Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

6.5.2021 12:19 Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

Daniel Dolenc on valmiina mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matkalla finaaliin Swans raivasi tieltään ensin Grazin ja sen jälkeen Oberwart Gunnersin. Mirolybov on ollut tyytyväinen tähänastiseen pudotuspelimatkaan.

- Vähimmäistavoite on saavutettu. Meillä oli vaikeat puolivälierät ja välierät, kun vastustajat pelasivat ihan eri tavalla kuin me. Heidän perustui paljon 1 vastaan 1 -pelaamiseen ja he yrittivät säkittää ja sumputtaa meitä. Olen erittäin tyytyväinen siitä miten saimme homman hoidettua, iloitsee Mirolybov.

Swans voitti runkosarjan ja sillä on kotietu myös finaaleihin lähdettäessä. Dolencin mukaan joukkue ei saanut mitään helpolla aiemmissa ottelusarjoissa.

- Tiesimme, että meillä on kovia joukkueita vastassa ja hienoa, että pystyimme voittamaan ja hoitamaan homman yhdessä joukkueena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bulls ja Swans ovat käyneet viimevuosina kovaa taistelua Itävallan herruudesta. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksissa edellisfinaaleissa ja sitä aiempana vuonna Bulls pudotti Swansin välierävaiheessa. Bulls onkin voittanut mestaruuden kolmasti peräkkäin, kun taas Swans jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan sitten vuoden 2010. Sen jälkeen se on lähtenyt finaalisarjasta hopeamitali kaulassaan neljästi. Gmundenissa mestaruutta on siis odotettu pitkään ja hartaasti.

- Nälkä on iso. Meidän pitää pitää huoli siitä, etteivät nälkä ja odotukset ovat liian isoja. Pysytään yhteisessä tekemisessämme ja pelataan yhdessä, korostaa Mirolybov.

Dolenc on luottavainen, että tällä kaudella mestaruusjuhlia päästään viettämään Gmundenissa.

- Joukkueilla on ollut jo monta finaalia vastakkain ja Bulls on napannut ne nimiinsä. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet joukkueet. Kunhan pelaamme omat asiamme oikein ja hyvin, tämän pitäisi kääntyä meille.

Dolenc on henkilökohtaisesti valmis kauden loppuhuipennukseen.

- Pitkä on ollut matka, ja kuten muutenkin, niin kausi on ollut vähän uudella tavalla raskas. Yksi iso juttu on ollut fanien puuttuminen, mutta täytyy olla kiitollinen, että olemme nyt tässä ja päässeet näin pitkälle. Matka on ollut pitkä, mutta fiilis on hieno. Mieli ja kroppa ovat kunnossa eikä sitä pidä pitää itsestäänselvyytenä. Innokkaana lähdetään finaaliin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi ja niistä kolme on päättynyt Swansin eduksi. Mirolybov ei kuitenkaan anna juuri painoarvoa vanhoille tuloksille.

- Loppupeleissä sillä ei ole varmaan merkitystä. Kaikissa neljässä pelissä meillä oli vähän eri kokoonpanoja eikä kumpikaan päässyt pelaamaan täydellä miehistöllä. Mutta antaa se osviittaa ja luottamusta, että pystymme Kapfenbergin voittamaan. Se on kuitenkin kovan työn takana.

Swansin aiemmat pudotuspelivastustajat ovat perustaneet peliään enemmän yksilötaitoon, mutta Bulls on taas hieman erityyppinen vastustaja. Mirolybov odottaa kovaa finaalisarjaa.

- He ovat täynnä hyviä yksilöitä ja heillä on neljä amerikkalaista, yksi serbi ja yksi kroaatti, mutta he pelaavat vähän organisoidumpaa koripalloa kuin edelliset vastustajat. He perustavat pelinsä paljon korin alle, mutta he myös juoksevat kenttä. Meidän pitää onnistua hyvin ja tiukka finaali on tulossa, ennakoi Mirolybov.

Swans Gmundenin ja Kapfenberg Bullsin välinen finaalisarja starttaa torstaina. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia