Taru Tuukkanen vahvistamaan PeKaa

28.1.2010 Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilijoihin lukeutuva Taru Tuukkanen liittyy loppukauden mittaisella sopimuksella Peli-Karhujen riveihin. 32-vuotias ja 192-senttinen Tuukkanen vahvistaa joukkuetta helmikuun alusta alkaen, eikä ole vielä käytettävissä lauantain kotiottelussa Team S-Hämeenmaata vastaan.

Taru Tuukkanen palailee äitiyslomalta Kotkan Peli-Karhujen riveihin.

Kahdeksan kautta Euroopassa ja neljä kautta NCAA:ssa pelannut Tuukkanen ei ole aiemmin pelannut naisten SM-sarjaa.

Tuukkanen on nakutellut maaotteluissa 1585 pistettä 98 ottelussa. Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis ja Tytti Nuoramo.

- Uskon tuovani joukkueeseen kokemusta. Peli-Karhut on pelityyliltään joukkue, johon uskon sopeutuvani helposti. Käytän pelissäni enemmän päätäni kuin lihaksiani. Jos joukkueen tavoite on Suomen mestaruus, on se sitten myös minun henkilökohtainen tavoitteeni, kertoo Tuukkanen.

Tuukkanen on ollut kuluvan kauden poissa tositoimista äitiysloman vuoksi. Pelituntumaa hän on hakenut naisten I divisioonassa pelaavan Torpan Poikien kakkosjoukkueen riveissä. Ennen siirtoaan PeKaan hän ennätti pelata kaksi ottelua.

- En ole vielä täydessä kunnossa, joten toivottavasti ei hirveästi ladata paineita minulle. Teen kuitenkin kaikkeni, että olen täydessä kunnossa tosipelien alkaessa, Tuukkanen lupaa.

Tuukkanen ja Peli-Karhut ovat sopineet loppukauden mittaisesta sopimuksesta.

- Ei jatkaminen Kotkassa ole mitenkään poissuljettua. Se on varmaa, että jatkan pelaamista, Tuukkanen toteaa.

Ensimmäisen kerran Tuukkanen nähdään PeKa-paidassa kotiottelussa Catzia vastaan lauantaina 6. helmikuuta.

Kahdeksan kautta ammattilaiskokemusta

Tuukkanen tuo nuoreen PeKa-laumaan aimo annoksen kokemusta kovista otteluista. Hän edusti Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Xavieria kausien 1997-2001 aikana ja keväällä 2001 hänet varattiin USA:n naisten ammattilaissarja WNBA:han neljännellä kierroksella numerolla 57 New York Libertyn toimesta.

Draftin jälkeen Tuukkanen suuntasi Euroopan kentille, jossa hän on ehtinyt pelata ammattilaisena kahdeksan kauden ajan. Näiden aikana hän on ehtinyt edustaa sekä Ranskassa että Italiassa yhtä seuraa ja Espanjassa kuutta eri seuraa.

Tuukkasen tililtä ei kuitenkaan löydy vielä ainuttakaan ottelua naisten SM-sarjasta. Tämä selittyy sillä, että Tuukkasen edustama Torpan Pojat nousi mestaruussarjaan Tuukkasen siirtyessä Xavieriin.

- Olisihan se kiva voittaa Suomen mestaruus heti ensimmäisellä SM-kaudella, Tuukkanen hymyilee.

Suomen maajoukkuetta Tuukkanen on ehtinyt edustaa peräti 98 ottelun verran. Näissä otteluissa hän on heittänyt kaikkiaan 1585 pistettä. Kaikkien aikojen naisten maaotteluiden pistetilastossa hän on toisena Lea Hakalan jälkeen. Pistetilaston kolmosena komeilee Peli-Karhuissa niin ikään pelaava Auli Nyman.

Henkilöt

 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia