Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

13.5.2020 12:53 Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

Helmi Tulonen pelasi toisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Celta Vigo lukeutui ennen kautta LF2:n A-lohkon nousijakandidaatteihin ja olikin tasaisessa kärkitaistelussa mukana. Tulonen sai Celta Vigossa vastuuta noin 15 minuuttia ottelua kohden, mutta päätti kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen jättää seuran ja lähteä kohti uusia haasteita.

- Vastuu ja seurassa ollut yleinen ilmapiiri olivat suurimmat syyt siirtoon, Tulonen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulosen uusi seura Magec Tias taisteli B-lohkossa sarjapaikastaan. Ennen Tulosen liittymistä seuraan, se ei ollut voittanut yhtään ottelua kauden aikana. Heti ensimmäisessä pelissä Tulonen auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Tulosen liittymisen jälkeen Magec Tias voitti neljä peliä ja taisteli tosissaan sarjapaikastaan ennen kuin kausi keskeytettiin. Magec Tiasissa Tulonen merkkautti peliajakseen lähes 30 minuuttia ottelua kohden ja tehotilastoihin kertyi komeasti 11,3 pisteen ja 6,8 levypallon keskiarvot.

- Pelaaminen tuntui luontevalta ja hyvältä heti alkuun. Joukkueeseen tuli joulutauolla myös uusi valmentaja, joten oli helppoa aloittaa samaan aikaan hänen kanssaan. Vastuuta tosiaan annettiin ja sen paineista oli kyllä selviydyttävä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LF2:ssa päätettiin viikonloppuna, että mikään joukkue ei putoa sarjasta ja nousijakandidaateilla on mahdollisuus vielä jatkaa kautta, mikäli terveysviranomaiset antavat siihen luvan. Tulosen osalta pelit eivät siis enää tämän kauden osalta jatku.

- Kaudesta jäi hyvä fiilis. Koris oli oikeasti kivaa ja siksi kauden äkillinen keskeytyminen tuntui tosi ikävältä. Tuntuu, että taas kasvoi pelaajana esimerkiksi peliälyssä ja maltin pitämisessä. Siinä tosin on vieläkin tekemistä.

Mennyt kausi oli Tuloselle toinen ammattilaisena ja ensimmäisen hän vietti Saksan Bundesliigassa. Tulevaisuudessa veri vetää edelleen ulkomaille.

- Haluaisin jatkaa Espanjassa. Maan koripallokulttuuri on niin hyvällä tasolla mielestäni, että siellä on hyvä pelata. Mutta ovet ovat kyllä avoimet muillekin vaihtoehdoille, kertoo Tulonen.

Helmi Tulosen tilastot Celta Vigossa
Helmi Tulosen tilastot Magec Tiasissa

Henkilöt

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia