Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen: ”Olemme oikealla tiellä”

16.11.2020 11:44 Susiladies voitti viime viikonloppuna ensimmäisen EM-karsintaottelunsa kuuteen vuoteen. Päävalmentaja Pekka Salminen nostaa hattua koko suomalaiselle koripalloyhteisölle ja sanoo, että suomalainen nais- ja tyttökoripallo on oikealla tiellä.

Susiladies voitti ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen EM-karsinnoissa. Kuva: FIBA.

Viikon mittaisessa EM-karsintakuplassa Susiladiesin saldo oli tappio Ukrainaa vastaan torstaina ja lauantaina voitto Portugalista. Karsintalohko G:ssä Belgia jatkoi puhtaalla pelillä ja on nyt varmistanut paikkansa vuoden 2021 EM-kisoihin. Ukraina (2 voittoa/2 tappiota) on toisena, Portugali (1/3) kolmantena ja Suomi (1/3) neljäntenä.

– Aika hurja päätös, että nämä järjestettiin. Hyvää oli, että pelasimme aika hyvää koripalloa kaksi ottelua. Ukrainaa vastaan suurimman osan pelistä pelasimme hyvin. Olemme oikealla tiellä ja saimme vihdoinkin ensimmäisen voiton. Se on ensimmäinen voitto monista tulevista, Salminen kertoo.

EM-karsinnoissa Suomen lauantainen voitto oli ensimmäinen kuuteen vuoteen. Edelliskerran Susiladies voitti EM-karsintaottelun vuonna 2014, jolloin suomalaiset selättivät Saksan Töölön Kisahallissa 63-51. Salminen itse aloitti Susiladiesin päävalmentaja vuotta myöhemmin keväällä 2015.

– Tämä on ollut meidän kaikkien yhteinen projekti nostaa nais- ja tyttökoripallon tasoa. Seura- ja maajoukkuetasolla on tehty valtavasti töitä, mutta urheilijat ovat tehneet sen kaikkein isoimman työn.

Tasonnosto ei pelkästään näy naisten maajoukkueessa, vaan myös nuorisomaajoukkuetoiminnassa: 20-vuotiaiden naisten maajoukkue sekä 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet pelaavat kaikki EM-kisojen A-divisioonassa.

– Ne on nostettu ensi ja sitä kautta vääjäämättä jossain vaiheessa tulee se, että naisten maajoukkue menee kisoihin. Meillä on ollut niin paljon hyviä pelaajia ja tulee olemaan, että jossain vaiheessa he ovat myös erinomaisia aikuispelaajia.

– Toiveena on myös, että löytyisi suomalainen seura, joka lähtisi rohkeasti Eurooppaan. Sitä kautta saisimme meidän parhaille pelaajille mahdollisuuden pelata Suomessa esimerkiksi EuroCupia.

Seuraava EM-karsintaikkuna on pistetty kalenteriin helmikuuksi. Belgia on jo vienyt varman EM-kisapaikan Suomen lohkosta, mutta viisi parasta toiseksi sijoittunutta etenevät myös kisoihin.

– Tällä hetkellä on melkoinen tilanne, ettei vielä tiedetä, missä EM-karsintaikkuna pelataan. Ukraina taistelee varmasti kynsin ja hampain kisapaikasta. Me haluamme viedä vielä seuraavalle tasolle taistelun, kamppailun ja yrityksen.

Henkilöt

 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

Näytä lisää vastaavia