Rokkanen ja Koskimies voittoihin NCAA:n konferenssiotteluissa

25.1.2019 08:45 NCAA:n suomalaisnaisista Sara Rokkanen, Elina Koskimies ja Nina Augustin napsivat konferensseissaan voittoja voiton perään.

Sara Rokkanen on pussittanut palloa sisään kolmannella yliopistokaudellaan 6,9 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen.

Sara Rokkasen Toledo onnistui nujertamaan hallitsevan MAC-konferenssin mestarin Central Michiganin jännitysnäytelmässä loppunumeroin 59-62 (35-31) ja otti näin kolmannen peräkkäisen voittonsa. Rokkanen ahkeroi kentällä 29 minuuttia naulaten yhdeksän pistettä, repien kuusi levypalloa ja tarjoilemalla kolme syöttöä.

Ottelutilastot

Elina Koskimies oli jälleen joukkueensa tehokkain pistetehtailija Americanin rynniessä kuudenteen peräkkäiseen voittoonsa Patriot League-konferenssissa kaatamalla Bostonin vieraissa lukemin 64-51 (29-15). Koskimies ei juurikaan ehtinyt kuluttaa vaihtopenkkiä kirjauttaessaan ottelutilastoihinsa 13 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston sekä yhden torjunnan 39 minuutissa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Nina Augustinin Robert Morris päätti vieraspelikiertueensa voitokkaasti kaatamalla tiukassa taistossa Central Connecticutin lukemin 64-57 (30-23) ja venytti NEC-konferenssin voittoputkensa kuuteen. Augustin toi vaihdosta joukkueelleen 17 minuutissa kuusi pistettä, joista kaksi hän viimeisteli varmalla kädellä vapaaheittoviivalta.

Manhattan niukkaan tappioon, San Francisco kaatui kovalle vastustajalle

Manhattan kohtasi MAAC-konferenssissa jo toistamiseen Niagaran, joka osoittautui tälläkin kertaa liian kovaksi palaksi. Sini Mäkelä vei Manhattanin neljännessä erässä johtoon, mutta joukkueen kiri ei riittänyt voittoon saakka ja Manhattan joutui tyytymään niukkaan 58-54 (27-18)- tappioon. Mäkelä heitti 26 minuutissa yhteensä kuusi pistettä ja nappasi viisi levypalloa. Tuuli Menna upotti seitsemässä minuutissa kaksi pistettä.

Kia Vaalavirran San Franciscon tappioputki WCC-konferenssissa sai jatkoa, kun valtakunnallisesti 20 parhaan joukkoon rankattu Gonzaga oli kotikentällään vahvempi numeroin 51-78 (20-31). Tulokaskauttaan pelaava Vaalavirta merkkautti 17 minuutissa yhden levypallon sekä riisti kertaalleen.

MAC-konferenssin toisessa ottelussa Ninni Salmen Northern Illinois jäi kotikentällään energisen Ohion jalkoihin vieraiden puskiessa 69-53 (32-21) -voittoon. Salmi käytti kaksi peliminuuttiaan tehokkaasti upottaen kolme pistettä.

Ella Väätäsen Long Islandin voitontahto ei riittänyt St. Francis Brooklynin päihittämiseen, vaan paikallisvastustaja vei NEC-konferenssissa voiton numeroin 79-67 (39-36). Väätänen urakoi viisikossa 27 minuuttia vääntäen joukkueelleen monipuolisesti kaksi pistettä, kuusi levypalloa, kaksi riistoa, yhden syötön sekä yhden torjunnan.

25.3.2019 08:59 NCAA

Suomalaisnaisten NCAA-kaudet ohi – Rokkasen Toledo kaatui WNIT-turnauksessa

Sara Rokkasen tähdittämä yliopistojoukkue Toledo hävisi Northeasternille kutsuturnauksen toisen kierroksen ottelussa luvuin 54-47 (20-29).

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

14.3.2019 09:23 NCAA

Augustin ja Koskimies konferenssien välieriin

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Elina Koskimies raivasivat tiensä konferenssien välieriin. MAC-konferenssissa Ninni Salmen ja Sara Rokkasen ottelut päättyivät puolivälieräkamppailuihin.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

25.2.2019 09:14 NCAA

Koskimies kovassa vireessä - Americanille 14. peräkkäinen voitto

Naisten NCAA:ssa Elina Koskimiehellä oli tehokas 18 pisteen ilta Americanin yltäessä jo neljänteentoista peräkkäiseen voittoonsa. Joukkue on kärsinyt Patriot League-konferenssissa vain yhden tappion.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.