Sasu Salin fiilistelee uutta pelillistä rooliaan ja nauttii joulusta läheistensä kanssa

23.12.2019 11:21 Susijengin takamies siirtyi täksi kaudeksi Teneriffalle. Uudistuneen joukkueen alkukausi on ollut mainio. Nyt Salin nauttii joulusta läheisten kanssa ja auttaa muita pysymään tärkeän lajin parissa.

Pisteiden valossa Sasu Salinilla on menossa uransa toistaiseksi paras kausi. Kuva: Ville Vuorinen/Susijengi

Sasu Salinilla, 28, on parhaillaan menossa jo kuudes kausi kivikovassa Espanjan pääsarjassa. Täksi kaudeksi Salin siirtyi Teneriffan paitaan vietettyään yhteensä viisi kautta Gran Canarian ja Unicaja Malagan paidassa. 

- Kausi on sujunut yllättävänkin hyvin. Meillä on käytännössä kokonaan uusi joukkue, mutta olemme saaneet kaikki pelaajat kartalle nopeasti. Joukkueen leirissä ollaan todella tyytyväisiä, Salin kommentoi.

Joukkue löytyy ACB:n sarjataulukosta joulutauolla neljäntenä, kun se on ottanut yhdeksän voittoa 14 ottelusta. Sarjan keskikasti on äärimmäisen tasainen, esimerkiksi seitsemän ottelua voittanut Gran Canaria on sarjassa 12.

Mestarien liigassa Teneriffalla on mennyt vielä lujempaa. Joukkue johtaa omaa lohkoaan, kun se on yhdeksästä ottelusta voittanut kahdeksan. Viime kaudella joukkue koki kirvelevän finaalitappion kyseisessä kilpailussa. Tällä kaudella kolmen vuoden takaisen mestarien mielessä siintää kilpailun voitto. 

- Oma roolini on kasvanut paljon täksi kaudeksi. Saan nyt tehdä enemmän, mitä haluan. Valmentajakaan ei ole vielä kertakaan sanonut, että nyt alkaa riittää. 

- Haluan ja saan tällä kaudella käyttää paljon enemmän pickejä kuin aiemmin. Treeneissä kokeilen ja opettelen entistä enemmän paljon uusia asioita, joita tuon peliini pala kerrallaan, Salin avaa.

Se on näkynyt myös Salinin tilastoissa. Pistekeskiarvo Espanjan ACB:ssa on tällä kaudella karvan yli 10 pistettä. Koriin johtaneita syöttöä ja levypalloja Salinille on kertynyt vajaat kaksi ottelua kohden. Mestarien liigassa tilastot ovat liki identtiset. 

 

Joulun aikana ajatukset pois koripallosta

Salin on kaikin puolin nauttinut ajastaan Teneriffalla. 

- Kaupunki on kohdellut hyvin, tämä on viihtyisä paikka. Kun kävimme aiempina vuosina täällä vieraspelimatkalla, aina satoi. Nyt paistaa aurinko koko ajan, kun siirryin tänne, Salin pohtii syy-seuraussuhteita virnistäen. 

Joukkue sai neljä vapaapäivää joulun pyhiksi. Akkuja ladataan nyt, sillä vuoden vaihteen jälkeen Teneriffalla pitää kiirettä, kun Espanjassa pyörähtää käyntiin cup-kilpailut ja helmikuussa Susijengi aloittaa EM-karsinnat kotiottelulla Serbiaa vastaan.

- Joulu on aina ollut minulle tärkeä perhejuhla. Perheeni saapui tänne ja on tärkeää, että saan viettää aikaa heidän kanssaan. Nyt ei tarvitse miettiä korista muutamaan päivään ja saa vähän porsastella ruuankin kanssa – kotisuomesta on tulossa oikea kunnon kinkku, Salin fiilistelee.

Edelliset joulut Salin on viettänyt ulkomailla. Suomessa Salin pääsi viettämään joulua edellisen kerran 2010-luvun alkupuolella pelatessaan Olimpija Ljubljanassa.

- Silloin Teemu (Rannikko) oli joukkueen kapteeni ja hän ajoi asiaa kapteenin roolissaan. Muistan, kun hävisimme Splitissä viimeisen pelin ennen joulutaukoa ja valmentaja sanoi peliin jälkeen, että jos hän olisi yhtään julmempi, ette pojat lähtisi Suomeen, Salin muistelee.

 

Kaikista tärkeimpiä lahjoja

Vaikka Salinille joulu on juhla, jossa tärkeintä on yhdessäolo, kuuluvat lahjat myös jouluun. Myöhemmällä iällä tosin enemmän lahjan antajan roolissa.

Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treeniohjelma lahjoitti jokaisesta tilauksestaan PostNordin ja Koripalloliiton We Deliver -rahastoon, jonka kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten koripalloharrastamista.

Susijengin ilopillerikaksikko päätti laittaa lisää omasta pussistaan.

- Koettiin Callen kanssa, että jos meillä on mahdollista auttaa, niin tietenkin autamme. Se on varmasti paras ja tärkein lahja, mitä voimme antaa.

- On hienoa, että meillä on Callen kanssa samanlaiset arvot ja ajattelemme elämästä samalla tavalla. Rahaston kautta pystymme pitämään nuoria pelaajia rakkaan lajin parissa ja on hienoa, että avullamme jotkut saavat mahdollisuuden jatkaa harrastustaan.

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia