Seagulls ja Tarmo avausvoittoihin Divari A:n välierissä

4.4.2014 Divari A:n välieräavauksessa kotijoukkueet Helsinki Seagulls ja Porvoon Tarmo aloittivat voitokkaasti. Seagulls käänsi tiukan kamppailun Tampereen Pyrintö II:sta vastaan edukseen, kun taas Tarmo vei BC Nokiaa vähänumeroisesti.

Melvin Bakerin ja "Gullsien" kokemus näytteli isoa osaa Pyrintö II:ta vastaan.

Joel Heinikoski ja Porvoon Tarmo taistelivat voiton BC Nokian nenän edestä. Kuvat: Francois Perthuis.

Töölön Kisahallissa kummankin joukkueen puolustus oli ottanut erityisvartiointiin vastustajan tähdet: Seagullsien keskittyessä kanadalaisvahvistus Yannick Anzuluni vartiointiin tuplausten kautta, Pyrintö liimasi yhden puolustajan Josh Gonnerin pelipaitaan kiinni.


Seagulls aloitti ottelun terävästi 7-0, mutta alkushokin jälkeen tamperelaiset pääsivät pelin mukaan ja ottelu eteni tasaisesti. Lopussa ”Gullsien” raaka kokemus ratkaisi ja kotijoukkue kiskoi itsensä 86-78 (44-35) -kotivoittoon.

Kotijoukkueen Melvin Baker (24/1) teki oivan päivätyön, mutta myös Gonner (11/5), Tuukka Kulha (11/1), Jarkko Kyllönen (10/1) ja Elias Kajander (10/5) kunnostautuivat pisteidenteossa.

Anzuluni taiteili 20 pistettä ja 12 levypalloa. Henri Välimaa (12/3), Justus (16/4) ja Lassi Kilpinen (12/6) pääsivät myös kaksinumeroisille pistelukemille ”Kakkoselta”.


Tarmo vähäpisteisesti BC Nokiaa etevämpi


Kokonhallissa Tarmo irrottautui BC Nokian ikeestä toisella neljänneksellä viimeisteli pelin lopputuloksella 59-53 (29-23).

Vähäkorisessa ottelussa nokialaiset pääsivät takaa-ajoasemassa parhaimmillaan kolmen pisteen päähän kolmannella neljänneksellä tilanteessa 37-34, mutta porvoolaiset pitivät päänsä kylmänä ja eivät horjuneet.

Chris McEachin oli Tarmon hyökkäyksen pää ja vasara heittämällä 17 pistettä ja jakamalla 4 syöttöä. Myös Joel Heinikosken (11/2) esitys oli kehujen arvoinen.

Nokia jäi Michael Andersonin (20/8) ja Andre Jonesin (14/7) varaan.

 

Asiat

 
27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia