Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

11.9.2020 13:45 Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

Sasu Salin jahtaa kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin ei ehtinyt viettää pitkää huilia kesällä, sillä Espanjan liigan kausi venyi kesäkuun loppuun ja Salin palasi takaisin työpaikalleen elokuun alussa.

- Kesä oli nopea ja lyhyempi kuin aikaisemmin nykyisen poikkeustilanteen takia. Pienen sulattelun jälkeen se oli kuitenkin ihan ok. Ei sitä tiedä kuinka pitkään pystymme pelaamaan, niin on parempi aloittaa aikaisin, Salin kertoo.

Salinilla alkaa toinen kausi Teneriffan joukkueessa ja muutenkin joukkueen muutokset olivat suhteellisen maltillisia. Salin uskoo joukkueen tämän kauden iskukykyyn.

- Mielestäni jengi on todella hyvä. Pystymme olemaan monella osa-alueella parempia kuin viime vuonna ja meillä on entistä enemmän vastuunkantajia, jotka pystyvät ratkaisemaan myös ulkopuolelta. Sitä kautta pystymme myös levittämään peliämme hieman enemmän ja antamaan Giorgi Shermadinille enemmän tilaa korin alle, Salin analysoi joukkueen rakennetta.

Yksi Teneriffan uusista tulokkaista on Kaarinan Ura-Basketin kasvatti Emir Sulejmanovic. Salin ja Sulejmanovic olivat kahden kauden ajan joukkuekavereita Olimpija Ljubljanassa molempien ammattilaisurien alkuvaiheessa. Nyt heidän tiensä palaavat jälleen yhteen.

- Onhan se hauskaa, että Emir on taas samassa joukkueessa. Voi taas pukukopissa puhua suomea.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna Espanjan Supercupilla, johon osallistuvat hallitseva ACB-liigan mestari, Copa del Rey'n mestari, parhaiten eurokentillä pärjännyt joukkue sekä turnauksen isäntä. Teneriffa toimii tänä vuonna turnauksen järjestäjänä ja muut mukana olevat joukkueet ovat Real Madrid, Baskonia sekä Barcelona.

Supercupin jälkeen Teneriffa pelaa tulevalla viikolla viime keväältä siirtyneen Mestarien liigan neljännesvälieräottelun belgialaista Oostendea vastaan. Ottelun panoksena on paikka syys-lokakuun vaihteessa pelattavaan Mestarien liigan Final Eight -turnaukseen. Espanjan sarjakausi käynnistyy sitten seuraavana viikonloppuna, joten Salinilla ja Teneriffalla on isoja pelejä tiedossa heti kauden alkuun.

- Vähän hassu syksy tulossa, kun tavallaan aloitetaan ja lopetetaan kausia. On pelattu vähän vähemmän treenimatseja, kun pelejä tulee muutenkin heti paljon. Supercupin avausottelu Real Madridia vastaan näyttää varmasti aika hyvin sen missä menemme tällä hetkellä, ja sitten edessä on tärkeä peli Oostendea vastaan, josta pyrimme pääsemään Final Eight -turnaukseen. Isoja pelejä edessä siis jo syyskuussa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kausi alkaa heti tiiviillä ohjelmalla, on joukkue Salinin mukaan hyvässä tilanteessa.

- Jokainen jätkä tuntuu olevan aika pelivalmis, vaikka kaikki varmasti ottivat aika iisisti kesän. Heti ensimmäisistä harjoituksista huomasi, että tatsi näyttäisi olevan tallella. Nyt vain pitää saada joukkuekuviot kuntoon.

Salinin osalta harjoituskausi on ollut onnistunut ja hän on valmiina alkavaan kauteen.

- Treenit ovat menneet hyvin ja pelitkin ihan ok. Dejan Todorovic loukkaantui harmittavasti, mutta se varmaan tietää minulle sitten enemmän vastuuta.

Teneriffan pelin viime kauden kapellimestari Marcelinho Huertas jatkaa edelleen pelin pyörittämistä ja joukkue on vahvistunut uruguaylaisella takamiehellä Bruno Fitipaldolla. Salin pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden ja tietää, että tarjoilu tulee pelaamaan myös tällä kaudella.

- On helppo aloittaa kausi samassa paikassa ja pelikirjassakin on samoja settejä viime kaudelta, joilla minulle pelattiin heittopaikkoja. Marcelinhon ja Brunon kanssa on kiva pelata ja yritän tietenkin parantaa viime kaudesta. Se on sitten itsestä kiinni miten siinä onnistun, mutta palaset ympärillä ovat ainakin kohdillaan.

Teneriffa aloittaa Supercupin lauantaina Real Madridia vastaan. Mestarien liigan ottelu Oostendea vastaan on edessä keskiviikkona 16.9. ja ACB-liigan kausi pyörähtää käyntiin Teneriffan osalta sunnuntaina 20.9.

Henkilöt

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia