Salin upotti lauantaina 13 pistettä, mutta joutui poistumaan pukusuojaan joukkueineen tappio niskassaan Adrianmeren liigan runkosarjakierroksella.

Olimpija johti kroatialaista Cibona Zagrebia vastaan turvallisen tuntuisesti pistein 51–40 seitsemän minuuttia ennen lauantain ottelun loppua, mutta seuraavien minuuttien aikana vieraat saivat Olimpijan kokovartalokipsiin. Zagreb vei seuraavan kuusiminuuttisen 17-0 ja koko ottelun 58–61 (28–24).

Salin jatkoi takuutyötään ja oli 34 minuutissa joukkueensa tehokkain pistemies 13 pisteellään (kakkoset 2/4, kolmoset 3/5). Salin keräsi myös kaksi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kerran. Joukkueiden parhaat olivat Olimpijan Deon Thompson (14/6) sekä Cibonan Goran Suton (17/10).

Olimpija tipahti Adrianmeren liigan runkosarjataulukossa jaetulle seitsemännelle sijalle KK Radnickin ja KK Zagrebin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 11 ja hävinneet 11 ottelua.

Liigan runkosarjaa on pelaamatta neljä kierrosta, ja neljä parasta joukkuetta selviytyy Tel Avivissa pelattavaan Final Four -lopputurnauksen. Olimpijan on voitettava kaikki neljä otteluaan ja vastaavasti montenegrolaisen Buducnostin on hävittävä neljä seuraavaa otteluaan, jotta Olimpija selviytyisi lopputurnaukseen.

Kaunisto vireessä, Blois runnutti sarjajumboa

Ville Kauniston ADA Blois Basket oli vakuuttava Ranskan NM1-liigan lauantain kierroksella. Blois löi kotikentällään liigajumboksi jämähtäneen Ranskan koripalloakatemian joukkueen CFBB:n 84–51 (45–23).

Kaunisto urakoi ottelussa muhkeat 34 minuuttia ja keräsi joukkueensa korkeimman pistemäärän, 22 (kakkoset 8/11, kolmoset 0/2, vapaaheitot 6/7). Kaunisto kaapi myös kahdeksan levypalloa, antoi viisi syöttöä sekä riisti pallon kerran. Kauniston lisääksi CFBB:ta rankaisi Daviin Davis (17/6/6 syöttöä/2 blokkia).

Blois pysyttelee NM1:n kuudennella sijalla kerättyään 24 ottelustaan 15 voittoa.

Caton tulokaskausi päättyi tappioon

Kilian Caton ensimmäinen kausi USA:n yliopistoliiga NCAA:ta pelaavan Maine Black Bearsin paidassa päättyi tappiollisesti, kun Maine hävisi America East -konferenssin lopputurnauksen avausottelunsa Vermontille pistein 40–50 (22–14).

Maine oli rautaa ottelun avauspuoliskolla pimittäen Vermontin vaatimattomaan 24,0% pelitilanteiden onnistumisprosenttiin. Tauon jälkeen osat vaihtuivat, kun Vermont otti kentän haltuunsa ja piti Mainen täysin aseettomana hyökkäyspäässä. Vermontin parhaana palkittiin Matt Glass (16/4), kun taas Mainea kannatteli Alasdair Fraser (10/7).

Hongan kasvatti Kilian Cato viimeisteli kauden päätösottelussa seitsemässä minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1) ja yhden levypallon. 202-senttisen Caton tulokaskauden keskiarvoiksi merkittiin 4,1 pistettä ja 2,0 levypalloa 17,0 minuutissa ottelua kohden. Kolmosensa Cato upotti 34,7% tarkkuudella.

Maine pelasi kauden aikana 29 ottelua, joista joukkue voitti 12.

Cavénin Joventut kohenteli asemiaan

Joonas Cavénin edustama CB Prat Joventut kohenteli asemiaan Espanjan Adecco Platan pudotuspelikamppailussa kukistamalla lauantain vierasottelussa Àvilan 62–78 (30–42).

Vahvaa puolustuspeliä esittänyt Joventut karkasi jo avausjaksolla 12–23-johtoon, eikä päästänyt kotijoukkuetta kymmentä pistettä lähemmäksi. Kolmannella jaksolla Joventut johti parhaimmillaan 22 pisteellä.

Vaihdosta peliin saapunut Cavén merkitsi neljässä minuutissa yhden kolmen pisteen heittoyrityksen, yhden levypallon ja yhden syötön.

Alejandro Barrera nakutti Joventutille 16 pistettä.

Joventut nousi Adecco Platan viidennelle sijalle 11 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Herbertin ALBA voittoon haamukolmosilla

Gordon Herbertin valmentama ALBA Berlin puolusti kotikenttäänsä ansiokkaasti Saksan Bundesliigassa hakemalla 83–82 (48–41)-voiton Bremerhavenista.

Kolmannella jaksolla ottelun hallinnan kaapannut Bremerhaven johti runsas minuutti ennen loppua lukemissa 77–82. Kotijoukkueen Heiko Schaffartzik ja Marko Simonovic onnistuivat kuitenkin viime hetken kolmosissaan räjäyttäen 10,000-päisen kotiyleisön.

Schaffartzikin (14/2/3 syöttöä) ja Simonovicin (14/3) ohessa ALBAsta onnistui DaShaun Wood (15/2/6 syöttöä).

ALBA Berlin on voittanut 24 ottelustaan 18 ja jatkaa Bundesliigan kolmannella sijalla. Bundesliigan runkosarjaa on pelaamatta yhdeksän kierrosta.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.